Zadnjič sem se pogovarjal z nekom, ki se ima za fotografa in ima celo "fotografsko" fb stran. Pa ga vrašam, če ve kaj je zlati rez ali fibonačijeva špirala, pa zazija ko tele v novo vrata... Toliko o današnji fotografiji.
Tale debata gre pa v isto smer. Za fotografiranje ali imaš smisel ali imaš ogromno vaje, izkušenj in znanja. Najbolje oboje. Drugače ne gre.
Mene bolj moti kadriranje pri fotkah kock kot manjko šeleshamerja.
Sam sem se nekaj malega učil fotografije od zelo obrega fotografa pa mi ne gre in ne gre, zato sem to tudi opustil. Moje fotke so grozne. Ker pa vem, da je ta stran občutljiva predvsem na ozadje fotk, se potem mučim s postavitvami izven mojega comfort zoneta in postavljanjem navadnega belega lista a4, ki se skoz prevrača (ker nimamo šeleshamerja

). Na koncu izpade še bolj bedno kot, če bi vse skupaj prepustil svoji domišljiji.
Mene pa ravno čistost fotk, belo "studijsko" ozadje, premočan bokeh, prenabildana ostrina, brezosebnost... moti. Na koncu so vse iste, dolgočasne.
Jaz sem tu zaradi kreacij. Ko pretehtaš vrhunska kreacija-slabša slika ali zaenkurc kreacija-vrhunska fotka...
But, thats me, se pa vsaj minimalno potrudim, če se že vsi ostali, kaj te čem.