Št. delčkov: 1263
Minifigi: 2
Cena priporočena: 97,47 €
Cena pri nas: 109,99 €
Že dolgo nisem kupil in sestavil kakšnega OOB seta po navodilih, zato imam mogoče nekaj "hecnih" pripomb.
Škatla je lepa, črna in kot se za tak set spodobi je primerne velikost. Cena me je presenetila, saj je kakšen drug set tega cenovnega ranga lahko "krneki". Zanimivo je, da za set (pustimo barvne odtenke in tiskane ploščice) niso naredili nobenega novega kosa. Všečno je, da je nalepka samo ena in še te nisem nalepil.

Vsebina škatle so vrečke od ena do štiri in ena z večjimi kosi + navodila z nalepko.

Navodila so tokrat v črni barvi. Naj bi to bilo "fensi šmensi", a se temni koščki slabo vidijo.

Iz vrečke ena se najprej sestavi tir in oba minifiga.

Vrečka dva vsebuje spodnji del osrednjega dela lokomotive.

Vrečka tri doda na srednji del streho s pantografi.

Iz vrečke štiri sestavimo še sprednji in zadnji del lokomotive in tu je celota z ostankom kock.

Moja ocena: 8/10
Vse je načeloma OK, a me moti to, da če se je TLG odločil za izdelavo seta po pravi lokomotivi, potem naj se tega drži kolikor je mogoče, ne pa da je med sredinskim delom in sprednjim/zadnjim delom za kocko velika luknja, katero se bi dalo lepo zakriti s par elementi.

Trapasto se mi tudi zdi, če so navodila napisana po korakih s par kockami (za začetnike), da potem stlačijo sprednji in zadnji del v samo eno številko, ki ima tri vrečke + še manjše in je vse pomešano, kot da ne bi mogli narediti spodnji sklop z vrečko štiri in zgornji z vrečko pet. Ja, "kokr neki expert", a potem naj bodo tudi navodila taka. Podobna traparija je pri vrečki ena, ko sestavljaš minifige. V večjem delu so noge, trup in glava, v manjši pa kapa, medtem ko ima drug minifig v večjem delu noge, trup in frizuro, glavo pa v manjši vrečki.
Nisem še videl ženske strojevodje na kakšni takšni ali podobni lokomotivi. A v Švici, od koder prihaja ta lokomotiva, so?
Drugače pa je set lep, veliko je SNOTanja in par zanimivih rešitev. Cenovno je ugoden in končno malce širši od šest čepov ozkih glist. Kot sem že omenil, set vseeno kliče po modifikaciji, da se zakrije praznina in popravi par lepotnih napakic.
Vem, da je opis malce skop, zato pa sem si sposodil "Speed Build Review" Lunar Bricks-a, da boste do potankosti videli, kako zadeva zgleda.