V
tej temi, sem na kratko predstavil "Provansalsko železnico", a sem se navezal le na muzejske vlake. Tokrat pa bo govora o šinobusih, ki že skoraj 50 let vzdržujejo linijo. Gre namreč za serijo SY-0x, po predaji lastništva celotne železnice leta 1984, preimenovana v serijo X30x, ki je bila oblikovana prav posebno za to železnico. Skozi leta so se ohranili vsi štirje šinobusi, zamenjali pa so kar nekaj barvnih shem. Sam sem za model izbral današnjo, saj sem imel večino kock v pravih barvah pri roki. Kar na CP sem napisal e-mail s prošnjo za slike oz. načrte malleta in šinobusa. Prijazno so mi odgovorili in poslali načrte barvne sheme šinobusa, ki sem jih lahko po velikosti prilagodil tako, da so ustrezali tirni širini štirih čepkov. Pri malletu, pa take sreče nisem imel, zato so bile slike edini vir, po katerem sem model izdeloval. Tako je torej naneslo, da sta oba modela grajena za tirno širino štirih čepkov, pa vendar v drugačnem merilu. Tega problema se bom verjetno lotil v bližnji prihodnosti in enega izmed njiju predelal, tako da bosta lahko oba modela stala drug ob drugem v istem merilu

.

P.S.: Slika ni moja. Original je dostopen
tukaj.
Šinobus pogona nima, in ga verjetno tudi ne bo imel. Notranjost je dodobra "zafilana", višina pa je prenizka za PF baterijo. Bo pa morda dobil prijatelja v starejši barvni shemi. Možnost o motoriziranju obeh skupaj kot enega sklopa pa še ni zavržena

.
Lp Luka