71363 Desert Pokey

LEGO MOC, MOD ali OOB, tudi LDD, stud.io ipd
Odgovori
Sporočilo
Avtor
Redhead1982
Prispevkov: 174
Pridružen: 30 Jan 2010 11:42
x 205

71363 Desert Pokey

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#1 Odgovor Napisal/-a Redhead1982 »

Številka in ime seta: 71363 Desert Pokey
Tema: Super Mario
Podtema: Extensions
Leto izzida: 2020
Število kock: 180
Število figuric: 0 (1 sestavljiva)
Cena: 20 eur (0,11 eur/kocko)

V moji zbirki se je znašel tudi eden izmed setov iz serije Super Mario, in sicer Desert Pokey. Ker sama nisem navdušena nad Mariem, sem set kupila z mislimi na podmladek, ki ima od seta dejansko veliko več kot jaz. Sem pa set izkoristila za igranje in spoznavanje fotoaparata in njegovih zmožnosti za LEGO fotografijo. Slik je nastalo za to precej in če koga zanima, si jih lahko ogleda na linku na koncu opisa.

Slika
Set je srednje velik med seti, ki se uvrščajo v skupino Extensions. To so seti, s katerimi lahko razširimo osnovni komplet Super Maria. Ker v setu Maria ni, je pa ta vseeno vključen na škatli, kjer ponazarja možnost igre, mi je všeč, da je njegova slika bolj transparentna. Brez njega bi set izpadel precej bolj nezanimiv.

Slika
Zadnja stran škatle bolj nazorno ponazori igralne možnosti in tu je tudi jasno vključen Mario. Prav tako so ponazorjene potiskane akcijske kocke in dodani dodatni elementi, ki jih v setu ni. Morda za koga zavajajoče, zame nikakor ne. Pri tej temi mi je všeč ravno to, da poudarja kompatibilnost in kombiniranje z drugimi seti iz serije ter tako stremi k razširjanju repertoarja za igro. Pogrešam pa kreacije z razširjeno progo in tudi več ustvarjenjih igralnih "postaj". Priznam, da se mi ideja zdi fina, a nekako za to (še) ni pravega navdiha.

Slika
Vsebina škatle je prikazana na sliki. Super je bilo videti skoraj polno škatlo, vsekakor je prostor bolje izkoriščen in je manj praznega. S tem se tudi zmanjša možnost poškodbe navodil, kar pa v tem primeru ni težava.

Slika
Priložena knjižica v tem primeru (kot tudi pri ostalih Super Mario setih) namreč niso navodila, ampak bolj predstavitvena brošura. Vse skupaj ima 8 strani in oglašuje ostale razširitvene Mario sete. Navodila pa so na voljo v posebni Super Mario aplikaciji, ki deluje na pametnih telefonih in tablicah. To je za marsikoga lahko plus, a sama priznam, da mi je bolj domače sestavljati ob knjižici z navodili brez elektronike. Priznam pa tudi, da navodila na koncu dam v star papir, tako da jih dejansko uporabim le enkrat. So pa navodila dostopna tudi na spletu kot pdf, tako da ni potrebno seta sestavljati po sliki na škatli.

Slika
Kocke iz prve vrečke so na sliki. Set ima v osnovi precej običajne kocke, med njimi pa bi izpostavila dbg 1x2x1 2/3 visoko kocko z 8 čepki. Pri SNOT tehniki lahko taka kocka marsikje olajša in pohitri delo. Priznam, da se mi včasih ne da preveč razmišljati, kako ustvariti trdno strukturo z ustrezno višino za snotanje. Tale specifična kocka pa se mi zdi ustvarjenja za močne vogalne strukture.

Slika
Z njimi sestavimo Pokeya, ki ga tvori več členov. Sestavljanje členov gre po istem ključu, a se na koncu malenkost razlikujejo. Eden od njih pa ima tudi funkcijsko kocko.

Slika
Sestavljanje se nadaljuje z drugo vrečko. Med temi kockami so meni najbolj padli v oči tan 1x3x2 bow brick, ki so zelo redki. Na voljo so zgolj v 2 setih. Med ostalimi kockami so super uporabni tudi SNOT kocke 1x1x1 2/3, prav tako v tan. Izključno v tem setu pa se prvič pojavi zaključni strešnik v dbg 2x4 s 25-stopinjskim naklonom.

Slika
Z drugo vrečko sestavimo ogrodje za Pokeya. V te sive reže se zatakne zeleni repek na zadnji strani Pokeya in s tem poveča njegovo stabilnost in sam izziv izbijanja Pokeya. Glede na spletne vire o Super Mariu Pokey živi v peščeni (puščavski) deželi, zato je tan ogrodje z dodanimi kaktusi ob strani kar pravšnje. Glede na puščavski svet bi z lahkoto rumene ploščice uporabili v kakšni bolj puščavski barvi (tan ali dk tan).

Slika
Med kockami v zadnji vrečki pa meni najbolj izstopajo zelene okrogle kocke z bodicami. V tej vrečki se tudi pojavijo dodatne akcijske kocke in potiskana kocka za Montyja Molea.

Slika
S tretjo vrečko je set tudi sestavljen. Dodano je še akcijsko kladivo, s katerim lahko Mario podre Pokeya in pride do dodatne akcijske kocke. Kaktus iz prej omenjenih kock meni tudi lepo izstopa in poživi set.

Slika

Set z Mariem postane veliko bolj interaktiven, tako da z vidika igre je Mario potreben lik, s katerim lahko na akcijskih kockah zbiramo dodatne kovance. Sama igre nisem preizkusila, tako da sem te dodatne informacije dobila iz druge roke (podmladka). Celoten vtis o setu je težko napisati v enem stavku. Jasno je, da je samo sestavljanje precej preprosto (morda celo preveč), ker nosi oznako 6+. Glede na to, da set cilja na tako starostno skupino, hkrati pa spodbuja vzporedno uporabo elektronike (za sestavljanje in dodatno igro), se mi to poenostavljanje gradnje ne zdi potrebno. Sestavljanje je dovolj preprosto, da koraki z dodanima 2 kockama res niso potrebni. Z vidika igre me je presenetilo, da Pokey ni tako enostaven za zbijanje, vsaj meni je uspelo šele po več poskusih. Pričakovala sem, da bo kladivo bolj učinkovito oz. da se bo vrtelo z manj trenja. Meni se je namreč skoraj vsakič zataknilo pod Pokeyem. Glede cene na kocko je set med dražjimi (nad 10c na koc), kar je spet pričakovano, ker je set licenčni. Cena je vseeno dovolj nizka (20 eur), da si ga lahko omislimo kot tak impulziven nakup, po drugi strani pa pri svoji tarčni populaciji veliko bolj odtehta svojo ceno.

Povezava do večjih in večih slik je tukaj (moj Flickr).

Odgovori