MOC Jaslice 2021

LEGO MOC, MOD ali OOB, tudi LDD, stud.io ipd
Odgovori
Sporočilo
Avtor
Deus Otiosus
Prispevkov: 62
Pridružen: 21 Jun 2011 22:01
x 58

MOC Jaslice 2021

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#1 Odgovor Napisal/-a Deus Otiosus »

Slika
Zadnje minute božičnega dneva objavljam sliko svojih letošnjih jaslic. To ni prvič, ko se soočam s to tematiko (https://www.flickr.com/photos/deus-otio ... ed-public/) in tokrat sem poskusil rešiti nekaj problemov prejšnje izvedbe, bolj ali manj uspešno.

Na mojih prvih jaslicah so bile vse barve dokaj sorodne in so se precej prelivale, predvsem pa so poudarjale obrobo bolj kot glavni motiv. Ne bom rekel, da je tokrat vse popolno, je pa vsaj manj bledo in bolj toplo. Najmanj kar bi lahko še dodal tokrat bi bila močna rumena luč usmerjena samo v jasli z Jezusom in "ta starimi".

Tokrat sem tudi dodal angela Gabrijela (čeprav pri meni iz kompliciranih osebnih razlogov izgleda bolj kot kakšen Čaknoris) in malo manj čudno zvezdo na nebu. Še dobro, da niste videli prve verzije zvezde, s katero sem bil ob štirih zjutraj zadovoljen.

Same jasli se mi barvno zdijo boljše od prvih, vendar so bolj eksotične barve škodile formi. Poleg tega pa je še veliko temnopeščenih kock v mojem lego Trezorju mane, ki ga šparam za Na meji nevidnega.

Dodal sem še skalo in potko, da bi bila pokrajina malo bolj razgibana. Je pa seveda skala v stilu Why-Not?-a zahtevala veliko veliko časa in zadeva ni tako stabilna kot prejšnje jaslice iz 2018. leta, ki so preživele celo selitev v drugo stanovanje. Tele ne bodo preživele do svetih treh kraljev...

Vesel božič in srečno novoleto!
Ker lahko.

Uporabniški avatar
MajklSpajkl
Prispevkov: 199
Pridružen: 28 Dec 2012 20:17
Kraj: Wajdušna Metropola
x 166

Re: MOC Jaslice 2021

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#2 Odgovor Napisal/-a MajklSpajkl »

Zelo lepo! Spet ogromno hudih tehnik, kot je od tebe tudi pričakovati. Edini problem je, da manjkajo slike detajlov ozirma še z drugih kotov :mrgreen:
It's not me, it's my alter LEGO!

Odgovori