OOB 75307 Star Wars adventni koledar 2021

LEGO MOC, MOD ali OOB, tudi LDD, stud.io ipd
Odgovori
Sporočilo
Avtor
Uporabniški avatar
sveder
Prispevkov: 182
Pridružen: 24 Apr 2019 20:08
x 178
Kontakt:

OOB 75307 Star Wars adventni koledar 2021

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#1 Odgovor Napisal/-a sveder »

Z mladino spet odpiramo vsak dan. Letos sem rekel, da nekaj drugega. Star Wars :lol: in pa novost Marvel Avengers.

Ker je ravno vmes uletela šola v naravi, je malce drugače. S krajšo prekinitvijo. Tole se je skrivalo v prvih šestih okencih, če koga firbec matra ;)OOB 75307 Star Wars adventni koledar 2021


1. Razor Crest
2. Riot Marov zvezdni lovec
3. Stormtrooper
4. E-Web Heavy Blaster
5. Tarče
6. Imperialni transporter
7. Mythrolov speeder
8. Tusken
9. Tuskenovo stojalo z orožjem
10. Balista
11. X-Wing
12. Tie-Fighter
13. Scout trooper
14. Trooperjevo stojalo za orožje
15. Speeder
16. Repulsorlift/lebdeča ciza
17. Lahka križarka Moffa Gideona
18. IT-0 zasliševalec
19. Slave I
20. IG-11
21. Tretje stojalo za orožje!
22. Grogu
23. Grogujev lebdeči voziček
24. Mandalorian

Zaključna misel


Razor Crest
Odpiranje letošnjega LEGO Star Wars Adventega koledarja se je začelo naravnost fantastično. Prvo skrito presenečenje je legendarna vesoljska ladja Razor Crest. Lastnik Razor Cresta je nihče drug kot sam Din Djarin ali Mandalorian. Ladja svojo obliko črpa iz estetike letal II. svetovne vojne in zapuščenih, propadlih letal. Osnova za ladjo je bil A-10 Thunderbolt ‘Warthog‘ nad katerim je bil avtor TV serije, Jon Favreau, nadušen kot otrok.

Slika

Današnji mini build je preprost dokaz zakaj so adventni koledarji popularni. Zelo lepo in verodostojno izdelan modelček je pravi biser in nedvomno presenečenje prvega dne. Pričakoval sem ga kasneje. Od lanskega mini setka se razlikuje v pomembnih malenkostih – oblika motorjev, repa in dodanih barv na boku. ZELO VŠEČ.


Riot Marov zvezdni lovec
Če je bila včerajšnja ladja prepoznavna že vsaj na pol parseka daleč, sem imel z današnjo precej več težav. Zahvaljujoč internetu in kopici fenov Manadolirana, sedaj poznam lovca na glave z imenom Riot Mar in njegovega zvezdnega lovca.
POZOR KVARNIK! (SPOILER ALERT!)
Če še nisi pogledal prve sezone TV serije MAndalorian, si rajši ne oglej spodnjega posnetka.
Všeč mi je, da LEGO občasno izdela tudi (mikro) set plovila, lika ali zgradbe, ki ni tako zelo znan ali slaven. Če sem prav videl, je tale zvezdni lovec prvič predstavljen v uradnem LEGO setu.

Slika
Po včerajšnjem odličnem modelčku danes resnično nisem pričakoval še enega tako dobrega. Modelček zvezdnega lovca mi je ZELO VŠEČ, kljub temu da ladje nisem poznal niti nisem nikjer našel fotografije ali uradnega modela. Pri modelčku mi je všeč ustvarjalna izbira daljnogledov za motorje in rdeče polkrožne transparentne ploščice za pilotsko kabino.


Stormtrooper
Končno prva minifigura. In to ne navadna. Stormtrooperji ali po naše Nevihtni bojevniki se zelo pogosto najdejo v LEGO Star Wars adventnih koledarjih. Še sreča, da jih res nikoli ni preveč. Kako so dobili ime in po kom se je zgledoval George Lucas sem pisal v lanskem adventnem koledarju. V vsakem filmu jih umre ogromno in prav zanimivo bi bilo imeti podatek, koliko žrtev je utrpela Imerialna vojska v vseh devetih filmih. Kot zanimivost, ob uničenju Zvezde smrti je umrlo točno 30.984 teh vojakov. Govori se, da je bilo na krovu Zvezde v trenutku uničenja za eno Ljubljano osebja – 265.765 oseb.

Slika
Minifigura Stormtrooperja iz letošnjega LEGO Star Wars Adventnega koledarja je enaka lanskemu. Razlikuje se le v tem, da letošnja (še) nima orožja. Resda so zelo slabi strelci, a brez orožja jim vseeno ni treba biti. Vse skupaj kaže na to, da bomo v prihodnjih dneh (mogoče že jutri) dobili polno stojalo za orožje. VEDNO VŠEČ.


E-Web Heavy Blaster
Opa, to pa je presenečenje. Pričakoval sem stojalo za orožje, dobil pa pravi top. To ni navaden top, ampak eno najmočnejših avtomatskih blasterjev, ki ga je imel Imperij. Da ne gre za navadno orožje priča njegov maksimalni doseg, ki je do 750 metrov. Top je iz dveh delov: blasterja na tripodu ter baterije. Za njegovo upravljanje sta zato potrebna dva, eden Stormy strelja, drug uravnava napajanje in skrbi, da se ta ne pregreje.

Slika
E-Web Heavy Blaster iz legokock izvrstno posnema obliko pravega topa. Dušilec je odličen, prav tako so mi všeč nogice in držalo. Škoda, da niso dodali še baterije, saj bi to naredilo modelček vrhunski. Zgornji strelni element je prevelik, a je streljanje snežnih kep dobrodošla funkcija.
Včerajšnji Stormy se ga je zelo razveselil. Tudi jaz. VŠEČ.


Tarče
Tarče, s katerimi bo Stormtrooper malo povadil preden se bo spet spopadel z Maščevalcema. Stormtrooperji slovijo kot najslabši strelci v celi galaksiji a i šire. Od prvih filmov dalje kroži med ljubitelji Star Wars kopica šal na ta račun. Teorij je ogromno. Lucas ni nikoli potrdil nobene, a v filmih so Stromyji vedno streljali mimo. Zakaj je tako, smo dobili namig v seriji Star Wars Rebels. Poveljnik Rex, preoblečen v Stormtrooperja, v eni epizodi, ne zadene ničesar. Priduša si, da zgreši nasprotnike zaradi čelade, in ko si jo sname, spet zadene, kot je treba.

Slika
Tarče so zelo enostavne in stojijo presenetljivo dobro. Skupaj s Stormyjem in topom, so tarče kljub igralnemu potencialu, še vedno rahlo razočaranje. Lahko bi dodali nalepke z Mandovo glavo ali njegovim znakom. Ker pogrešam malo več nagajivosti, ki jo Stormtrooperji in tarče nudijo, mi je današnji modelček NIČ POSEBNEGA!

LEGO Stormtrooper z E-Web Heavy Blasterjem iz legokock strelja na okrogle tarče iz legokock.
V okencu so bile štiri tarče. Glede na to, da sta na škatli narisani dve, se bojim, da bo v drugem okencu nekaj manjkalo. To bo sicer prvič v šestih letih, odkar odpirava koledarje.


Imperialni transporter

Miklavž je danes prinesel prvo Star Wars vozilo, prvi dve sta namreč plovili. Imperialni transporter oz. Imperial Troop Transporter (K79-S80 ali kar ITT) je namenjen transportu Stormtrooperjev. Videli smo ga v prvi sezoni TV serije Mandalorian, ko se Stormtrooperji Moffa Gideona pripeljejo na obleganje Jin Jarina. ITT ima značilen in prepoznaven zvok, ki je posledica repulsne tehnologije. Vozilo namreč s pomočjo te tehnologije lebdi. Upravljata ga dva pilota, posebnost pa je šest zunanjih niš, na vsaki strani po tri, v katerih stojijo Stormtrooperji.

Slika

Modelček dobro posnema obliko pravega ITT, zato sem ga brez težav prepoznal. Na strehi siv loparček, ki zelo dobro posnema top, ob strani pa 1×2 platki in dva ingota dokaj prepričljivo predstavljajo prej omenjene niše. Prednje steklo je odločno preveliko, a to je najbrž za to merilo maksimum, kar je možno. Kljub manjšim ‘odstopanjem’, ki so posledica mikro merila modelčka, mi je VŠEČ.


Mythrolov speeder
Ali je bila odločitev, da letošnjo Star Wars temo LEGO omeji le na TV serijo Mandalorian, bo pokazal čas. Do konca je še kar nekaj okenc in takšna presenečenja, kot je spet danes, imam najrajši. Sprva sem mislil, da gre za speederja iz prvega dela Mandaloriana, a sem kmalu videl, da ni pravi, saj je tisti rdeč. Z malo pomoči interneta sem ugotovil, da gre za Mythrolov speeder iz 12. dela nanizanke. Modrega vesoljca Mythrola sicer prvič srečamo prav v prvem delu, kjer v baru na ledenem planetu Pagodon skuša podkupiti Jin Jarina. Modri speeder pa vidimo mnogo kasneje.

Slika
Današnji modelček me zelo spominja na Lukov landspeeder iz filma A New Hope. Mogoče gre za podoben model landspeederjev in podobnost ni naključje. Modelček iz legokock sicer odlično posnema osnovno obliko speederja. Zelo očitni in posrečeno so izdelani motorji ter odlično je narejen prepoznaven, zaobljen sprednji del. Večji kompromis so morali narediti pri samem razmerju – speeder je malo prekratek, vetrobransko steklo pa je preveliko. Kljub tem pomanjkljivostim, ki so posledica merila in omejitve s količino kock, sem ZADOVOLJEN.


Tusken
Tuskeni ali tudi Peščeni ljudje so nomadi, ki živijo na peščenem planetu Tatooine. Slovijo po tem, da niso nič kaj preveč gostoljubni do tujcev. Ker verjamejo, da je voda na Tatooinu sveta in zato pripada samo njim, zelo radi napadajo farme, ki iz zraka zbirajo vlago. Najbolj slavno tovrstno farmo smo lani dobili v adventnem koledarju.

Slika
Minifigura Tuskena je izdelana izvrstno. Poleg lepo potiskanega trupa daleč najbolj izstopa detajlno izdelana glava z vidnimi trakovi. Tu so še filtri za zrak in kovinski okularji ter ustna maska. Kljub temu da je minifigura enaka, kot je v aktualnih setih, mi je današnje presenečenje ZELO VŠEČ.


Tuskenovo stojalo z orožjem

Tradicionalno orožje Tuskenov je Gaderffii ali kar Gaffi. Gre za palico s konico na enem koncu in topim, udarnim delom na drugi strani. Največkrat je bila na vrhu ukrivljena s kavljem in je tako spominjala na rep puščavskega škorpijona. V rokah Tuskenov je bilo to smrtonosno orožje. Tuskeni pa niso edini, ki nosijo gaffije. Še nekdo, na videz veliko bolj ljubek s popolnoma drugega in drugačnega planeta uporablja gaffije – Ewoki.

Slika
Danes sem ostal brez besed, saj je današnji modelček totalno razočaranje. Kopica peščenega ‘skalovja’ na katerega je prislonjen gaffi, ki bi ga brez večjega problema lahko dodali včerajšnji minifiguri Tuskena. RAZOČARAN!


Balista
Tuskeni so z gaffijem nevaren nasprotnik, a proti puščavskemu zmaju – Krayt Dragonu, so nemočni. Še dobro, da smo danes dobili balisto, saj bo naš Tusken z njo dosti nevarnejši. Baliste so poznali že stari Rimljani, v uporabi pa so očitno tudi na Tatooinu. Lahko so tako majhne, da jo upravlja le en vojak ali tako velike, da je za njihovo upravljanje potrebno več parov rok. Ena takšnih je v TV seriji in tudi kot današnji mali modelček.

Slika
Mikro modelček baliste iz legokock, ki se je skrival v današnjem okencu, je zelo prepoznaven. Obliko napetega loka so oblikovalci dosegli z dvema rogovoma, ki sta pripeta bočno na jedro. Na vrhu je pripet metalec kock oz. kep, ki poskrbi za igralno in zabavno plat. Moti me le spodnja kocka peščene barve, ki služi le temu, da je ročaj dovolj visoko. Le tako ga namreč minifigura Tuskena lahko drži. VŠEČ.


X-Wing
There’s too many of them, je v filmu Jedijeva vrnitev zakričal pilot X-Winga in se zapodil med množico Tie-Fighterjev med napadom na Zvezdo smrti 2. To, da jih je preveč, nikakor ne velja za Star Wars modelčke iz legokock. Meni zelo ljubi X-Wingi so bistveno boljši kot imeprijevi Tie-Fighterji. In temu primerno tudi dražji. Nov T-65 B X-Wing, ki ga lahko vidimo v TV seriji Mandalorian, je vreden 150.000 kreditov. Rabljenega se je dobilo že za pol cene. Toliko pa je stal nov Tie-Fighter.

Slika

Modelček X-Winga se v osnovi ne razlikuje kaj dosti od lanskega. Mislim, da se tehnika gradnje mikro modelčkov X-Winga v zadnjih letih ni bistveno spremenila. Zakaj le, saj z danimi elementi, ki so na voljo, zelo dobro posnema prave X-Winge. Kljub temu, da je letos modelček ponovno v adventnem koledarju, mi je ZELO VŠEČ!


Tie-Fighter
Veliko modelčkov se v adventnem koledarju pojavlja v parih, zato je današnji modelček pričakovan. Tie-Fighterji so poleg Vaderjeve črne maske zagotovo eden najbolj prepoznavnih simbolov Imperialne vojske. Še več, tako kot Vaderjevo dihanje, tudi Tie-Fighterjev značilni zvok zbuja nelagodje.

Slika
Mikro modelček Tie-Fighterja, ki smo ga dobili danes, mi je celo bolj všeč od včerajšnjega X-Winga. Je pravih oblik, barv in proporcev. Komaj čakam, da z Juniorjem uprizoriva mini bitko. Ve se, kdo bo dobil dvoboj, a mi je kljub temu današnji modelček ZELO VŠEČ!Scout trooper
Scout trooperji ali Imperialni izvidniški vojaki imajo na sebi lažji oklep in manj orožja kot Stormtrooperji. Ko so se prvič pojavili v filmu Jedijeva vrnitev, so hitro dobili množico ljubiteljev. Scout trooperji so mnogo manj specializirani od ostalih čet. Resda predvsem sodelujejo v izvidniških nalogah, kjer je potrebna hitrost in ne toliko moč, a v TV seriji Mandalorijan smo videli, da so izurjeni tudi v ugrabljanju.

Slika
Minifigura, ki smo jo dobili danes. je resnično lepo izdelana. Poleg zelo detajlno narejene čelade je obojestransko potiskan tudi trup. Noge so, kot je navada, potiskane zgolj spredaj. Tudi tokrat minifigura ni opremljena s strelnim orožjem. To nedvomno pomeni, da bo v naslednjih dneh v okencu zopet skrito stojalo z orožjem, česar se ne veselim. Mogoče pa nas presenetijo in dobimo speeder, s katerim se vozijo okoli ti bojevniki. ZELO VŠEČ!Trooperjevo stojalo za orožje
Včerajšnje slutnje so se uresničile – danes smo dobili stojalo z orožjem za Scout trooperja. Pohvale vredno je, da LEGO opremlja minifigure s pištolami, saj so sicer zelo miroljubno orientirani in se izogibajo vojaškim stvarem. Stojala za orožje, kot je bil Tuseknov, in ta danes, sta nepotrebni mašili. Orožje bi brez problema že dodali minifiguram in okenca napolnili s čim drugim.

Slika
Zelo enostaven modelček zidu z linasto odprtino sive barve, ki ima na vsaki strani pripeto eno orožje, je očitno največ, kar lahko pričakujemo od stojal za orožje. RAZOČARAN!


Speeder
Končno smo dobili dodatek kot se šika za Scout trooperja. V filmih in TV seriji Mandalorijan kar nekajkrat vidimo kako Scouti drvijo in na nih lovijo odpadnike. Speederji so zelo hitri in okretni, lahko dosežejo hitrost tudi do 500 km/h.

Slika
Dobrodošel modelček, ki resnično doda vrednost in igralnost Scout trooperju izpred dveh dni, saj je v minifig merilu. Barvno je zelo podoben pravemu, moti pa me razmerje dolžine in širine. Tudi preveč oglat zadek ni čisto pravi. Speeder je malce prekratek. Najbrž bi se dalo to urediti z nekaj manjšimi spremembami. Ročici za upravljanje speederja na prvi pogled delujeta nerodno, a ko pripnemo minifiguro nanje, je položaj voznika dokaj avtentičen. ZELO VŠEČ!Repulsorlift/lebdeča ciza
Še ena težka referenca iz serije Mandalorian za katero sem si moral izdatno pomagati z internetom. Hvala bogu so na spletni strani Brickset pravilno ugotovili za katero stvar iz serije gre. Repulsorlift oz. jaz sem poimenoval tole kar lebdeča ciza je iz prve sezone, ko skuša Mandalorian oz. Jin Jarin pobegniti z Nevarra.

Slika
Kljub temu da imam zelo rad mikro modelčke iz adventnih koledarjev, pa imam težave z današnjim. Mali astromech droid je edino, kar mi je všeč in vsakdo takoj prepozna, kaj predstavjata ti dve kocki. Drugo mi, žal, deluje neprepričljivo. Resda se vidi, da gre za neko vozilo, a nas ga, po odzivih na internetu, velika večina ni prepoznala. Mogoče je zopet težava v razmerjih ali v tem, da je droid premajhen. NIČ POSEBNEGA.Lahka križarka Moffa Gideona
Kakšen dragulj se je danes skrival za okencem. Zdi se mi zelo zanimivo, da nekdo s takšno močjo in vplivom, kot je Moff Gideon, ne potuje okoli s Star Destroyerjem. Njegova lahka križarka ni bila narejena toliko za bojevanje kot za raziskovanje. Nekje sem prebral, da so bile tovrstne ladje zelo pogoste na zunanjih mejah (znanega) vesolja, kjer kraljuje ravno Gideon.

Slika
Mikro modelček iz legokock je popoln. Barva, oblika, razmerja, celo nekaj detajlov so na tem malem modelčku, kar mi je ZELO VŠEČ!IT-0 zasliševalec
Tako, sedaj ni več šale. Vsebino zadnjih šestih okenc bom slej ko prej izvedel, saj mi bo v pomoč današnji modelček. Gre za droida, ki ga imperij uporablja za zasliševanje, občasno pa tudi kot zdravljenje. Kako reagirajo pacienti, ko zagledajo IT-0 z injekcijsko iglo, ne vem. Verjamem, da ni potrebne dodatne pomoči.

Slika
Modelček iz legokock je zelo enostaven, a nikakor slab. Pravi IT-0 je črne barve z močno rdečo lučjo, kar so oblikovalci popolnoma zadeli. Ob strani ima, kot tudi pravi, pritrjeno injekcijo. Všeč mi je, da so dodali transparentno stojalo, ter na ta način dosegli, občutek lebdenja. VŠEČ!Slave I
Slave I ali ladja Boba Fetta, kot so jo politično korektno poimenovali v podjetju LEGO, je vsaj tako slavna kot njen lastnik. Ladja je zadnji še delujoči primerek in zato tudi nekaj posebnega, unikatnega. Narejenih je bilo zelo malo število teh ladij, njihova primarna naloga pa je bil transport zapornikov in lov na zločince. Ker je bila že v osnovi opremljena z različnimi sistemi za prestrezanje in lovljenje, je bila tudi zelo popularna pri lovcih na glave, kakršen je Jango Fett. Ko jo je dobil v roke, mu je ni bilo treba kaj dosti preurediti.

Slika
Mikro modelček Slave I sem nestrpno pričakoval, odkar sem ga opazil na škatli Adventnega koledarja. Z gotovostjo lahko rečem, da danes nisem razočaran. Oblikovalcem je uspelo v tako majhnem merilu ujeti pravo obliko, barvne kombinacije in celo nekaj detajlov. Zelo pohvalno je, da modelček lahko stoji pokonci in da sta stranski krilci pomični. Kljub temu da je modelček malce preveč oglat, mi je ZELO VŠEČ!IG-11
Junaški robot, zaščitnik Baby Yode in neusmiljeni preračunljivi lovec na glave. IG-11 je bil ustvarjen samo za serijo Mandalorian. Ustvarjalci so mu namenili posebno vlogo, robot, ki je bil ustvarjen za ubijanje, na koncu z žrtvovanjem reši svojo nekdanjo tarčo. Za enega izmed spopadov, v katerem IG-11 ubije dva imperialna Scout trooperja na speederjih, so se menda zgledovali po vesternih Seria Leoneja s slavnim Clintom Eastwoodom v glavni vlogi.

Slika
Minifigurica IG-11 ima detajlno in lepo potiskano glavo z izrazom, ki bi lahko bil celo nasmeh. To pa je več ali manj tudi vse kar ga loči od navadni vojnih droidov, ki smo jih dobili v prejšnjih koledarjih. IG-11 ima na hrbtu, žal spet, prazno kocko, kamor se pritrdi njegovo dolgo puško. Očitno bo pred koncem še eno stojalo z orožjem. Kljub temu da že imam IG-11, mi je današnja minifigura všeč, a ker nima orožja, sem ZADRŽAN.Stojalo za orožje tretjič?!
Ah, no, LEGO še eno stojalo za orožje? Resno?! Točno tega sem se bal, ko včeraj IG-11 ni imel orožja. Kot bi nas nekdo s podjetja nalašč spravljal v slabo voljo.

Slika
Današnje stojalo, TRETJE po vrsti, in upam, da tudi zadnje v tem adventnem koledarju, ima dve puški. Prva pripada IG-11, gre za dolgo puško z blasterjem (long blaster rifle) in slavni Amban phase-pulse blaster, ki ga nosi Mandalorian. RAZOČARAN!Grogu
Če smo bili včeraj razočarani, pa se danes vsi topimo od prisrčnosti. Baby Yoda, kot mu pravijo njegovi oboževalci pripada isti vrsti bitij kot Mojster Yoda. V seriji so se odločili, da Grogu ne bo računalniško generiran lik (CGI), pač pa lutka. Upravlja jo skupina vsaj petih ljudi. Disney+ zanj dosledno uporablja naziva The Child in Grogu, kljub res ogromni popularnosti vzdevka Baby Yoda.

Slika
Končno prvi od glavnih zvezd letošnjega Star Wars Adventnega koledarja. Minifigurica Groguja je tudi razlog, da nas je veliko kupilo letošnji Star Wars koledar. Grogu je oblečen v rdeč pajac s potiskanim šalom in malimi belimi vzorci na zgornjem trupu. Poleg so dodali še košaro, ki se lahko pritrdi na speeder ali pa še kam drugam. ZELO VŠEČ!Grogujev lebdeči voziček
Din Djarin je našel prvi lebdeči voziček, da bi lažje prenašanje svoje ‘žrtve’. Ko so mu ga uničili, mu je Kuiil naredil novega, kovinskega.

Slika
Spet en modelček, ki odlično posnema obliko pravega predmeta. Voziček oz. lupinica dokaj natančno posnema obliko lebdečega jajčka in včerajšnja figurica Groguja zelo lepo sedi v njem. Barve so praznične, kar mi je všeč, saj gre za praznični set. Kljub temu da modelček nima (snemljivega) pokrova, mi je ZELO VŠEČ!Mandalorian

Mandalorian, Mando ali Din Djarin je glavni junak TV serije Star Wars Mandalorian. Igralec Pedro Pascal, ki Mando v seriji igra, je navdih za to vlogo iskal v starih vesternih s Clintom Eastwoodom in samurajskih filmih Akire Kurosawe. Koliko tega mu je uspelo vnesti v svoj lik, presodite sami. Dejstvo je, da je TV serija zelo popularna, saj v teh dneh prihaja na spored že tretja sezona.

Slika
Minifigurca Mandoto v polni sijoči opravi iz beskarja, je čudovita. Za praznično vzdušje poskrbi rdeč šal, ki je žal natiskan. Poleg trupa in nog sta tokrat potiskani tudi roki, kjer izstopata znak klana Mudhorn in posebno orožje – Whistling Birds. ZELO VŠEČ!Zaključek in končna ocena

LEGO 75307 Star Wars Adventni koledar 2021 me je rahlo razočaral. Najbrž zato, ker sem pričakoval mnogo več. Ljubitelj sage Star Wars in zadnji dve leti tudi Mandalorca, sem pričakoval veliko več minifigur in modelčkov vozil. Žal smo dobili TRI (3!) stojala za orožje in samo štiri (4!) minifigure. Mogoče mi je to zameglilo generalni pogled na vse skupaj. Vendar, povprečna ocena posameznih okenc je točno VŠEČ in čisto nič VEČ ;) To me je malce presenetilo, saj sem imel občutek, da ni tako in bo ocena slabša. Ko sem še enkrat preletel letošnja ‘darila’ moram priznati, da je med njimi nekaj res dobrih, zato letošnjemu Star Wars Adventnemu koledarju lahko z največjim veseljem dodelim oceno VŠEČ!
V prihodnjih letih bi želel, da gre LEGO spet nazaj na celotno vesolje Star Wars, saj so si letos zelo omejili vse skupaj.

Je še kdo odpiral? Vam je bilo vešč?
Zadnjič spremenil sveder, dne 26 Dec 2021 18:06, skupaj popravljeno 7 krat.

Uporabniški avatar
subix
Prispevkov: 166
Pridružen: 16 Maj 2008 09:27
x 148

Re: OOB 75307 Star Wars adventni koledar 2021

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#2 Odgovor Napisal/-a subix »

Meni se stil opisovanja izjemno dopade!

EDIT: :evil: :evil: :evil:
Zadnjič spremenil subix, dne 09 Dec 2021 19:30, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MajklSpajkl
Prispevkov: 240
Pridružen: 28 Dec 2012 20:17
Kraj: Wajdušna Metropola
x 215

Re: OOB 75307 Star Wars adventni koledar 2021

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#3 Odgovor Napisal/-a MajklSpajkl »

Super opisi! In z veseljem prebiram. Se pa bojim, da publika ni ravno množična. Pretehtaj - v končni fazi se mi zdi, da v prvem planu itak objavljamo za svoje veselje, če je pa kaj odziva je seveda toliko bolje.
It's not me, it's my alter LEGO!

Uporabniški avatar
legofrik
Site Admin
Prispevkov: 483
Pridružen: 28 Mar 2008 15:31
x 497

Re: OOB 75307 Star Wars adventni koledar 2021

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#4 Odgovor Napisal/-a legofrik »

Mitja, nazadnje sva govorila o tem zasebno, sedaj bom napisal javno.
Na straneh (ali karkoli oz. kjerkoli je domena) Kocke kluba ti ne dovolim reklamiranja tvojega bloga, kar sedaj spet počneš, tokrat prek slik s kvazi nekim ©, ki nima druge veljave, kot zmazek na sliki, da o tem, da te slike lahko Kocke klub uporabi za karkoli pač počne brez soglašanja avtorja, niti ne govorim.
Se mi popolnoma jebe kaj si o tem ti misliš in kaj si o tem mislijo drugi, tega ne dovolim in je tole zadnje, ampak res zadnje opozorilo. Popravi slike, da bojo brez reklame za tvoj blog ali pa brišem prispevek in če se bo to še enkrat zgodilo, tudi tvoj acc.

Drugo, kar me je pogrelo, je pa tole: "Povejte, če koga zanima tole branje, da skopiram še naslednje. vseeno je kar nekaj dela s kopiranjem in uploadom etc."
Ja fak, no! Cela kurčeva štala je nekaj kopirat in uploadat. A res? Kaj si pa uploadal? Na KK že ne, kvečjemu na svoj blog in potem si copy/pastal sem. Etc? Kaj pa to zajema? Če je to res taka jeba, ja pol pa nehej.

Če ti ni jasno, je tole klub; skupek istomislečih ljudi, ki v glavnem vse delajo pro-bono in kot ti je Miha napisal, za svoje veselje in veselje drugih. Za soliranje tukaj ni prostora in kot se iz tvojih dejanj vidi, bi rad soliral tukaj in koristil KK kanale za svoj blog, brez da bi kogarkoli sploh vprašal. Lej ne, tukaj to ne bo šlo skozi.

Mater, ampak v vseh letih delovanja kluba sem marsikaj doživel, da bi pa kdo spraševal, če kdo bere njegove prispevke, da če ne, ne bo objavljal, ker je s tem preveč dela, to pa res še nisem doživel.
Lahko te pa odrešim muk. Nehaj objavljat, nehaj komentirat, nehaj sodelovat pri nagradnih igrah, nehaj hodit po brezplačne polybage, nehaj...

Pa tud ni me treba več kontaktirat, ne po telefonu, mejlu, ZS-ju, osebno, ker me ne zanima kaj misliš, kakšna bojo opravičila, kaj si s čem hotel...
Hvala.
G.

Uporabniški avatar
sveder
Prispevkov: 182
Pridružen: 24 Apr 2019 20:08
x 178
Kontakt:

Re: OOB 75307 Star Wars adventni koledar 2021

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#5 Odgovor Napisal/-a sveder »

Gregor živjo,
ker ob takšnem komentarju preprosto ne morem biti tiho, si bom vseeno drznil odgovoriti. Cenim in spoštujem tvojo odkritost ter odločnost pri objavljanju na forumu KK. Nisem pa vajen, da stvari, ki jih ljubiteljsko delam, dobijo oznako zmazek, pa sem že slišal marsikaj. Ja, sva govorila o tem, da za moj blog ni prostora na forumu, in ja, sem se naredil Francoza in vseeno objavil watermark na fotografijah, ki ga lahko tudi odpravim. Brisal pa ga nisem, ker si mi lani za nekoga na VPK rekel, da je škoda, ker ni na fotke dal napisa za svojo spletno stran. Saj je vseeno.

S komentarjem na koncu, ki te je očitno zelo pogrel, pa sem samo na drug način povedal to, kar ti govoriš že vsaj leto dni ali dlje - to, da je vse brezveze, da se nobenemu nič več nič ne da in da nima nobenega smisla kar koli početi. Oprosti, če sem te s tem užalil.

Sicer pa vidim, kdaj nisem več zaželen in se zato tudi 'aktivno' umikam s tega foruma. Vseeno bom še naprej pasivno spremljal, kaj počnete. Tako kot velika večina članov. Upam, da boste še kdaj organizirali KF ali PK, kjer ste razstavljali vrhunske kreacije, in vas vse ujamem še tam.

Hvala ti za vse brezplačne polybage in TBje, ki si jih organiziral in sem na njih lahko sodeloval.
M

Uporabniški avatar
legofrik
Site Admin
Prispevkov: 483
Pridružen: 28 Mar 2008 15:31
x 497

Re: OOB 75307 Star Wars adventni koledar 2021

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#6 Odgovor Napisal/-a legofrik »

"s kvazi nekim ©, ki nima druge veljave, kot zmazek na sliki" = oznaka ©+txt je zmazek na sliki, ne pa slika. Beri, kaj pišem.
Link na sliko pri VPK bi bil stvar dogovora, ki ga midva nimava. Če bi ti recimo rekel:"Lej, imam svoj blog in bi ga rad reklamiral tukaj na KK v zameno za reklamo KK na mojem blogu ali karkoli pač že.", bi bila stvar drugačna. Pa tega nisi niti 1x omenil in ja, lepo si se izrazil, se raje delaš Francoza. Žal, to pri meni ne gre skozi.

Ne, nisi me užalil s tvojim stavkom, samo pogrelo me je, ker se mni trapasto zdi, da nekdo to sprašuje, ko se že tako nič ne dogaja in gre že tako vse navzdol oz. ugaša. Namesto, da bi bile s tvoje strani in tudi strani ostalih vzpodbudne besede, da bi se mogoče sami med sabo angažirali in objavili vsaj OOB-je, če kdo kaj kupi in sestavi, če se že MOCev ne dela. Karkoli pač. Ampak ja, verjamem, da je folku težko set slikat po fazah gradnje, slike uredit, jih nekam nametat, polinkat sem in spisat besedilo, pa raje ne naredijo nič, zaradi kakršnegakoli razloga pač že. To, da pa ti vse to že imaš na svojem blogu in praviš, da je s copy/paste veliko dela, mi pa ne potegne, pa da ga jebeš.

Kot želiš. Nikogar ne silim, da je z nami in nikogar ne podim proč. Tukaj ni nobene osebne navezanosti na vas. Je bila nekoč, pa so vezi razpadle tudi na tem področju, ker gremo očitno vsak svojo pot. Jebat ga.
Edino, kar tu "zahtevam" so nenapisana pravila, katerih ne mislim izpostavljat, ker vsak ve kako in kaj, če pa ne, ga pa opozorim in potem je na njem, kako si celo zadevo predstavlja. Ostane ali gre. Odločitev je tvoja/vaša.
LPG

Uporabniški avatar
sveder
Prispevkov: 182
Pridružen: 24 Apr 2019 20:08
x 178
Kontakt:

Re: OOB 75307 Star Wars adventni koledar 2021

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#7 Odgovor Napisal/-a sveder »

Dodal sem še preostala okenca. Se je kar nabralo. Upam da ne bo (pre)velik zalogaj za branje naenkrat :?

Moram drugič vseeno tu objavljati sproti. Letos je bilo čisto preveč drugih stvari (služba in zasebno) in sem komaj 'folgal' vsak dan. Tudi zaradi tega, ker si vedno še kaj preberem o zadevi, ki se tisti dan prikaže in potem me odnese v črno luknjo internetov.
Letos so imeli še otroci šolo v naravi in tiste dni nismo odpirali, pa sem potem par dni pisal za več okenc naenkrat.

Ne bom jamral, al kako je rekel eden bivših precednikov :lol:

Letošnji koledar je bil manjše razočaranje. upam, da se ta trend ne bo nadaljeval, kljub temu ostatajam zvest Star Warsu.
Hči je odpirala Marvelov koledar. Zaradi Thora ;) in sem ga ocenil malenkost bolje. Res pa je, da Marvel Universa ne poznam tako dobro kot SW in marsičesa tudi nisem čisto poznal.

Kdorkoli se je prebil čez ves zapis, kapo dol. Dam za deci, če/ko se vidimo. Z Gregorjem pa upam da ob priliki pokadiva pipo miru :P ;)

Srečno novo leto, veliko zdravja in predvsem čim več časa za kreativno 'igranje' z legokockami.

Uporabniški avatar
subix
Prispevkov: 166
Pridružen: 16 Maj 2008 09:27
x 148

Re: OOB 75307 Star Wars adventni koledar 2021

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#8 Odgovor Napisal/-a subix »

Dobri modelčki, dober nabor kock in minifigov. Samo cena je zaradi licence previsoka. Če ga dobim na razprodaji je kandidat za nakup!

Odgovori