predstavljam vam mojo novo kreacijo tovornjak Češkega podjetja Tatra, model Phoenix. Ta model je nastal po tem ko je nizozemsko podjetje DAF kupilo del Tatre in tako je nastal ta tovornjak. Podvozje Tatra ter motorji in kabina DAF (model CF).
Samo idejo za ta tovornjak sem dobil po tem ko sem v roke dobil Lego set 42124 "off road buggy ", kateri je vseboval te nove pnevmatike. Model je daljinsko voden preko BuWizz 2.0 kocke za pogon pa skrbita dva nova BuWizz (RC) motorja, krmiljenje pa je preko servo motorja. Ti motorji zagotavljajo velike hitrosti ter velik navor, kar pride zelo prav pri tem tovornjaku. Sam pogon je speljan na vsa kolesa po dveh ločenih linijah, kar omogoča manjše zvijanje osi, kot če bi bilo vse na eni.

Sesava vozila je modularna: šasija, kabina nadgradnja. Nato pa se še šasija razdeli na tri bloke in sicer prednja os z servo motorjem, pogonski sklop, ter zadnji dve osi. Tako se lahko na vozilo doda poljubno število osi.
Funkcije:
-neodvisno vzmetenje vseh koles
-modularna zasnova
-detajlirana notranjost kabine
-vrata se lahko odprejo
-nadgradnja vozila služi tudi kot ščit kabine pri prevračanju vozila. Prav tako kot ročka za prenašanje vozila.
Video: