43188 Aurora's Forest Cottage

LEGO MOC, MOD ali OOB, tudi LDD, stud.io ipd
Odgovori
Sporočilo
Avtor
Redhead1982
Prispevkov: 102
Pridružen: 30 Jan 2010 11:42
x 76

43188 Aurora's Forest Cottage

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#1 Odgovor Napisal/-a Redhead1982 »

Številka in ime seta: 43188 Aurora's Forest Cottage
Tema: Disney
Podtema: Sleeping Beauty / Trnuljčica
Število kock: 300
Število figuric: 2
Cena: 40 eur (0,13 eur/kocko)

Pred par meseci sem domov prinesla tale Disneyev set. Priznam, da me ob prihodu na police set ni kaj preveč mikal. Ob nakupu pa je že dozorela ideja, da bi lahko set sestavila Redhead2017, ki se je tekom zimskih mesecev kar fino ogrevala za kocke. Hkrati pa sem priložnost izkoristila za testiranje novega fotoaparata (ni so še idealne fotke) in slikanja z lučmi v foto šotoru.
Slika

Set je v osnovi tipičen iz Disneyeve serije kock, zelo barvit, kar pritegne bolj mlajše sestavljalce kot odrasle. Tudi oznaka na škatli je nekako letom primerna. 5+ se odraža tako pri gradnji kot pri igri. To je lepo izpostavljeno tudi na zadji strani škatle. Meni je najbolj zanimivo mlinsko kolo, čeprav vizualno ne izgleda ravno ok.
Slika

5+ oznaka se jasno odraža tudi v knjižici z navodili, kjer so koraki preprosti, dodaja se po le nekaj kock na korak. Starejše bi to hitro odvrnilo, za mlajše pa je kar primerno, da ni preveč dogajanja po straneh. Vseeno pa sestavljanje hitro napreduje, ker gre za manjši set. V mojem primeru je redhead2017 to zmogla brez težav, jasno pa sem ji pomagala pri iskanju kock v kupčku.
Slika

Nabor kock v setu je dokaj povprečen, tudi barve prevladujejo bolj neklasične oz. tipične za Disney serijo. Kocke iz posameznih vrečk si lahko ogledate tule, tule in tule. Izpostavila bi le tistih nekaj meni zanimivih ali novejših. Ker mi je všeč ta nova svetlo rumena barva (bright light yellow), so mi zanimive tudi SNOT kocke v tej barvi. Ker kocke v tej barvi še niso tako zelo razširjene, pride prav tudi panel za kakšno steno hitro pokriti. Tudi polkrožna ograja je med bolj zanimivimi kockami, sploh ker lepo dopolni vzorec že poznanih ograj. Najbolj nenavaden pa je rjav 1/4-tinski panel, ki trenutno obstaja v treh barvah. Po eni strani je to kos, ki mi deluje precej uporabno za dodati nekaj stabilnosti h kotnim strukturam, po drugi strani pa je to spet še en panel več. Dodatno je v setu nekaj manjših kock, ki pa so pomembne bolj z vidika igre, skodelica, čajnik, čarobna palica in različne rožice.
Slika

V setu sta dve figuri. To sta Trnuljčica in zlobna čarovnica. Čeprav nad temi punčkami nisem navdušena, so mi zelo všeč potiski na njunih oblekah. Pri obeh je potisk sicer samo na sprednji strani, a vseeno ustvari pravo pravljično oblačilo. Čarovnica ima poleg še pregrinjalo, ki ji skupaj s kapo da bolj zlovešč pridih. Čarovnica ima sicer potiskan tudi obraz in to na črno glavo, ki sicer nepotiskana ne obstaja.
Slika

Poleg figuric je v setu 7 živalic, kar zelo poveča vrednost in igralnost seta. Med njimi izstopata mali modri ptiček in veverica, ki je v tej barvi samo v 5 setih. Z vidika igralnosti so te živalice velik plus tega seta, saj ob "samo" dveh figuricah omogočata dodatno igro. Posebnost seta je črni zlobni ptič na sredini vrste, ki je na voljo samo v tem setu. Ima zanimiv potisk okrog oči, ki mu daje rahlo jezen pogled. Po drugi strani pa je prevelik za merilo figuric in vijolične obrvi preveč izstopajo.
Slika

V setu je poleg kock tudi manjši listek z nalepkami. Veliko ljudem nalepke kot take niso všeč in s tem se v osnovi strinjam tudi sama. A vsake toliko se najde kak res lušten potisk. Meni tu najbolj izstopa nalepka številka 3, ki se uporabi kot predpražnik. Meni sicer vzorec izgleda super tudi za kakšno stensko sliko. Ostale nalepke pa bolj kot ne pripovedujejo neko zgodbo, ki pomaga pri igri (slika dobrih vil, plesne obleke, polne police in posteljnina).
Slika

Sestavljanje se začne s tem mostom. Tudi sem bila sama prvič v dvomu, ali mi je sestav všeč ali ne. Tudi sicer sem imela ves čas tak mešan občutek. Na prvi pogled most izgleda super, sicer preprost, z majhnim številom kock, a vseeno z nekaj podrobnostmi, ki delujejo bolj "kraljevsko". Zlati okrasi kot (zelo nizka) ograja mostu so všečni, a ne ravno funkcionalni. Potem pa se zaplete tudi pri širini mostu, kjer je prehodna pot široka le za 2 čepka. Ne glede na vse pa je most hitro sestavljen in omogoča že nekaj igre.
Slika

Končni izdelek izgleda takole. Hiška je majhna in se hitro sestavi. Meni so všeč podrobnosti na njej, kot so mala polkna, vogal, ki ga obrašča drevo. Zmoti pa me drevo z nezelenimi listi, vijolična polica in nenavadno mlinsko kolo. Mlinsko kolo mi ne paše k hiški kot taki, a se med gradnjo izkaže, da je kolo povezano z mehanizmom v dimniku, ki dviguje in spušča bel dim, ob čaranju pa se iz dimnika pokadi tudi nekaj čarobnih iskric. Dim je tudi ena izmed redkejših in novejših kock, ki sem jo ob slikanju inventarja preprosto spregledala. Na voljo je v beli barvi in v 7 setih, kot dim ali kot oblak. Verjetno pa se najde tudi kaka drug namen.
Slika

Kot sem omenila, je sestavljanje precej preprosto in ga je 4-letnica zmogla sama kljub zelo malo izkušnjami s sestavljanjem. Bolj kot sestavljanje pa se je navdušila nad igro. S tega vidika je set kar dodelan, saj 5+-letnikom omogoča preigravanje različnih situacij. Jaz sem se igrala samo z dimnikom, kjer mi bil včeč mehanizem dvigovanja. Redhead2017 pa je s Trnuljčico in živalmi premagala čarovnico na mostu, si kuhala večerjo, brala knjigo in spala. Vmes je še malo čarala in božala živali. Pa tudi njo je zamikalo mlinsko kolo in ga je vrtela več kot jaz.
Slika

Končni vtis seta, podan skozi oči otroka, je zelo pozitiven, saj je set ravno prav velik, da se dokaj hitro sestavi in potem omogoča preigravanje veliko različnih domišljijskih situacij. Po drugi strani pa mene še vedno motijo figurice, ki nimajo gibljivih nog in mi delujejo okorno. Z vidika ustvarjanja pa set ne ponudi nekega širokega ali redkega nabora kock, tako da starejših kockarjev verjetno ne bo prepričal. Glede na opisano pač opravičuje svojo 5+ oznako.

Uporabniški avatar
sveder
Prispevkov: 133
Pridružen: 24 Apr 2019 20:08
x 125
Kontakt:

Re: 43188 Aurora's Forest Cottage

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#2 Odgovor Napisal/-a sveder »

Luškano. Pisano. Super napisano! Mene pri Disney in Friends setih najbolj motijo te minidolls figure. Obupne so. A otrokom, posebej punčkam (doma imam eno, zato vem) so všeč.

Mene pri teh setih vedno navdušijo barve. Mi je pa zanimiv detajl na zgornjem oknu: zavese so zunaj? A samo jaz narobe vidim?

edit: aja, pa živalce so super cute in IMO najboljši dodatek v vsem setu <3

subix
Prispevkov: 97
Pridružen: 16 Maj 2008 09:27
x 37

Re: 43188 Aurora's Forest Cottage

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#3 Odgovor Napisal/-a subix »

Odličen opis dobrega seta. Če bo princeska imela okroglo kiklo Slika, bi razmislil o nakupu, tako pa žal ne.
Slika

Odgovori