75966 Soba KŽTD

LEGO MOC, MOD ali OOB, tudi LDD, stud.io ipd
Odgovori
Sporočilo
Avtor
anakin jr.
Prispevkov: 29
Pridružen: 23 Okt 2019 12:59
x 21

75966 Soba KŽTD

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#1 Odgovor Napisal/-a anakin jr. »

Številka seta: 75966
Ime seta: Hogwarts Room of Requirement/Soba KŽTD
Število kock: 173
Število minifigur: 4
Cena: 21,99€
Cena na kocko: 12,7 centa

Leto 2020 nam je poleg Harry Potter polybagov in nove serije zbirateljskih figuric prineslo tudi celo linijo novih setov. Najmanjši izmed njih je 75966 Soba KŽTD. Sobo vidimo v petem filmu (Harry Potter in Feniksov red), ko na Bradavičarko pride grozna nova "učiteljica" obrambe proti temnim silam, Kalvara Temyna. Zoprna (vsak, ki pozna zgodbo, se bo strinjal, da si zasluži veliko hujši pridevnik :lol: ) gospa je "učila" obrambo brez kakršnekoli uporabe urokov, zato so se pogumni mladi čarovniki odločili, da bodo stvari vzeli v svoje roke. Za dejansko vadbo urokov so se zatekli v sobo KŽTD (kar želiš, to dobiš).

Slika
Slika

Škatla je za svojo velikost kar debela. V njej pa se nahajajo navodila za sestavljanje, dve vrečki s kockami in list z nalepkami.

Slika

Na škatli piše 7+, torej naj bi bil set namenjen otrokom od sedmega leta dalje. Vendar se mi osebno zdi, da izdelovalec navodil sedemletnike malo podcenjuje. Prepričan sem, da bi brez težav koraka 7 in 8 združili in ne bi nihče imel problema. Dve strani navodil za pičle štiri kocke... Halo? Konec koncev piše, katere kocke so nove, včasih še tega ni bilo! Poleg tega pa to tudi ni ravno ekološko. Seveda to ni edini primer, v novejših setih se pri navodilih pojavlja vedno več podobnih nesmislov. Vsaj taka so moja opažanja, zato to izpostavljam. :| Verjetno nisem edini?

Slika

Še malo jamranja, potem pa nadaljujem :D Odpreti nov set in dobiti tako kocko, s precej opaznim koščkom odščipljene plastike na vogalu, ni najbolj prijetno. Kje so tisti časi kvalitetnih kalupov... :?

Slika

Minifigure v setu so: Luna Lovegood (Loona Liupka), Hermione Granger (Hermiona Granger), Mechanical Death Eater (Jedi...pardon, Jedec smrti robot) in Harry Potter (Heri Potr :P ) Vsaka figura ima drugačen print, kar kaže na velik napredek v primerjavi s HP seti prejšnjih generacij, kjer so si figure pogosto delile enake torsote. Zraven sta tudi modro-prozorni zajček in vidra, zavetnika Loone in Hermione, v setu pa dobimo še dva izstrelka, ki ju iz roke minifigure izstrelimo s pritiskom prsta s strani. Dobrodošla pogruntavščina, ki lahko zelo popestri igro.

Slika

Še jezne face...

Slika

Sestavljen set izgleda takole. Nabor kock je za tako majhen set odličen! Gotovo bodo prišle prav pri mocanju. :D Technic pini na robu stene pa omogočajo, da jo postavimo na levo ali na desno stran kamina.

Slika

Set ima še dve igralni funkciji. Na zadnji strani je premična stena, s katero lahko poustvarimo sceno v filmu, kjer se vrata sobe KŽTD zapirajo.

Slika

S pritiskom na kocko nad kaminom pa s stene na drugi strani...

Slika

...vržemo na tla nova pretirana in nesmiselna pravila Kalvare Temyne. :x

Slika

Set bi priporočal vsem mladim oboževalcem Harry Potterja, saj za nizko ceno ponuja kar 4 figure, dober nabor kock za uporabo domišljije in veliiiko igralnosti. Za konec pa, naj bo Sila z va... Pardon, Ave Zavetnikum!

Slika

ZFA
Prispevkov: 49
Pridružen: 15 Nov 2014 00:41
x 35

Re: 75966 Soba KŽTD

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#2 Odgovor Napisal/-a ZFA »

Hvala za podroben opis seta.

Redhead1982
Prispevkov: 102
Pridružen: 30 Jan 2010 11:42
x 76

Re: 75966 Soba KŽTD

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#3 Odgovor Napisal/-a Redhead1982 »

Hvaka za super opis seta. Meni je takol po opisu všeč, tudi igralen je zelo, čeprav je majhen.
Glede navodil se pa strinjam, prepogosto so poenostavljena, sploh pri manjših setih. Mislim, da mlajših to sicer ne moti, da opazimo to starejši. Bi si pa želela bolj inteligentna navodila za razvijanje spretnosti"branja" korakov pri otrocih

Uporabniški avatar
sveder
Prispevkov: 133
Pridružen: 24 Apr 2019 20:08
x 125
Kontakt:

Re: 75966 Soba KŽTD

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#4 Odgovor Napisal/-a sveder »

@anakin jr. meh za tisto kocko. Opažam tudi sam, da imajo ene kalupe slabe in je marsikdaj polno tistih pikic (včasih je bila ena ali pa še to ne) in pa tudi okrušek ali strgana nalepka ni več takšna redkost, ko t je bilo včasih, pa še kaj bi se našlo. V 30+ letih kar se 'igram' s kockami je teh napak največ v zadnjih parih letih. (lahko pa da prej tega opazil nisem, haha).

Sicer pa. Super simpatična predstavitev. Vidim, da si ne samo SW ampak tudi HP fen. :D Setek je res majhen a zato nič slabši. Predvsem za ljubitelje HP. Všeč mi je (in moji mladini doma), da je na tako majhnem setku polno igralnih možnosti in dejansko 'uporaben' za igro. Kar se pa navodil tiče, pa je @Redhead1982 povedala vse. JAz čakam samo še na next level - aplikacijo z animacijo kako, kam in kaj moraš pritrditi.

Super!

subix
Prispevkov: 97
Pridružen: 16 Maj 2008 09:27
x 37

Re: 75966 Soba KŽTD

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#5 Odgovor Napisal/-a subix »

Trans živalci sta zanimivi.
Slika

anakin jr.
Prispevkov: 29
Pridružen: 23 Okt 2019 12:59
x 21

Re: 75966 Soba KŽTD

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#6 Odgovor Napisal/-a anakin jr. »

Strgane nalepke sem tudi jaz opazil ravno prejšnji teden, prvič. :(

Trans figure so super, še posebej meni kot SW fanu. Vedno bolj verjetno se zdi, da bomo dobili Jedijevske duhce (Force ghost). Bi se spodobilo, ker za razliko od HP setov, ki res niso slabi, gre SW (večino časa) samo še navzdol... Cene pa navzgor :lol:

timi
Prispevkov: 124
Pridružen: 30 Jun 2020 11:17
x 99

Re: 75966 Soba KŽTD

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#7 Odgovor Napisal/-a timi »

Hvala za dober opis :).

Glede navodil pa se tudi jaz strinjam. Najprej tega nazadovanja sploh nisem opazil, ko sem pa šel sestavljat stare sete, pa sem spoznal, da se navodila zelo spreminjajo, žal na slabše. Nisem pa pristaš elektronskih navodil, saj menim, da je čisto preveč stvari po nepotrebnem digitaliziranih...
Na kakšno poškodovano kocko ali nalepko pa še nisem naletel, verjetno zato, ker bolj malo sestavljam sete, me zadnje čase bolj mika MOCanje. Zato sem se tudi registriral a forum ;)!
LP, Timi
Fajn bod’te

:D :) ;) 8-) :lol:

Uporabniški avatar
Cwetqo
Prispevkov: 103
Pridružen: 16 Avg 2008 14:52
x 47

Re: 75966 Soba KŽTD

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#8 Odgovor Napisal/-a Cwetqo »

Set solidno zgleda, tudi cena je ok. Glede na zadnje SW sete je tole res milina in ena bolj uspelih serij.

Hvala za opis!

Odgovori