41913 Bracelet Mega Pack

LEGO MOC, MOD ali OOB, tudi LDD, stud.io ipd
Odgovori
Sporočilo
Avtor
Redhead1982
Prispevkov: 102
Pridružen: 30 Jan 2010 11:42
x 76

41913 Bracelet Mega Pack

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#1 Odgovor Napisal/-a Redhead1982 »

Številka in ime seta: 41913 Bracelet Mega Pack
Tema: DOTS
Podtema: zapestnice
Število kock: 300
Cena: 25 eur (0,08 eur/kocko)

Zadnji set iz serije DOTS, ki se je znašel pri meni doma, je tale mega paket zapestnic.
Slika

Set je zapakiran v plastično škatlo s pokrovom, ki delno razkriva posamezne vrečke in pisane kocke v njih. Glede na običajne škatle s seti se tale razlikuje tudi po dizajnu, kjer so prikazane različne barvne kombinacije zapestnic na otroških zapestjih. Verjetno pa je to tudi eden redkih setov, kjer prevladujejo dekliški obrazi (3:2). Čeprav so zapestnice v osnovi slišati precej bolj dekliško kot fantovsko, jih oglašujejo tudi za fante.

Slika
Ko odstranimo kartonsko embalažo, se pod plastičnim pokrovom skriva vsebina seta. Delno ga sicer zakrivajo ''navodila'' ali bolje rečeno promocijski material. Na vrhu je namreč kupon za prost vstop otroka ob spremstvu odrasle osebe (kar lahko pride prav marsikomu). Ko so se pojavile prve take škatle, so se mi na prvi pogled zdele zelo priročne za shranjevanje drobnih kock. Še vedno se mi zdijo uporabne, a morda le ne najbolj. Pokrov se sicer lepo zatakne, a se tudi dokaj hitro lahko po nesreči sname in se vsebina lahko strese.

Slika
V osnovi gre za 6 manjših predelkov in osrednjega večjega, kjer so shranjene zapestnice. Format škatle se mi zdi v osnovi precej praktičen. Lahko ga ponovno uporabimo, kar pri kartonski škatlah ni tako enostavno. Po drugi strani se zaradi prozornega pokrova tudi vidi vsebina. Trenutno imam že 3 take škatle in so vse v uporabi. Manj praktični pa so manjši predelki, kjer z odraslimi prsti že težje zagrabiš drobne ploščice. Vseeno pa je vsaj meni taka škatla dodana vrednost seta.

Slika
Navodila ali bolje rečeno promocijski letak predstavi različne konfiguracije dizajnov na zapestnicah. Osebno mi je to ok, da pokaže nekaj oblik in barvnih kombinacij, hkrati pa da vedeti, da je možno kakršnokoli kombiniranje kock z naborom v škatli. Pri nas doma smo sestavljali trije, od tega sem se samo jaz držala ''navodil''. To pa je po eni strani minus, ker je izbor ploščic neenakomerno razporejen po barvah in oblikah in hitro zmanjka kakšne kocke, ko ustvarjaš kak bolj umirjen vzorec.

Slika
V osnovi gre za 5 barvnih tonov, rumenega, zelenega, modrega, vijoličnega in roza, kjer so na voljo 1x1 ploščice v obliki kvadratka, 1/4 kroga in recimo polkroga. V dodatni vrečki so zraven trans glitter okrogle ploščice in potiskane okrogle ploščice. Ta potiskane ploščice so ločene v 2 seriji, ene so potiskane z napisi BFF, druge pa z različnimi simboli ali živalmi. Prav tu je še en haklc, da so te potiskane ploščice neenakomerno razporojene po škatlah. Celoten nabor kock, ki so v setu, si lahko ogledate na povezavi.

Slika
Ena od možnih kombinacij dizajnov zapestnih je predstavljena na sliki. Tu priznam, da se mi ni preveč ljubilo kombinirati in iskati različic. V osnovi gre predvsem zato, da se kombinira 2-3 barvi na eni podlagi in se lahko sestavlja določene oblike (npr. srce, krog, polkroge, listke. Vseeno pa gre za precej pisane kombinacije.

Slika
Dimenzije zapestnice so usmerjene bolj na mlajše najstnike ali še malo mlajše otroke. Vsaj jaz zapestnico sicer lahko zaprem na zadnji luknji, ne predstavljam pa si kakšnega širšega zapestja v njej. Zapestnice so sicer zelo fleksibilne, a se kocke vseeno dobro držijo na njej. Sem jih že poleti preizkušala (takrat aktualno verzijo), pa nisem zgubila nobene ploščice. Je pa res, da nisem bila toliko aktivno kot podmladek, ki je določene kocke izgubil že v avtu. Vseeno s tem uvihavanje rahlo lahko popustijo sile med čepkov in kocko, zato ni ravno smiselno uporabljati kake ekstra redke kocke. Vsaj za zdaj še nisem zasledila kreacij, ki bi za osnovo uporabljale tele zapestnice, si pa mislim, da bodo uporabne za ljudi z več domišljije. Ker so prožne in se jih lahko ukrivi, si jih predstavljam pri kakšnih okroglinah.

Slika
Mene je k nakupu tega seta najbolj pritegnila ideja, da kocke v njem uporabim za mini mozaike. Za zdaj je nastal samo tale vzorček. Vsekakor je kock premalo za kaj obsežnejšega, a zna biti kar zanimiv nabor za mozaiciranje, še posebej, ko se bojo ti seti znašli na kakšnem znižanju.

Končna ocena seta je zame pozitivna. Čeprav ne gre za klasičen set, kjer se sestavlja tridimenzionalno, je vseeno poudarjeno ustvarjanje. Cena se na prvi pogled zdi visoka, a verjamem, da bodo tile seti tudi znižani in bo takrat nakup bolj uravnotežen. Vidim ga kot osnovo za ustvarjanje, morda bolj za tiste mirne duše, ki jim še ne gre ustvarjanje lastnih zadev. Če sodim po svojem podmladku, pridejo taki seti prav tudi za umirjanje strasti po celem dnevu, ko se vsaj za nekaj minut ustvari tišina. Na koncu pa mi je všeč tudi ideja (čeprav mi ob pojavu teme ni bila), da se s pikicami ustvarja vzorce in barvne kombinacije.

Uporabniški avatar
sveder
Prispevkov: 133
Pridružen: 24 Apr 2019 20:08
x 125
Kontakt:

Re: 41913 Bracelet Mega Pack

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#2 Odgovor Napisal/-a sveder »

Super predstavitev si napisala. Podrobno in pisano :D Vesel sem, da preberem še kaj drugega ne samo o setih :D

Te DOTs sete imata pri nas samo tiste manjše (dobila za rojstne dneve od prijateljev), ki pa imajo žal večina potiskane tajle in so za ustvarjanje pri kakšnih mocih zato bolj omejeni za uporabo. Poleg tega je zelo malo enakih, da bi se dalo kaj 'pametnega' ustvarit. Tale set, pa vidim, ima veliko nepotiskanih, kar je kul in mi je že vse skupaj bolj uporabno.

Zapestnice so meni (kljub moji tanki roki) premajhne (pa tut tak strašen fen spet nisem haha), otroka pa vidim, da nista še naveličana in si jih občasno nadaneta.

Uporabno se mi zdi za kakšne štukarija v MOCih, za zapestnice pa bi rad videl kakšne kreativne uporabe. Ne dvomim, da so že marsikaj naredili :D

Deus Otiosus
Prispevkov: 58
Pridružen: 21 Jun 2011 22:01
x 54

Re: 41913 Bracelet Mega Pack

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#3 Odgovor Napisal/-a Deus Otiosus »

Zadnje čase so mi lego seti ekstra bedni, skoraj nobene pametne teme. Poleg creatorja je meni trenutno edina svetla točka dots, predvsem zapestnice.

Na vprašanje, če je kdo kaj izvirnega naredil z zapestnicami, lahko odgovorim tako, da se malo považim z linkom:
viewtopic.php?f=9&t=23
V glavi imam še par drugih MOCov, ki uporabljajo zapestnice na še bolj zanimive načine, ampak jih ne bi mogel na hitro najti. Jih je pa manj, kot bi pričakoval.

Sicer si pa dobro napisala kritiko seta. Se moram še jaz svoje lotiti.
Ker lahko.

Redhead1982
Prispevkov: 102
Pridružen: 30 Jan 2010 11:42
x 76

Re: 41913 Bracelet Mega Pack

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#4 Odgovor Napisal/-a Redhead1982 »

@Deus Otiosus Tole si pa super izpostavil, sem kar pozabila na tvoje zapestnice. Priznam, da je to eden od dveh MOCev, kjer so jih uporabili. Meni je v oči padla tudi tale (avtor Exetrius) in tale (avtorica LegoMyMamma).

Sem pa pričakovala, da se bodo zapestnice bolj pojavljala v kakšnih nenavadnih kreacijah. Morda še pride čas za to, vsaj pri meni je ena ideja že v povojih.

Uporabniški avatar
sveder
Prispevkov: 133
Pridružen: 24 Apr 2019 20:08
x 125
Kontakt:

Re: 41913 Bracelet Mega Pack

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#5 Odgovor Napisal/-a sveder »

@Deus Otiosus shit. točno, ti si delal te? No, to! Te so super. amapk kaj več od tega, pa žal, še nisem videl. Mogoče samo ne gledam v pravo smer :D

Odgovori