Težko je verjeti, da je minilo že leto in pol odkar sem končal svoj zadnji MOC. No, zadnji na zabavi je tu: Unimog U400... Verjetno bodo slike koga zavedle in bo mislil, da gre za originalni set 8110, a gre za povsem lastno kreacijo, ki je skoraj pol manjša od originalnega seta. Na žalost nimam originalnega seta, da bi ga postavil zraven svojega Unimoga, a bom skušal urediti tudi to snidenje. Upam, da mi kmalu uspe narediti še video prezentacijo, kar pa se prerado hitro zavleče, verjetno nekoč tud navodila. Čas ni ravno moj zaveznik zadnje čase...

Funkcije...
Tovornjak:
• Približno v merilu 1:16, za izhodišče modeliranja so bile "nove" kamionske gume srednje velikosti, ki so bile do sedaj uporabljene samo v zadnjem batmobilu,
• napajanje in kontrola z Buwizz-om,
• PF XL za pogon + 4-batni fake-mototr s hladilnim ventilatorjem,
• PF SERVO za zavijanje z delujočim volanom v kabini,
• PF M motor za sprednji in zadnji pogon za priključke (PTO) - ker delujeta oba hkrato morajo imeti priključki sklopko,
• PF L motor za pnevmatski kompresorček,
• PF M motor za dvig kesona (lahko se preklopi na nagib v vseh treh smereh) - tale motor je na istem izgodu buwizza kot pnevmatski kompresor in se zato vkkaplja preko PF stikala,
• kabina se lahko nagne, vendar je potrebno ob tem demontirati dva oranžna tajla pod smerniki,
• detajlirana kabina s sedeži, delujočim volanom in odpirajočimi se vrati,
• portalne pogonske osi, 4x4 z vmesnim diferencialom in diferencialoma na vsaki osi,
• priključek za prikolico nad katerim je dodatni PTO zadaj.
PNEVMATSKI ŽERJAV
• Noge dvigala in rotacija dvigala se kontrolirap prek menjalnika, ki ga poganja PTO (power take off)
• Žerjav upravljajo 3 pnevmatski ventili, ki se napajajo z zrakom iz kompresorja na tovornjaku,
VITEL
• ročno upravljano stikalo za izklop navijanja preko PTO,
• avtomatska zavora proti odvijanju,
PLUG
• dva pnevmatska ventila dvigujeta in nagibata plug v levo ali desno,
TROSILNIK SOLI
• prek PTO-ja se poganja dvojni polž za doziranje soli (2 ločena zabojnika za sol) in hkrati se vrti trosilnik,
• ročno raztegljiva stojala za "parkiranje" trosilnika soli"
Upam, da vam je všeč.
LP, Miha