Stran 1 od 1

MOC Obrobje Mos Eisley

Objavljeno: 16 Dec 2020 19:39
Napisal/-a MstrOfPppts
No, pa da še tule uradno predstavim svojo zadnjo stvaritev. Ekskluzivno za VRPK sem se lotil izdelati nek namišljen izsek s planeta Tatooine. Že dlje časa se igram z idejo o ogromni kreaciji izseka mesta Mos Eisley ali Mos Espa, s celotnim hangerjem, smetiščem, tržnico, bajtami in vsem kar sodi v mesto tega puščavnatega planeta. Idejo je lansko leto podžgala še meni zelo všečna kreacija avtorja First Order Lego.
Kreacija je tudi malce eksperimentalne narave, saj sem se prvič lotil izgradnje baze s snotanim in razgibanim robom, ki se mi zdi da daje dober občutek, da se vsebina nadaljuje v vse smeri. Poleg tega sem poskusil z zgradbami v dark tan in beli barvi, da se v primeru večjega mesta malce popestri sicer pusta barvna kombinacija, kjer je vse tan.
Rezerv je še, dalo bi se izboljšati še kakšno malenkost, a sem z rezultatom zadovoljen, tako da sem naredil celo več kot dve slike ... mogoče pa bo nekoč na KF na sredini namesto mesta diorama Tatooina (:
No pa naj še slike kaj povejo (večje slike pa na flickr):

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Re: MOC Obrobje Mos Eisley

Objavljeno: 16 Dec 2020 22:32
Napisal/-a sveder
Všeč-zelo. Dopade se mi kompletna kompozicija in to, da je dogajanje okoli in okoli. Sprva se mi je zdelo malo prazno, a sem hitro videl kaj se dogaja zadaj :D :D upam, da so nardili dober biznis :D

Re: MOC Obrobje Mos Eisley

Objavljeno: 17 Dec 2020 00:02
Napisal/-a Deus Otiosus
Zelo lepi robovi na bajtah! Večina ljudi bi jih samo naredila ostre.

Re: MOC Obrobje Mos Eisley

Objavljeno: 17 Dec 2020 08:17
Napisal/-a MajklSpajkl
Za netechnic kreacijo kar solidno :twisted:

Odlično je, bajte so res dobre, podlaga tudi. Dogajanje zadaj je zelo zanimivo, mogoče mi je edino sprednja stran malenkost pusta. Še kšna šara pred vhodi mrde, al pa kak baldahinčk, da ne bi delovalo tolk speglano.

A plata je v enem kosu, al se lahko razdeli?

Re: MOC Obrobje Mos Eisley

Objavljeno: 18 Dec 2020 16:49
Napisal/-a MstrOfPppts
Ja, tudi meni se je zdela sprednja stran malce prazna, a kaj češ, včasih stvari dejansko so prazne ... šare si ponavadi ne privlečeš ravno pred vhod. Prav tako se mi ni zdelo primerno nabasati en kup figov, glede na to, da se imperialci dobivajo z vohunom in se jim raja raje ogne.

Plata je iz dveh delov, s čimer sem dobil tudi rahli zamik hišk. Nisem se ukvarjal s spajanjem in lovljenem studov na diagonali wedga, pa še lažje je okol prenašat v dveh kosih.

Re: MOC Obrobje Mos Eisley

Objavljeno: 18 Dec 2020 19:30
Napisal/-a subix
Meni je zelo všeč. Podlaga je super in če bo rasla pa še bolj!

Re: MOC Obrobje Mos Eisley

Objavljeno: 18 Jan 2021 08:45
Napisal/-a Redhead1982
Kot nepoznavalki SW mi je vsec kar nekaj SW kreacij, tudi tale. Predvsem mi je zanimivo iskati tehnike gradnje in uporabo raznih nenavadnih kombinacij kock.
Tukaj mi je bilo zanimivo ugotavljati, kje je meja med obema deloma. Sicer se pa barvni kombinaciji z dk tan in belo dobro obneseta.
V celoti vsecno in cakam na vecje mesto.

Re: MOC Obrobje Mos Eisley

Objavljeno: 01 Feb 2021 16:09
Napisal/-a Chapachuk
Ne vem ali je First Order Lego začel s temi robovi kreacij ali kdo drug, ampak vse kreacije so samo zaradi tega pristopa povsem enake in dolgočasne. Sorry.
Nad to "plato" je pa ena najboljših in všečnih Mos Eisley, kar sem jih videl, pa jih ni malo kot vemo :D