Ime seta: Hogwarts Room of Requirement/Soba KŽTD
Število kock: 173
Število minifigur: 4
Cena: 21,99€
Cena na kocko: 12,7 centa
Leto 2020 nam je poleg Harry Potter polybagov in nove serije zbirateljskih figuric prineslo tudi celo linijo novih setov. Najmanjši izmed njih je 75966 Soba KŽTD. Sobo vidimo v petem filmu (Harry Potter in Feniksov red), ko na Bradavičarko pride grozna nova "učiteljica" obrambe proti temnim silam, Kalvara Temyna. Zoprna (vsak, ki pozna zgodbo, se bo strinjal, da si zasluži veliko hujši pridevnik

Škatla je za svojo velikost kar debela. V njej pa se nahajajo navodila za sestavljanje, dve vrečki s kockami in list z nalepkami.
Na škatli piše 7+, torej naj bi bil set namenjen otrokom od sedmega leta dalje. Vendar se mi osebno zdi, da izdelovalec navodil sedemletnike malo podcenjuje. Prepričan sem, da bi brez težav koraka 7 in 8 združili in ne bi nihče imel problema. Dve strani navodil za pičle štiri kocke... Halo? Konec koncev piše, katere kocke so nove, včasih še tega ni bilo! Poleg tega pa to tudi ni ravno ekološko. Seveda to ni edini primer, v novejših setih se pri navodilih pojavlja vedno več podobnih nesmislov. Vsaj taka so moja opažanja, zato to izpostavljam.

Še malo jamranja, potem pa nadaljujem

Minifigure v setu so: Luna Lovegood (Loona Liupka), Hermione Granger (Hermiona Granger), Mechanical Death Eater (Jedi...pardon, Jedec smrti robot) in Harry Potter (Heri Potr

Še jezne face...
Sestavljen set izgleda takole. Nabor kock je za tako majhen set odličen! Gotovo bodo prišle prav pri mocanju.

Set ima še dve igralni funkciji. Na zadnji strani je premična stena, s katero lahko poustvarimo sceno v filmu, kjer se vrata sobe KŽTD zapirajo.
S pritiskom na kocko nad kaminom pa s stene na drugi strani...
...vržemo na tla nova pretirana in nesmiselna pravila Kalvare Temyne.

Set bi priporočal vsem mladim oboževalcem Harry Potterja, saj za nizko ceno ponuja kar 4 figure, dober nabor kock za uporabo domišljije in veliiiko igralnosti. Za konec pa, naj bo Sila z va... Pardon, Ave Zavetnikum!