Stran 1 od 1

Stud.io navodila za sestavljanje

Objavljeno: 23 Sep 2021 21:55
Napisal/-a Redhead1982
Pri igranju z mozaiki sem naletela na tole težavo, in sicer se določene barve v navodilih ne prikažejo pravilno. V tem primeru gre za barvo lavender (eden od roza odtenkov), ki v tlorisu oz. pogledu od zgoraj izgleda bela. Torej popolnoma neprimerno za uporabo slike v navodilih. Podoben problem sem ugotovila tudi pri kombinaciji tan in light flesh.
Na sliki je primer za Lavender tajle, ki so pod kotom jasno vidni, od zgoraj so pa beli.
Slika
Ima kdo podobne izkušnje oz. ideje, kako to rešiti?

Re: Stud.io navodila za sestavljanje

Objavljeno: 24 Sep 2021 12:27
Napisal/-a Cwetqo
Razlka je, samo ne velika. Ne morem zdajle naložiti slike, a če zmanjšaš gamo, se lepše vidi. Zato so monitorji za grafično oblikovanje tako dragi in kalibrirani. Nekateri mozaiki imajo zato v ploščicah še številke.

Zakaj se pod kotom drugače vidi? Ker ima drugačno osvetlitev.

Re: Stud.io navodila za sestavljanje

Objavljeno: 24 Sep 2021 12:59
Napisal/-a Diablo
drugače pa mogoče, če se da (na glas razmišljam), da v samem elementu lahko kakšno črko gor napišeš kot ime barve. Recimo. Če se da slučajno editirati posamezne elemente.

Re: Stud.io navodila za sestavljanje

Objavljeno: 24 Sep 2021 22:09
Napisal/-a Redhead1982
@Cwetqo Se mi je zdelo, da bi lahko bila kakšna fora z osvetlitvijo. Če prav razumem, v praksi to pomeni, da za vsako tako sliko ročno v foto programu spremenim gamo. Kar pa za sabo potegne dejstvo, da je tole bolj švoh zastavljen projekt. Vsaj za kakšne večje zadeve je hitro lahko problem.
Hvala za odgovor. Se potrudim spimpati navodila za tale planet.

Re: Stud.io navodila za sestavljanje

Objavljeno: 25 Sep 2021 10:47
Napisal/-a legofrik
Cwetqova/Diablova rešitev je čist OK.
V part designerju naredi okrogle tajle z oznakami in jih nadomesti s temi, ki se slabo vidijo - ja, še enkrat bo treba navodila delat. Na part listi pa potem urediš legendo, kaj kateri tajl pomeni glede barve.

Drgač pa zadeva itak še ni dodelana. Po mojem nalašč ni tolk profi, kot so LEGO navodila, da se zadeva ne bi mešala. Četudi zadevo narediš še tako dobro, se vidi že po resoluciji, da je to domač izdelek.