Stran 1 od 1

Eno VIP vprašanje

Objavljeno: 14 Apr 2021 13:36
Napisal/-a Diablo
Brskam po netu pa nisem našel točnega odgovora...seveda opcija je da sam preizkusim , ampak tole se v korona časih nebi šel, ker pač je tezje na suho prestopat meje...

Torej imam originalen AT VIP račun, narejen v AT storu na "fake" AT naslov, pred časom, ko je bila stran na voljo v SLO in podobne fore. Ker se ni dalo posiljat takrat v slo, smo pač občasno šli v AT, tam kaj kupli, in vnovčevali VIP točke.
No dandanes lahko z tem istim Vip računom, kupuješ na lego strani za našo SLO regijo. VIP točk ne moreš redeemat, se pa avtomatsko zberejo na ta regionalen AT račun. Zdaj pa vprašanje, če na AT strani redeemam VIP točke v discount code recimo 50€, ga lahko vpišem v SLO regijih za nakup in pošiljanje v SLO? Bo zagrabilo ali ne? Je kdo to nagruntal?

Re: Eno VIP vprašanje

Objavljeno: 14 Apr 2021 22:51
Napisal/-a MajklSpajkl
Predlagam da pokličeš na customer service - bo še najbolj sigurno - dobiš tudi slovenske dečke in se da z njimi vse fajn zmenit, če pa ne vejo pa vprašajo in slej ko prej javijo.
LP, miha

Re: Eno VIP vprašanje

Objavljeno: 15 Apr 2021 00:22
Napisal/-a sveder
jaz bi poklical in vprašal. Sem pa bil prepričan, da je vseeno kje ponucaš tiste vip točke. Sedaj, ko si tole pisal, pa nisem več :( - drugače pa ista zgodba, AT VIP, naslov od frienda ki je živel na Dunaju a ga ni več in je laufalo BP - točke so se nabirale tudi, ko sem naročal v SLO. Res pa je, da v SLO pa si še nisem vnovčeval kuponov.

Zelo lepa hvala, če boš delil kaj si izvedel

Re: Eno VIP vprašanje

Objavljeno: 15 Apr 2021 09:11
Napisal/-a Diablo
Bom povprašal in seveda javim odgovor.

Re: Eno VIP vprašanje

Objavljeno: 15 Apr 2021 09:48
Napisal/-a Redhead1982
Jaz sem VIP račun odprla v DK z DK naslovom že ene 10 let nazaj. Kupovala sem pa na VIP kartico v UK, DE in DK, torej s tremi različnimi valutami. Odkar je stran v SLO, sem tudi točke čisto normalno uporabljala s temi kuponi oz. z novim sistemom. Edino, kar sem morala narediti, da so mi naslov popravili na slo naslov in s tem popravili regijske podatke, da imam kupone v evrih (najprej so bili v DKK). To sem uredila prek maila na customer service. Pa tudi VIP točke, ki sem jih pridobila z nakupi preko DE strani (poslani v DE) v zadnjem letu, sem lahko normalno koristila na kupone in z nakupom na SLO strani (poslano v SLO).

Re: Eno VIP vprašanje

Objavljeno: 15 Apr 2021 11:10
Napisal/-a Diablo
lahko slučajno te nove točke ki jih zdaj pridobiš na kao SLO account koristiš tudi v DE ali AT trgovinah fizično? ker potem grem enostavno v zamenjavo naslova pa gotovo.

Re: Eno VIP vprašanje

Objavljeno: 15 Apr 2021 17:03
Napisal/-a Redhead1982
@diablo, to pa ne vem. Verjetno ne mores koristiti v fizicni trgovini. Vsaj pri meni je tako, da imam med opcijami samo nakup na spletu ali preko telefona, ne pa v fizicni trgovini.

Re: Eno VIP vprašanje

Objavljeno: 16 Apr 2021 07:40
Napisal/-a Diablo
Evo, včeraj poklical.... in prijazni svetovalec je nekak razlozžil, da če je zadeva v €uro območju, potem načelno ni problema s temi prehodi, kje kaj kupuješ. Sicer sva potem uredila, da nisem v AT regiji ampak v SLO. S kartico lahko zbiraš točke vsepovsod, to ni omejitev... zna pa očitno biti koriščenje popusta v sami fizični trgovini v AT onemogočeno, kot pravi Readhead1982 (žal nisem prej videl tvojega odg. bi to izrecno vprašal kako je s tem). Kar se vidi pri reedemu točk. Tega slednjega nisem vprašal direktno. V tem primeru, bi (zdaj gledano) bolje kar pustil tako kot je, a vseeno...nekak mi ni bilo za testirat koriščenje točk preko spleta, potem pa bi se kje zaciklalo..konec koncev škoda par 10 € pustit tajkunom.

Dražji seti so k sreči ista cena kot drugod po EU... in niso "precenjeni" glede na razvit svet.

Aja , zakaj pa tako komplicirajo s tem VIP sistemom tako, mi pa ni jasno, verjetno je res vse skupaj sam da nekaj je...neke prave poante ne vidim, sploh z raznimi fijaski, ki se dogajajo na mesečni ravni. Tudi popusti so manjši kot so bili z Vip točkami poprej...tako da. Zelo mešani občutki.

Re: Eno VIP vprašanje

Objavljeno: 16 Apr 2021 09:27
Napisal/-a Cwetqo
Problem je zaradi različnih davčnih stopenj.

Re: Eno VIP vprašanje

Objavljeno: 16 Apr 2021 13:27
Napisal/-a Diablo
ja, vseeno nek strašen problem spet ni tistih par procentov, na koncu, je neka logika, da izenačiš. Če imamo mi večje davke, imamo itak kupno moč manjšo, pa vsaj tam še kdo kaj kupi. Če pa na trgu, ki že tako ni take kupne moči, potem pa še ceno ne dvigneš samo za 3% ampak 5 do 10%...je pa enostavno čudno, oziroma, ni logike, da se to sploh greš...bolj pametno je, da pač na teh trgih ne kuješ astronomskih dobičkov ampak minimalne..Sicer pa je to moje nekapitalistično mišljenje...

Torej zdaj je situacija takšna kot je, bomo videli kaj bo čez pol leta, Imamo pa še itak krizni DDV do konc življenja.

Re: Eno VIP vprašanje

Objavljeno: 18 Apr 2021 20:07
Napisal/-a Cwetqo
Zadnjič nisem imel časa napisat. Ne gre se za teh par procentov, pač pa da ima LEGO s tem sitnosti, in potem raje omejijo, namesto da bi poštimali.

Če ti kupiš nekje drugje, potem pa ti tukaj LEGO samo nekaj da, je to za davčno lahko sporno. Niso dobili svojega (vsaj ne pri nas). Iz podobnih razlogov LEGO tudi ne da več kakšnih nagrad, če kaj narediš za njih. Pač pravijo da je "problematično" in ne dajo. Podobno je z VIP popusti. Če pa je bil nakup v isti državi, so zadaj vseeno računi, ki jih lahko pokažejo in to tretirajo kot nek "cashback" popust.

Tako vsaj mi je pojasnil takratni vodja LEGO VIP programa, ko so razmišljali in menjavi programa in so povprašali skupino fanov o mnenju in sem jaz vodil to zadevo. To, kar je potem prišlo ven, je bilo sicer nekaj čisto drugega. LEGO se je namreč odločil, da se s tem ne bo ukvarjal in je celotno VIP zadevo outsourcal zunanji firmi. Rezultati so znani in vidni (in ne dobri).