zelo bom vesel vsakega odgovora na mogoče nekoliko nenavadno vprašanje - ali obstaja kaj zanimanja za Lego kompatibilen motorček za 9V sistem vlakov?
Ker jemljem kocke kot super sproščanje in prosti čas, sem že dolgo zelo razočaran nad sistemom napajanja novih vlakov in vsemi temi baterijami - zato imam vlake priklopljene na 9v. Ampak, sistem je res star, tudi motorčki so za svojo starost daleč od poceni (najcenejše, ki sem jih zadnje čase našel so po 45-50 EUR + poštnina..., dobre alternative, kaj šele moderne, pa ne najdem.
Moja konkretna vprašanja skupnosti ljubiteljev bi bila:
- Uporabljate 9 v sistem za svoje vlake, oziroma ali je 9 V sistem "mrtev" razen pri nas doma?
- Poznate kakšne alternative za motorni pogon? (od 9V poznam samo fx tirnice).
- Imam ekipo, ki bi kompatibilen motorček lahko poskušala narediti, vključno s popravki za boljši oprijem kovinskih koles, boljšo geometrijo koles, kakšno dodatno funkcijo motorja in pa v 1 ali 2 osni različici. Bi to imel še kdo poleg mene?
Kot rečeno, vsak odgovor bi bil super, ker to je samo ideja, preblisk, ki smo ga imeli z ekipo iz prejšnjih projektov z razvojem naprav.
Lep pozdrav
Simon