Kocke klub - stanje mirovanja

Razstave, Teambuildingi, gostovanja,...
Odgovori
Sporočilo
Avtor
Uporabniški avatar
legofrik
Site Admin
Prispevkov: 712
Pridružen: 28 Mar 2008 15:31
x 714

Kocke klub - stanje mirovanja

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#1 Odgovor Napisal/-a legofrik »

Obveščam vas, da bom uvedel nekaj sprememb, kar se tiče delovanja Kocke kluba, saj gremo zaradi vseh dogodkov in ukrepov v stanje mirovanja.

1. KockeFest, Planet kock in ostale razstave
Jih načeloma ne bo več. Ljudi je premalo za izvedbo, kot tudi vse omejitve, ki trenutno so, jemljejo voljo do organizacije in udeležbe. Če se vmes pokaže, da lahko speljemo razstavo manjšega obsega s cca 10-15 ljudmi, bom to skušali izvesti - na vrat na nos pa se tega žal ne grem več, vsaj dokler se zadeve s protikoronskimi ukrepi ne umirijo oz. gre življnje v tirnice, ki je bilo pred letom 2020.

2. Socialna omrežja
- FB - iz neznanega razloga so nam ugasnili stran Kocke klub. Odziva s strani FB-ja v dveh dneh še ni. Če bo stran nazaj, jo bomo mogoče obdržali, v kolikor ne, je ne bomo pogrešali, saj kljub cca 4000 sledilcem ni nobenega odziva in je s tem zgolj in samo delo. Zaradi istega razloga (neaktivnosti) bo ukinjena tudi Kocke klub skupina, kjer bi lahko objavljali svoje kreacije, pa zadeva ni zaživela. Ostane le skupina LEGO bazar, namenjena nakupu in prodaji kock, saj je ljudem še vedno aktualna.
- Discord - bom ugasnil, saj ni zaživel
- YT - bom ugasnil, saj na njam ni praktično nič
- IG - zaenkrat ga še pustim, saj se ljudje selijo iz FB na IG - vsaj LEGO skupnost

3. Spletna stran
Glede na zgornji dve točki se bo temu primerno spremenila tudi spletna stran. Forum, čeprav zakrnel, ostaja, saj bo to praktično ostal/postal edini kanal za obveščanje.

4. Druženja
- Team Buildingi bojo še naprej in mogoče bolj pogosteje, kot so bili sedaj. O njih vas bom obveščal le prek foruma!
- obiski razstav v tujini - o njih vas ne bom več obveščal, saj do sedaj niste pokazali nekega navdušenja za udeležbo
- ostala druženja, projekti, dogajanja itd., odpadejo

Skratka, Kocke klub bo do nadalnjega v stanju mirovanja. Odločitev je padla zato, ker z vaše strani praktično ni nobenege aktivnosti več in ja, je tudi meni padel jermen dol. Da delam nekaj zato, da delam, pa nima smisla.
Uživajte!
LPG

Uporabniški avatar
subix
Prispevkov: 154
Pridružen: 16 Maj 2008 09:27
x 141

Re: Kocke klub - stanje mirovanja

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#2 Odgovor Napisal/-a subix »

Meni je OK, da 3. ostaja. Forum mi je od vseh digitalnih kanalov najbolj uporaben, ker je edini, kjer lahko za nazaj kaj najdeš. Jaz ga še vedno vsak dan preverim.
Vse ostalo je iz rok v usta in pozabi.
Pozdravljam TB, ker nas samo še to skupaj zbobna.
Pogrešam pa plac, kjer bi lahko imeli TB, pa prinesli kakšno kreacijo ali napol narejeno zadevo, da bi maštali a je OK, kako drugače narediti itd.

Oktobra bo moja garaža frej in če bo interes se nas 3-4 dobi s takim namenom. Za več ne bo prostora. Pa še kocke so na 'dohvat ruke', da se ideje proba v živo. Ne morem pozabit 'building session', ki sva ga imela z Bojanom v garaži, ko sva delala pirate. V tako kratkem času tako veliko nisem nikdar sestavil. Samo košar za žičnico sva vsaj pet različnih naredila, da je ena ostala. S tem da sem jaz pred tem naredil dve, Bojan pa v LDD svoje variante.

Uporabniški avatar
strojnik80
Prispevkov: 124
Pridružen: 28 Sep 2009 15:23
Kraj: Kisovec
x 111

Re: Kocke klub - stanje mirovanja

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#3 Odgovor Napisal/-a strojnik80 »

Tudi meni je ok, da 3. točka ostaja. Res je, da ga redkeje berem kot pred korono.
Res mi je čudno, da so kar tako ugasnili stran na FB in da ne dajo nobenega odgovora zakaj. Stran mi je bila ok, ker sem dobil kak info in potem skočil na forum KK pogledat podrobneje.

Pa tudi TB so mi ok, če bodo le ukrepi dovoljevali izvedbo.

@subix Sem takoj za, da priletim mimo in kaj skupaj ustvarimo in da dobim še kako dodatno idejo kako kaj naredit za moj domač projekt. :)
Lego: najboljša kreativna igrača
Wanted
Moji seti

Uporabniški avatar
sveder
Prispevkov: 184
Pridružen: 24 Apr 2019 20:08
x 183
Kontakt:

Re: Kocke klub - stanje mirovanja

  • Prijavi se za všečkanje prispevka.

#4 Odgovor Napisal/-a sveder »

Hej,
mal je žalostno brat tole vse skupaj, a vseeno ... ostajam optimist in verjamem, da bo spet zaživelo. Kar težko verjamem, da bo @legofrik puško, khm, kocke, vrgel v koruzo.

Kar se tiče 1. točke, zadeva ni v naši moči, zato je razumljiva in nanjo nimamo vpliva. Zakaj so pa ukinili FB stran mi je bizarno ... škoda bi bilo, da ta stran tudi ugasne.

Zelo sem vesel, da Forum ostaja, saj je, kot je rekel @subix, edini uporaben kanal kjer lahko mariskaj najdeš (jaz tu pogrešam še teme iz starega foruma). Mogoče smo samo, mi starci, navajeni tega, tamladim pa je ljubši Discord. Po namigu @MajklSpajkl imam link direkt na novosti in (skoraj) vsak dan kliknem.

Kar se tiče točke 4 in TB sem zavriskal (24. 9. me ne bo, ker imam služben TB, a na naslednjega pridem) in se veselim, da bodo ostali še v prihodnje (in celo postali pogostejši).

Ideja, ki jo je nekdo pred časom že dal (najbrž na diskordu), da bi se nardil mini KF za člane, mogoče ni slaba. Verjamem, pa da ne more biti to v Subixovi garaži. (v mislih imam kakšen prostor od gasilcev, knjižnice, športnega/kulturnega društva ..., ki bi ga 'najeli' za čas razstave in predvsem druženja. Lahko mesečnega družnja kjer bi si lahko izmenjali znanje in info. - govorim na pamet, mogoče ste že poizkusili imeti klubsko sobo in se ni obneslo in je Subixova garaža ravno pravšnja)

Odgovori