Kocke klub
Kocke klub - www.kocke.si
Kocke klub
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije
Kocke klub - Za LEGO ljubitelje
 
  Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   


Kocke klub
Kocke klub

Planet kock, Gospodarsko razstavišče, Ljubljana, 1. - 4. 12. 2016

Člani Kocke kluba smo pripravili razstavo LEGO kock, ki je pod nazivom Planet kock potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 1. do 4. decembra 2016. V štirih dneh je razstavo obiskalo okoli 9.000 obiskovalcev.

Razstavni eksponati so bili razdeljeni v več sklopov v skupni izmeri okoli 150 m2. Osrednji sklop so predstavljale v merilu minifigur izdelane slovenske znamenitosti, med katerimi sta izstopala ljubljanska Kongresni trg in Nebotičnik, družbo pa sta jima delala Celjski dom in grad Snežnik.

Največji del razstave so zavzemale posamezne diorame, med katerimi je bila največja velika mestna diorama z zabaviščnim parkom in pristaniščem, sledila pa ji je diorama s piratsko tematiko, ki je prikazovala bitko piratov in angleške mornarice. Posamezne diorame so prikazovale mesto iz DUPLO kock, srednjeveško naselbino, zimsko vasico, prizor iz sveta vilincev, prizore iz Kitajske, Mongolije, Perzije in Orienta, prizore iz tematik Friends in Ninjago, zaključno bitko iz filma Reševanje vojaka Ryana, vesoljsko postajo na planetu sedem (7), pekel, prizore iz sveta Vojne zvezd ter svet iz tematike Blacktron, okoli katere je vozila enotirna železnica. Med velikimi kreacijami sta bili prikazani dve orjaški vesoljski ladji, predstavljene pa so bile tudi manjše samostojne kreacije, ki so prikazovale stojalo za knjige v obliki hišne fasade, classic space v mikro merilu, Darth Vaderja na motoriziranem eliptičnem kolesu, čudežni stroj profesorja Baltazarja, pokrajino v mikro merilu, vikinško ladjo, prizor iz Rdeče kapice, Ninja želve ter prizor iz risanke Ledeno kraljestvo.

V Technic segmentu so bili prikazani nekateri OOB seti ter številne lastne kreacije, ki so prikazovale velike in male žerjave, gradbeno in gozdarsko mehanizacijo, terenska vozila in superšportne avtomobile. Prikazan je bil gibajoči model s pretovarjanjem žogic GBC (Great Ball Contraption), predstavljena pa je bila tudi praktična uporaba robotike iz serije Mindstorms, kjer so bili med drugim prikazani reševanje Rubikove kocke, igra štiri v vrsto, sortirnik kock in model škorpijona.

Med OOB seti so bile prikazane svetovne znamenitosti Tadž Mahal, Big Ben, Tower Bridge in operna hiša v Sydneyju iz serije Sculptures. Družbo so jim delali nekateri UCS seti iz serije Vojna zvezd, nekaj vozil iz serije Creator expert, videti pa je bilo tudi vozila iz serije Model Team ter nekaj setov iz serije Ideas.

V času razstave so potekale tudi številne aktivnosti za obiskovalce. Ti so se lahko pomerili v spretnostni vožnji s terenskim vozilom na daljinsko vodenje, sestavljanju kreacij iz 2x4 kock, sestavljanju stolpa posamično in v paru ter zlaganju kock na roko, za sprostitev pa so jim bile na voljo igralnice z DUPLO in klasičnimi kockami ter pobarvanke. Vse dni so bile za obiskovalce organizirane tudi delavnice na temo NXT Mindstorms.

Na koncu bi se radi zahvalili vsem sodelujočim ter vsem, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi največjega dogodka pod okriljem Kocke kluba, ter jih obenem tudi v bodoče prijazno vabimo k sodelovanju.

Spodnja galerija prikazuje utrinke iz razstave.

 

 

Kocke klub
NakljuÄŤna slika

Nakljuèna slika


Kocke klub
Statistika obiska
MySQL Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'TYPE=MyISAM' at line 4