Kocke klub
Kocke klub - www.kocke.si
Kocke klub
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije
Kocke klub - Za LEGO ljubitelje
 
  Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   


Kocke klub
Kocke klub
19. KockeFest – 14. in 15.10. 2017
19. KockeFest – jesen 2017 je potekal v soboto, 14. oktobra, in nedeljo, 15. oktobra 2017, v osnovni šoli Koseze v Ljubljani.

Osrednji razstavni eksponat je tokrat predstavljala diorama zimske vasi. V njej smo prikazali vasico s hišami, cerkvijo, gostiščem, železniško postajo in božičnim drevesom na vaškem trgu. Na robu vasi sta se nahajala kmetijsko poslopje s hlevom in kozolci ter zaledenel bajer, nad vasjo pa se je dvigal hrib s smučiščem in kabinsko žičnico.

Večino ostalega razstavnega prostora so kot običajno zavzele samostojne kreacije ter predstavitve uradnih LEGO setov. Med slednjimi so bili tokrat kronološko prikazani vsi seti iz serije Architecture. Samostojne kreacije pa so prikazovale prihod Dartha Vaderja, mehanskega galopirajočega konja, prizor iz filma Django Unchained, piratski otok, lansirno ploščad z raketo Saturn V, začetno sceno iz Gymkhane 7 Kena Blocka, raziskave na aktivnem vulkanu, NXT vlak, vilinsko vas, DUPLO družinsko hišo ter dioramo Beatlov v svetu Rumene podmornice.

V technic in NXT segmentu so bili prikazani razna vozila in kreacije lastne izdelave, med uradnimi seti pa je bilo prikazano novo 6x6 terensko vlečno vozilo. Postavitev se je zaključila s prikazom NXT robotske roke in risalnika ter predstavitvijo seta LEGO BOOST.

V sklopu predstavitve setov iz serije Architecture je potekalo tekmovanje v izdelavi mestnih vedut. Poleg tega so se obiskovalci lahko pomerili v vožnji s 6x6 terenskim vlečnim vozilom ter sodelovali v kreativnih delavnicah na temo Minecraft ter v delavnici robotike, katera je potekala v organizaciji Zavoda 1-2-3, za mlajše pa so bile za sprostitev na voljo pobarvanke ter igralnica z DUPLO in klasičnimi kockami. Seveda je bil prisoten tudi klubski kotiček in LEGO bazar, kjer je bilo možno kupiti kocke po ugodnih cenah. LEGO sete iz aktualnega programa je bilo mogoče kupiti tudi na prodajnem prostoru trgovine Baby center.

Na koncu bi se radi zahvalili sodelujočim, obiskovalcem, pokroviteljem ter vsem ostalim, ki so pripomogli, da je 19. KockeFest minil v prijetnem vzdušju, ter jih obenem tudi v bodoče prijazno vabimo k sodelovanju.

 

 

Kocke klub
Naključna slika

Naključna slika


Kocke klub
Statistika obiska
Skupaj 1132069 obiskovalcev
Trenutno: 4 gostov
Največ naenkrat187 gostov