Kocke klub
Kocke klub - www.kocke.si
Kocke klub
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije
Kocke klub - Za LEGO ljubitelje
 
  Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   


Kocke klub
Kocke klub
18. KockeFest – 18. in 19.3. 2017
18. KockeFest – pomlad 2017 je potekal v soboto, 18. marca, in nedeljo, 19. marca 2017, v osnovni šoli Koseze v Ljubljani.

Največji razstavni eksponat je bila tudi tokrat mestna diorama z modularnimi hišami, železniško postajo s parkom, zabaviščnim parkom, policijsko postajo, tovornim terminalom in pristaniščem. Novost v tokratni mestni diorami je bila železniška proga, ki je bila speljana skozi predor pod pristaniščem.

Večino ostalega razstavnega prostora so zavzele samostojne kreacije, kjer so bili prikazani televizor v naravni velikosti s prizorom iz filma Nazaj v prihodnost II, diorama s prizorom iz filma Fury, gora zmajev, otok mrtvaške glave, na katerem pirati skrivajo svoj zaklad, srednjeveška naselbina, odkritje na kristalnem planetu, Anakinovo iskanje iz sveta Vojne zvezd, dežela vilincev ter dve diorami iz sveta serije Friends. Prikazani so bili tudi seti iz serije The LEGO Batman Movie, najnovejša modularna hiša Assembly Square ter predelava seta Imeprial Star Destroyer iz serije Vojna zvezd. Seveda ni manjkala niti velika DUPLO diorama, kot največja samostojna kreacija pa je bil v merilu minifigur izdelan ljubljanski Kongresni trg.

V technic segmentu je bilo prikazano delovanje gozdarskih tovornjakov in težke gradbene mehanizacije ter avtodvigala. Od uradnih setov sta bila na ogled oba modela motorja BMW, ponovno pa je bil prisoten gibajoči model s pretovarjanjem žogic GBC (Great Ball Contraption). Postavitev se je zaključila s predstavitvijo praktične uporabe robotike iz serije Mindstorms.

Obiskovalci so se lahko pomerili v vožnji s terenskimi vozili ter sodelovali v kreativnih delavnicah, ki so potekale v organizaciji Zavoda 1-2-3, za mlajše pa so bile za sprostitev na voljo pobarvanke ter igralnica z DUPLO in klasičnimi kockami. Seveda je bil prisoten tudi klubski kotiček s srečelovom, kjer je bila vsaka srečka dobitna, in LEGO bazar, kjer je bilo možno kupiti kocke po ugodnih cenah. LEGO sete iz aktualnega programa je bilo mogoče kupiti tudi na prodajnem prostoru trgovine Baby center.

Na koncu bi se radi zahvalili sodelujočim, obiskovalcem, pokroviteljem ter vsem ostalim, ki so pripomogli, da je 18. KockeFest minil v prijetnem vzdušju, ter jih obenem tudi v bodoče prijazno vabimo k sodelovanju.

 

 

Kocke klub
Naključna slika

Naključna slika


Kocke klub
Statistika obiska
Skupaj 1127886 obiskovalcev
Trenutno: 2 gostov
Največ naenkrat187 gostov