Kocke klub
Kocke klub - www.kocke.si
Kocke klub
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije
Kocke klub - Za LEGO ljubitelje
 
  Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   


Kocke klub
Kocke klub
17. KockeFest – 15. in 16.10. 2016
17. KockeFest – jesen 2016 je potekal v soboto, 15. oktobra, in nedeljo, 16. oktobra 2016, v osnovni šoli Koseze v Ljubljani.

Največji razstavni eksponat je bila tudi tokrat mestna diorama z modularnimi hišami, stanovanjskimi bloki, bencinsko črpalko, železniško postajo in tovornim terminalom s plinarno. Poleg vlakov na običajnih železniških progah je tokrat v stanovanjskem delu mesta med hišami prvič vozil tudi tramvaj na dvignjeni progi.

Nabor tematik v samostojnih dioramah je bil tokrat zelo raznovrsten tako po vsebini kot merilu izdelave. Dve microscale diorami sta prikazovali prvo generacijo classic space setov ter podeželsko pokrajino. V standardnem merilu so bile izdelane diorame, ki so prikazovale prizor iz Rdeče kapice, čudežni stroj profesorja Baltazarja, poroko Padmé in Anakina iz sveta Vojne zvezd, vesoljsko postajo na planetu sedem (7), pokrajino na luni Endor iz sveta Vojne zvezd, Ninjago bitko nad oblaki, kitajsko pokrajino, Aladinovo čarobno svetilko ter kmetijo iz sveta serije Friends. V največjem merilu pa je bila izdelana kreacija Temna stran telovadbe, ki je prikazovala Darth Vaderja na motoriziranem eliptičnem kolesu. Samostojne kreacije je zaključevala predstavitev novega ekskluzivnega seta The Disney Castle, kot gostujoči razstavljavci pa so se s svojimi samostojnimi kreacijami predstavili tudi člani italijanskega kluba ItLUG, med drugim z zbirko vozil VW bus in prikazom tirolske vasice. Seveda ni manjkala niti DUPLO diorama s prizori iz srednjega veka.

V technic segmentu so bila prikazana razna vozila lastne izdelave ter nekateri uradni seti. Postavitev se je zaključila s predstavitvijo praktične uporabe robotike iz serije Mindstorms, kjer sta robota krasila pirhe ter sestavljala Rubikovo kocko.

Obiskovalci so se lahko pomerili v vožnji s terenskimi vozili ter preizkusili v sestavljanju kreacij s kockami iz Minecraft setov, za mlajše pa so bile za sprostitev na voljo pobarvanke ter igralnica z DUPLO in klasičnimi kockami. Seveda je bil prisoten tudi klubski kotiček s srečelovom, kjer je bila vsaka srečka dobitna, in LEGO bazar, kjer je bilo možno kupiti kocke po ugodnih cenah. LEGO sete iz aktualnega programa je bilo mogoče kupiti tudi na prodajnem prostoru trgovine Baby center.

Na koncu bi se radi zahvalili sodelujočim, obiskovalcem, pokroviteljem ter vsem ostalim, ki so pripomogli, da je 17. KockeFest minil v prijetnem vzdušju, ter jih obenem tudi v bodoče prijazno vabimo k sodelovanju.

 

 

Kocke klub
Naključna slika

Naključna slika


Kocke klub
Statistika obiska
Skupaj 1132065 obiskovalcev
Trenutno: 2 gostov
Največ naenkrat187 gostov