Kocke klub
Kocke klub - www.kocke.si
Kocke klub
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije
Kocke klub - Za LEGO ljubitelje
 
  Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   


Kocke klub
Kocke klub
16. KockeFest – 12. in 13.3. 2016
16. KockeFest – pomlad 2016je potekal v soboto, 12. marca, in nedeljo, 13. marca 2016, v osnovni šoli Koseze v Ljubljani.

Osrednji del razstave je kot običajno predstavljala velika mestna diorama z modularnimi hišami, parkom in bajerjem, policijsko postajo, kliniko, stanovanjskimi bloki, potniško železniško postajo ter manjšo tovorno postajo. Kot del diorame je bil predstavljen tudi nov ekskluzivni set Firehouse Headquarters iz serije Izganjalci duhov.

Novost na tokratnem KockeFestu so bile manjše diorame najrazličnejših tematik. Prikazani so bili stojalo za knjige v obliki hišne fasade, ki je skupaj z modeli knjig v naravni velikosti in tropskim otočkom tvorilo vhod v domišljijski svet, C.C.O. sestavljanka, zaseda tolovajev v srednjeveških ruševinah, utrdba Levjega klana, dve diorami iz sveta Vojne zvezd, diorama z Ninja želvami in vulkanska pokrajina z elementi zemlje, vode in ognja. Med večjimi dioramami so bili prikazani v merilu minifigur izdelan Celjski dom, prizor zaključne bitke iz filma Reševanje vojaka Ryana, odprava na Daljni vzhod ter letališče in turistična znamenitost iz sveta serije Friends. Prikazane so bile tudi tri orjaške vesoljske ladje, ena med njimi iz DUPLO kock.

V technic segmentu so bila prikazana razna zimska vozila lastne izdelave ter nekateri uradni seti. Kot posebna kreacija je bila prikazana protetična pnevmatska roka. Postavitev se je zaključila s predstavitvijo praktične uporabe robotike iz serije Mindstorms, kjer je robot krasil pirhe, prikazan pa je bil tudi gibajoči model s pretovarjanjem žogic GBC (Great Ball Contraption), sestavljen iz 13 modulov.

Obiskovalci so se lahko pomerili v vožnji s terenskimi vozili ter preizkusili v sestavljanju kreacij iz 2x4 kock, za mlajše pa so bile za sprostitev na voljo pobarvanke ter igralnica z DUPLO in klasičnimi kockami. Seveda je bil prisoten tudi klubski kotiček s srečelovom, kjer je bila vsaka srečka dobitna, in LEGO bazar, kjer je bilo možno kupiti kocke po ugodnih cenah. Pestro ponudbo kock je bilo mogoče najti tudi na prodajnem prostoru trgovine Rega kvak. Ponovno pa je svojo dejavnost z dioramo počitniškega tabora prikazal tudi pokrovitelj Klub Marindolus.

Na koncu bi se radi zahvalili sodelujočim, obiskovalcem, pokroviteljem ter vsem ostalim, ki so pripomogli, da je 16. KockeFest minil v prijetnem vzdušju, ter jih obenem tudi v bodoče prijazno vabimo k sodelovanju.

 

 

Kocke klub
Naključna slika

Naključna slika


Kocke klub
Statistika obiska
Skupaj 1133087 obiskovalcev
Trenutno: 2 gostov
Največ naenkrat187 gostov