Kocke klub
Kocke klub - www.kocke.si
Kocke klub
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije
Kocke klub - Za LEGO ljubitelje
 
  Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   


Kocke klub
Kocke klub
15. KockeFest – 17. in 18.10. 2015
15. KockeFest – jesen 2015 je potekal v soboto, 17. oktobra, in nedeljo, 18. oktobra 2015, v osnovni šoli Koseze v Ljubljani.

Kot običajno je osrednji del razstave predstavljala mestna diorama. Potniški železniški postaji se je tokrat pridružil še tovorni del s skladišči, silosom in signalnim mostom. V stanovanjskem delu mesta so se poleg modularnih hiš nahajali še sodišče ter policijska in gasilska postaja, kot novost pa je bil prikazan hrib s hišami, s katerega se je spuščal potok, pod hribom pa je bila železniška proga speljana skozi predor.

Preostali razstavni prostor so zapolnile posamezne diorame ter prikazi nekaterih uradnih setov. Samostojne diorame so prikazovale grad Snežnik, podeželsko železniško postajo, izsek z dinozavri iz Jurskega parka, svet iz serij Friends in Elves ter prizore iz sveta Vojne zvezd, posebno mesto pa je med njimi zavzela velika vesoljska ladja. Kot novost so bile tokrat prikazane manjše diorame in samostojne kreacije, med katerimi so se pojavili prizor iz spletne igre World of Warcraft, srednjeveški grad ter prizori iz druge svetovne vojne. Med slednjimi se je znašla tudi slovita Renéjeva krčma iz humoristične serije 'Alo 'alo, skupaj z vsemi nastopajočimi liki. Od uradnih setov sta bili predstavljeni hiša in trgovina Kwik-E-Mart iz serije Simpsonovi, ferrari F40 ter novo in starejše razgledno kolo iz serije Creator, premierno pa je bila prikazana tudi celotna zbirka setov iz serije Scooby Doo.

Za najmlajše je bila postavljena velika DUPLO diorama, ki je prikazovala gozd, v katerem so se živali zoperstavile gradbincem, ki so hoteli na njegovem mestu postaviti gradbišče. Osrednja tematika v technic segmentu so bili tokrat dvigala in žerjavi, med katerimi je največji meril v višino več kot dva metra, prikazani pa so bili tudi nekateri uradni seti in lastne kreacije vozil. Postavitev se je zaključila s predstavitvijo praktične uporabe robotike iz serije Mindstorms, kjer je robot sestavljal Rubikovo kocko, po dvoletnem premoru pa je ponovno bil prikazan tudi gibajoči model s pretovarjanjem žogic GBC (Great Ball Contraption).

Obiskovalci so se lahko pomerili v vožnji s terenskimi vozili ter preizkusili v sestavljanju kreacij iz 2x4 kock, za mlajše pa so bile za sprostitev na voljo pobarvanke ter igralnica z DUPLO in klasičnimi kockami. Seveda je bil prisoten tudi klubski kotiček s srečelovom, kjer je bila vsaka srečka dobitna, in LEGO bazar, kjer je bilo možno kupiti kocke po ugodnih cenah. Pestro ponudbo kock je bilo mogoče najti tudi na prodajnem prostoru trgovine Rega kvak. 

Na koncu bi se radi zahvalili sodelujočim, obiskovalcem, pokroviteljem ter vsem ostalim, ki so pripomogli, da je 15. KockeFest minil v prijetnem vzdušju, ter jih obenem tudi v bodoče prijazno vabimo k sodelovanju.

 

 

Kocke klub
Naključna slika

Naključna slika


Kocke klub
Statistika obiska
Skupaj 1132069 obiskovalcev
Trenutno: 4 gostov
Največ naenkrat187 gostov