Kocke klub
Kocke klub - www.kocke.si
Kocke klub
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije
Kocke klub - Za LEGO ljubitelje
 
  Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   


Kocke klub
Kocke klub
14. KockeFest – 21. 3. in 22. 3. 2015
14. KockeFest – pomlad 2015 je potekal v soboto, 21. marca, in nedeljo, 22. marca 2015, v osnovni šoli Koseze v Ljubljani. 

Osrednji del razstave je kot običajno predstavljala mestna diorama z železniško postajo z vlaki, stanovanjskimi bloki in modularnimi hišami. Kot samostojni zgradbi sta bila predstavljena velik dvorec v secesijskem slogu ter stavba, zgrajena po modelu sodobnega stanovanjskega kompleksa The Interlace v Singapurju.

Preostali razstavni prostor so zapolnile posamezne diorame ter prikazi nekaterih uradnih setov. Samostojne diorame so prikazovale modularno mesto, veliko vesoljsko bazo z vesoljskimi plovili, gradbišče v mestu, prizore iz življenja koliščarjev ter sceno iz druge svetovne vojne, v kateri so se pojavili celo nekateri liki iz slovite humoristične serije 'Alo 'alo. Med uradnimi seti so bili predstavljeni ekskluzivni seti The Tumbler iz serije Super Heroes, Slave I iz serije Vojna zvezd, najnovejša modularna hiša Detektivova pisarna iz serije Creator Expert, celotna nova serija piratov ter novejši seti iz serije The Hobbit. Manjša diorama je bila sestavljena iz nekaterih starejših setov iz serije Vojna zvezd, med katerimi je izstopal ekskluzivni set Death Star, v sklopu polarne diorame pa so bili predstavljeni tudi vsi arktični seti iz serije City.

Za najmlajše je bila postavljena velika DUPLO diorama, ki je prikazovala safari park. Med technic kreacijami so tokrat prevladovali superšportni avtomobili, prikazana pa sta bila tudi ogromen motoriziran model vozila land rover defender in brusilni stroj. Postavitev se je zaključila s predstavitvijo praktične uporabe robotike iz serije Mindstorms, kjer je robot sestavljal Rubikovo kocko. Prikazano je bilo tudi delovanje pametnega kontrolerja PowerBrick, ki omogoča krmiljenje Power Functions komponent preko pametnega telefona.

Obiskovalci so se lahko tudi tokrat pomerili v vožnji s terenskimi vozili, za mlajše pa so bile za sprostitev na voljo pobarvanke ter igralnica z DUPLO in klasičnimi kockami. Seveda je bil prisoten tudi klubski kotiček s srečelovom, kjer je bila vsaka srečka dobitna, in LEGO bazar, kjer je bilo možno kupiti kocke po ugodnih cenah. LEGO sete iz aktualnega programa je bilo mogoče kupiti tudi na prodajnem prostoru trgovine Baby center. Kot nov pokrovitelj pa se je na KockeFestu predstavil Klub Marindolus, ki je svojo dejavnost med drugim prikazal tudi z dioramo počitniškega tabora.

Na koncu bi se radi zahvalili sodelujočim, obiskovalcem, pokroviteljem ter vsem ostalim, ki so pripomogli, da je 14. KockeFest minil v prijetnem vzdušju, ter jih obenem tudi v bodoče prijazno vabimo k sodelovanju.

 

 

Kocke klub
Naključna slika

Naključna slika


Kocke klub
Statistika obiska
Skupaj 1132066 obiskovalcev
Trenutno: 2 gostov
Največ naenkrat187 gostov