Kocke klub
Kocke klub - www.kocke.si
Kocke klub
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije
Kocke klub - Za LEGO ljubitelje
 
  Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   


Kocke klub
Kocke klub
13. KockeFest – 18.10. in 19.10.2014
13. KockeFest – jesen 2014 je potekal v soboto, 18. oktobra, in nedeljo, 19. oktobra, v osnovni šoli Koseze v Ljubljani. 

Podobno kot na spomladanski razstavi je tudi tokrat osrednji del predstavljala velika mestna diorama z železniško postajo, stanovanjskimi bloki, modularnimi hišami, letnim kinom in veliko poslovno zgradbo, v kateri se je poleg trgovine, restavracije in kegljišča nahajal tudi sedež Kocke kluba. Obenem smo v mestu z vključitvijo uradnega seta Ghostbusters Ecto-1 prikazali tudi sloviti prizor lova na Marshmallow Mana iz filma Izganjalci duhov.

Dve večji diorami sta prikazovali svet iz serije Friends ter vesoljsko bazo na oddaljenem planetu v stilu serije Classic space. Zanimiva podrobnost na diorami serije Friends so bili pogovori med figuricami, ki so bili prikazani z besedilom v oblačkih v stripovskem načinu. Na vesoljski diorami se je nahajala postaja za posadko s hangarjem za vesoljska plovila, mimo katere je vozila enotirna železnica, na neraziskanem hribovitem delu planeta pa so se skrivala vesoljska bitja. Celotno postavitev so dopolnjevali nekateri uradni seti iz zgodnjega obdobja serije Classic space.

Dve manjši samostojni diorami sta prikazovali prizor iz bitke za Kashyyyk iz serije Vojna zvezd ter prizore iz srednjeveškega življenja. Predstavljeni so bili tudi nekateri novi uradni seti, in sicer celotna serija Galaxy Squad, od letošnjih ekskluzivnih izdaj pa Sandcrawler UCS iz serije Vojna zvezd, MetalBeard's Sea Cow in Bennyjeva vesoljska ladja iz serije The LEGO Movie, Exo-Suit in raziskovalni inštitut iz serije LEGO Ideas ter legendarni mini morris iz serije Creator Expert.

Za najmlajše je bila postavljena velika duplo diorama z železnico v več nivojih. Med številnimi technic vozili so bili ponovno prikazani delujoči delovni stroji, pridružil pa se jim je še orjaški model vozila land rover discovery 3. Postavitev se je zaključila s predstavitvijo raznih modelov, kjer je bila prikazana praktična uporaba robotike iz serije Mindstorms.

Obiskovalci so se lahko tudi tokrat pomerili v vožnji s terenskimi vozili, za mlajše pa so bile za sprostitev na voljo pobarvanke ter igralnica z duplo in klasičnimi kockami. Seveda je bil prisoten tudi klubski kotiček s srečelovom, kjer je bila vsaka srečka dobitna, in LEGO bazar, kjer je bilo možno kupiti kocke po ugodnih cenah. Pestro ponudbo kock pa je bilo mogoče najti tudi na prodajnem prostoru trgovine Rega kvak.

Na koncu bi se radi zahvalili sodelujočim, obiskovalcem, pokroviteljem ter vsem ostalim, ki so pripomogli, da je 13. KockeFest minil v prijetnem vzdušju, ter jih obenem tudi v bodoče prijazno vabimo k sodelovanju.

 

 

Kocke klub
Naključna slika

Naključna slika


Kocke klub
Statistika obiska
Skupaj 1133088 obiskovalcev
Trenutno: 3 gostov
Največ naenkrat187 gostov