Kocke klub
Kocke klub - www.kocke.si
Kocke klub
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije
Kocke klub - Za LEGO ljubitelje
 
  Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   


Kocke klub
Kocke klub
12. KockeFest – 15. 3. in 16. 3. 2014
12. KockeFest – pomlad 2014 je potekal v soboto, 15. marca in nedeljo, 16. marca v osnovni šoli Koseze v Ljubljani. 

Osrednji del razstave je tokrat spet predstavljala mestna diorama, zasnovana v dveh delih. Na eni strani je bilo prikazano mestno jedro s tipičnimi modularnimi hišami, ki ga je del obzidja ločeval od novega dela, tam pa so se nahajali stanovanjski bloki, nogometni stadion, gasilska postaja, sodobno zasnovana okrogla steklena zgradba in velika železniška postaja. Po tem, ko smo na preteklih KockeFestih prikazali nekaj motoriziranih razstavnih eksponatov, ki so jih obiskovalci lahko sami vklapljali, smo tokrat dogajanje v mestu popestrili z letnim kinom na obzidju, kjer so se predvajale animacije iz lego sveta.

Samostojne diorame so bile tokrat izjemno raznolike, prikazovale pa so pristanišče imperialne vojske iz obdobja piratov, vesoljsko bazo Blacktron na oddaljenem zelenem planetu, morsko obalo s plažo in peščeno sipino, s katere so reševali nasedlo ladjo, puščavo z egipčanskim templjem in raziskovalci ter pokrajino iz sveta serije Friends. Prvič pa sta bila na KockeFestu skupaj prikazana Predjamski grad in grad Snežnik, ki jima je družbo delala diorama z motivi iz Disneyeve risanke Ledeno kraljestvo v microscale merilu. Od originalnih setov so tokrat bili prikazani seti iz serije Hobbit oziroma Gospodar prstanov ter najnovejša modularna hiša pariška restavracija, na dveh vrtečih se stolpih pa so bile zbrane vse figurice iz serij zbirateljskih minifigur.

Za najmlajše je bil postavljen velik duplo živalski vrt, okoli katerega je bila speljana železnica. Številnim technic vozilom so se tokrat pridružila še po dimenzijah enaka letala iz serije sculptures, postavitev pa se je zaključila z velikim delujočim razglednim kolesom, predstavitvijo modelov mindstorms EV3 in NXT risalnikom ter praktičnim prikazom delovanja 3D tiskalnika, ki je izdeloval lego elemente po meri.

Obiskovalci so se lahko tudi tokrat pomerili v vožnji s terenskimi vozili, za mlajše pa so bile za sprostitev na voljo pobarvanke ter igralnica z duplo in klasičnimi kockami. Seveda je bil prisoten tudi klubski kotiček in LEGO bazar, kjer je bilo možno kupiti rabljene kocke po ugodnih cenah. Pestro ponudbo kock pa je bilo mogoče najti tudi na prodajnem prostoru trgovine Rega kvak.

Na koncu bi se radi zahvalili sodelujočim, obiskovalcem, pokroviteljem ter vsem ostalim, ki so pripomogli, da je 12. KockeFest minil v prijetnem vzdušju, ter jih obenem tudi v bodoče prijazno vabimo k sodelovanju.

 

 

Kocke klub
Naključna slika

Naključna slika


Kocke klub
Statistika obiska
Skupaj 1132065 obiskovalcev
Trenutno: 2 gostov
Največ naenkrat187 gostov