Kocke klub
Kocke klub - www.kocke.si
Kocke klub
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije
Kocke klub - Za LEGO ljubitelje
 
  Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   


Kocke klub
Kocke klub
11. KockeFest – 16. 11 in 17. 11. 2013
11. KockeFest – jesen 2013 je potekal v soboto, 16. novembra, in nedeljo, 17. novembra, v osnovni šoli Koseze v Ljubljani. 

Za razliko od prejšnjih tovrstnih dogodkov, kjer je bilo vedno v ospredju predstavljeno lego mesto, sta tokrat osrednji del razstave predstavljali dve veliki diorami, ki sta prikazovali zimsko pokrajino ter prizore iz življenja domorodcev Novega sveta. Glavni del zimske diorame je predstavljala zasnežena vasica s cerkvijo, božičnim sejmom, drsalci na drsališču in zaledenelem bajerju ter hotelom. Nad vasico se je dvigal hrib s smučiščem, vlečnico in skalnato steno z alpinisti, po pobočju hriba pa je celo zgrmel snežni plaz. Diorama s prizori iz Novega sveta je prikazovala obmorsko pokrajino z bivališči domorodcev, značilnimi piramidastimi svetišči ter plovili, medtem ko so se na obali izkrcavali evropski raziskovalci.
Kot samostojni razstavni eksponati so bile prikazane celotna zbirka setov iz serije The Lone Ranger, vesoljska ladja, diorama iz sveta serije Friends, remiza s parnimi lokomotivami, diorama s prikazom skalnate morske obale, kjer so delavci sestavljali vetrnico za vetrno elektrarno, mestna diorama z železniško postajo, potniškimi vlaki in modelom kranjskega vodnega stolpa ter v merilu minifigur izdelana lokalna znamenitost Zmajski most s prizori iz srednjeveškega življenja.
Za najmlajše sta bila postavljena duplo kmetija in gozdiček, okoli katerih je bila speljana železniška proga. Predstavljeni so bili tudi najnovejši model Mindstorms EV3, technic vozila ter po krajšem premoru ponovno tudi gibajoči model s pretovarjanjem žogic GBC (Great Ball Contraption). Postavitev se je zaključila s predstavitvijo nekaterih letošnjih ekskluzivnih setov, in sicer sydneyske operne hiše iz serije Creator expert, vasi Ewokov in plovila Red Five X-Wing Starfighter iz serije Vojna zvezd ter stolpa Orthanc iz serije Gospodar prstanov.
Novost na tokratnem KockeFestu je bilo tekmovanje s terenskimi vozili v zaprtem prostoru, kjer so se obiskovalci lahko pomerili v spretnostni vožnji čez ovire, sestavljene iz kock. Kot običajno so bile mlajšim obiskovalcem za sprostitev na voljo pobarvanke ter igralnica z duplo in klasičnimi kockami. Seveda je bil prisoten tudi klubski kotiček s srečelovom, kjer je bila dobitna vsaka srečka, ter kjer je bilo možno kupiti nove in rabljene kocke po ugodnih cenah.
Na koncu bi se radi zahvalili sodelujočim, obiskovalcem, pokroviteljem ter vsem ostalim, ki so pripomogli, da je 11. KockeFest minil v prijetnem vzdušju, ter jih obenem tudi v bodoče prijazno vabimo k sodelovanju.

 

 

Kocke klub
Naključna slika

Naključna slika


Kocke klub
Statistika obiska
Skupaj 1132069 obiskovalcev
Trenutno: 2 gostov
Največ naenkrat187 gostov