Kocke klub
Kocke klub - www.kocke.si
Kocke klub
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije
Kocke klub - Za LEGO ljubitelje
 
  Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   


Kocke klub
Kocke klub
10. KockeFest - 13.4. in 14.4.2013
Ob 5. obletnici delovanja Kocke kluba smo dočakali jubilejni 10. KockeFest – pomlad 2013, ki je potekal v soboto, 13. 4., in nedeljo, 14. 4., na “domači” lokaciji v osnovni šoli Koseze v Ljubljani. 

Ob vhodu je obiskovalce pričakala celotna zbirka setov serij Hobbit in Gospodar prstanov. Sledili sta dve diorami z morsko tematiko. Na prvi je bilo predstavljeno viktorijansko pristanišče z značilnimi hišami in zelo podrobno izdelano zasidrano jadrnico. Na naslednji je bil predstavljen svetilnik na otočku z delujočo vrtljivo lučjo, družbo pa mu je delala Maerskova tovorna ladja. Lego mesto je tokrat zavzemalo manj prostora kot običajno. Okoli njega je vozil hitri vlak Horizon express, ki si je železniško postajo tokrat delil še z vlakom enotirne železnice. Ta je mestno središče povezovala z največjo razstavljeno kreacijo – letališčem. Tu so bili prikazani letališka zgradba, kontrolni stolp, hangar, letala, pristajališče za helikopterje, razna letališka vozila in osebje ter letalo med vzletanjem na vzletni stezi. Sledila je diorama s prizori z Divjega zahoda, kjer je poleg vojaške utrdbe, železniške postaje, stavb v mestu in ranča stala tudi ogromna pečina z indijansko vasico, s katere je v globino padal slap.
Po nekaj okornih začetkih na prejšnjem KockeFestu nam je tokrat uspelo motorizirati številne razstavne eksponate, ki so jih obiskovalci lahko sami vklapljali s pritiski na gumbe ob kreacijah. Tako so lahko pognali propelerje na letalu in helikopterju, prižgali luči v letališki zgradbi, pognali tekoči trak za prtljago, zavrteli radar na kontrolnem stolpu ter oživili slap, ki je padal s pečine.
Sledile so posamezne diorame, na katerih so bili predstavljeni vesoljska baza Blacktron na oddaljenem zelenem planetu, svet iz setov serije Friends, izsek iz mesta s hišami, cestno železnico in kanalom, ki so ga prečili mostovi, ter v merilu minifigur izdelan Zmajski most s prizori iz srednjeveškega življenja.
Za najmlajše je bilo postavljeno Duplo mesto s hišami, tržnico, gradom, jezerom in vlakom. Predstavljenih je bilo še nekaj večjih setov iz serije Star Wars ter seveda technic modeli raznih vozil in delovnih strojev s prikazom njihovih delujočih funkcij.
Kot običajno so bile mlajšim obiskovalcem za sprostitev na voljo pobarvanke ter igralnica z duplo in klasičnimi kockami. Obiskovalci so se lahko pomerili v vožnji s terenskimi vozili 4x4 Crawler ter v sestavljanju kreacij iz 2x4 kock. Seveda je bil prisoten tudi klubski kotiček s srečelovom, kjer je bila dobitna vsaka srečka, ter kjer je bilo možno kupiti nove in rabljene kocke po ugodnih cenah.
Na koncu bi se radi zahvalili sodelujočim, obiskovalcem, pokroviteljem ter vsem ostalim, ki so pripomogli, da je jubilejni KockeFest minil v prijetnem vzdušju, ter jih obenem tudi v bodoče prijazno vabimo k sodelovanju.

 

 

Kocke klub
Naključna slika

Naključna slika


Kocke klub
Statistika obiska
Skupaj 1132065 obiskovalcev
Trenutno: 1 gostov
Največ naenkrat187 gostov