Kocke klub
Kocke klub - www.kocke.si
Kocke klub
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije
Kocke klub - Za LEGO ljubitelje
 
  Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   

Kocke klub
   
   


Kocke klub
Kocke klub
09. KockeFest - 20.10. in 21.10.2012
Na lep sobotni dan, 20. oktobra 2012 ob 10:00 uri, se je začel 09. KockeFest - jesen 2012. Kot je že ustaljeno, je bila lokacija dogodka OŠ Koseze v Ljubljani. 

Obiskovalce je takoj pri vhodu pričakala miza z gusarji, natančneje s Pirati s Karibov. Na modri podlagi sta kraljevali gusarski ladji Queen Anne's Revenge in Black Pearl, ki sta delali družbo ostalim setom iz serije. Predstavljene so bile tudi karte, magnetki ter vsi ostali dodatki, ki spadajo zraven. 
Zraven piratov so kraljevali modeli iz serije Bionicle, ki so v različnih pozah in v širokem spektru barv razkazovali svoja orožja. 
Nato so obiskovalci lahko občudovali izpeljavo še ene filmske uspešnice in sicer Indiana Jones. Prikazano je bilo letališče s starejšim modelom letal in vozil ter letališko stavbo. 
Naslednja diorama je bila obvezno mesto / city. Ta se je razprostiral na dveh površinah in sicer mestno jedro ter živalski vrt. Obkrožena sta bila z železnico in povezana z dvema mostovoma. Mesto se je začelo s fantastičnimi stolpnicami in nadaljevalo z železniško postajo, starimi mestnimi stavbami in modularci ter vsem potrebnim mestnim vrvežem. Cesta iz mesta se je preko mosta nadaljevala do živalskega vrta, kjer pa so jo policaji zaprli zaradi povorke navijačic in godbe. Živalski vrt je predstavljal ogromno različnih živalskih vrst, od pingvinov in polarnih medvedov, slonov, akvarija z mečaricami, morskimi psi, delfini, skati in ribicami do krokodilov, kač, ptičev in sov, opic in goril, domačih živali iz kmetije in še in še. Seveda ni manjkala restavracija in otroško igrišče. 
Zraven mesta je bila prikazana kolonija na planetu izven našega osončja, kjer so pogumni astronavti postavili bazo z enotirno železnico, biosfero kjer so s procesom terraforminga vzpostavili pogoje podobne tistim na zemlji, tako da so lahko gojili rastline. 
Novost na tem KockeFestu so bili gumbi na stebričkih varnostnih trakov, ki so aktivirali motorje v dioramah in sicer mešalec betona in vrteče kipe v mestnem delu, vrtiljak in delfina v akvariju ter vrtečo se vesoljsko postajo. 
Bilo je tudi kar nekaj dioram s srednjeveško tematiko in sicer mogočni grad Snežnik, niti malo pa niso zaostajale diorame z napadom zmaja na utrdbo, viteškim turnirjem in utrjeno vasico. Vse so bile polne fantastičnih detajlov, ki si jih opazil komaj pri podrobnem pregledovanju posameznih delov dioram. 
Seveda nismo pozabili za najmlajše in njihov DUPLO kotiček, ker so bili predstavljeni DUPLO modularci, kmetija in vlakec, ki je zabaval najmlajše. 
Od diorame za najmlajše so se obiskovalci premaknili k najbolj tehničnem delu. Tukaj je bilo polno gibajočih modelov. Začeli so se z GBC (Great Ball Contraption) moduli, ki so pretovarjali žogice na različne načine s pomočjo NXTja in PF Technic motorjev. Zraven so bili razstavljeni veliki Technic modeli od katerih sta najbolj izstopala model tovornjaka s prikolico in tankom, ter velikanski delovni stroj za kopanje in pretovarjanje materiala. 
Ne smemo pa pozabiti na največji model na razstavi in sicer v merilu izdelano maketo ladje Titanic, ki se je nahajala na sredini razstavnega prostora. 
Kot je že ustaljena praksa na KockeFestih, je bilo poskrbljeno tudi za sprostitev najmlajših in sicer z igralnico ter pobarvankami. 
Poleg klubskega kotička s srečolovom, kjer je seveda dobitna vsaka srečka, je bilo možno kupiti nove in rabljene LEGO kocke po ugodnih cenah. 
Na koncu bi se radi zahvalili vsem obiskovalcem, razstavljalcem in pokroviteljem, ki so pomagali, da je KockeFest (p)ostal dogodek, ki se ga radi spominjamo vsaj do naslednjega srečanja. 

 

 

Kocke klub
Naključna slika

Naključna slika


Kocke klub
Statistika obiska
Skupaj 1132065 obiskovalcev
Trenutno: 2 gostov
Največ naenkrat187 gostov