Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31 Prispevkov: 2535 Kraj: Ljubljana
Številka: 4511
Ime: Hitri vlak (High Speed Train)
Leto: 2003
Št. kock: 333 (3x minifig)
Ocena: 8/10
Opis: Hitri vlak sem videl na eni predstavitvi in božiček ga je prinesel Anji. Ker ni pokazala nekega pretiranega navdušenja nad vlakci (itak), je zadeva pristala v moji lasti.
Ko se je prvo navdušenje poleglo in so se začeli nakupi dragih tirnic... no ja, hobi pač, kaj naj sedaj?
Nalepk nalašč nisem lepil, ker se mi zdi škoda...
Trije minifigi, dva na postajališču in strojevodja v svoji kabini. Ja, sprednji del je iz enega kosa z vgrajenimi rumenimi lučmi.
Odprta lokomotiva. Del kjer je strojevodja se težko odpre, ker ni na pante ali snemljiv, kot je zadnji potniški del.
Vagon je iz dveh delov - potniškega, kjer je prostora za štiri minifige, kateri naj bi udobno sedeli za mizami in tovorni del.
Tovorni del se sname in odpre na pante. Noter lahko pospravite prtljago.
Zakaj ocena 8/10.
Če ne bi bil ljubitelj vlakov, bi si set zaslužil še manjšo oceno. Čemu?
1. Nerealnost. OK, naj bodo taki malce "space" vlaki, vendar v nobeni lokomotivi hitrega vlaka ni prostora za potniški del, da o snemljivem tovornem delu v potniškem vagonu niti ne govorim.
2. Odpiranje kabine strojevodja je težko - podreš lahko pol lokomotive, da daš "mašinfirerja" na malco.
3. Odpiranje tovornega dela je narejeno s trapastimi panti, ki ti ostanejo v roki, ko jih hočeš odpret.
4. Tirnice - samo osnovni krog
5. Postjališče - tudi če ga ne bi bilo, če pa že je, bi lahko bilo večje, a če je taka kriza, naj bodo vsaj stopnice enakomerne, ne pa da je prva 1 stud, druga pa 2 studa.
6. Nalepke. Kje je stari dobri tisk?
7. Minifigov bi lahko bilo vsaj 5, da jih posadiš v vagone, da niso tako prazni.
8. Kratka kompozicija... in ker je kratka, sem moral....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu