Kocke klub - www.kocke.si
     Kocke klub - s svojo lego.

Danes je 19 Maj 2013, 11:54

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: OOB 1548 Stena Line trajekt
OdgovorObjavljeno: 27 Apr 2012, 09:46 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kraj: Koper
Številka in ime seta: 1548 Stena Line trajekt
Leto izdaje: 1991 (Bricklink in Peeron sicer navajata leto 1992)
Število kock: 174
Starostna skupina: od 6 let
Cena: 45-95 EUR (rabljen), 200-319 EUR (MISB). Jaz sem zanj dal okoli 120 SEK (v redni prodaji).

Stena Line je švedski ladijski prevoznik, ki se uvršča med največje tudi v svetovnem merilu. Njihovi trajekti plujejo med skandinavskimi deželami, v Severnem morju, Baltiku ter med Veliko Britanijo in Irsko.

Slika
Vsebina seta. Sliko škatle lahko najdete na spletu, zato sem tu jo namenoma slikal z zadnje strani, kjer je v maniri tedanjega časa prikazanih še nekaj stvari, ki jih lahko sestavimo s kockami iz seta. Katalog je bil takrat priložen takorekoč vsakemu setu, tukaj dobimo zraven skandinavski katalog, v katerem pa so - zanimivo - predstavljene samo system tematike (pirati, gradovi, mesto, ladje, 9V vlaki - novost leta, vesolje in model team) ter nekaj malega technica. Zraven je še list z nalepkami in pa seveda najpomembnejše - kocke. :)

Slika
Zasnova ladje je zelo preprosta. Na osnovi iz plošč gradimo iz kock obod ladje. Ta je tako po vsej višini popolnoma votla do najvišje palube, s čimer nastane v notranjosti prostor za vozila.

Slika
Končni izdelek. Ladja meri 44 čepkov v dolžino in 6 čepkov (trup) oziroma 8 čepkov (poveljniški most) v širino, najvišja točka pa doseže 10 kock višine. Kljub microscale merilu so lepo prikazani detajli, kot so poveljniški most, rešilni čolni in dimnik. K realističnemu končnemu videzu prispevajo tudi "okna", ki so dejansko potiskani 1x8 bricki. Od nalepk manjka največja Stena Line, ki je nisem lepil na trup, saj pride čez dve kocki. :evil:

Slika
Trajekt se zadaj odpre, tako da lahko vanj zapelje mini vozilo.

Slika
Na spodnji strani so gladke ploščice, zato ladja lepo drsi po podlagi, kar pripomore k večji igralnosti. Seveda pa ne pluje.

Slika
List z nalepkami. Za razliko od večine setov dobimo tu ogromno nalepk (tudi rezervnih), kar nam daje veliko možnosti za poimenovanje ladje. Po informacijah na Peeronu in Bricklinku je obstajala tudi alternativna verzija nalepk z napisi v modri barvi.

Slika
Napis na škatli, ki dokazuje, da je set res izšel že leta 1991, in pa namen izdaje seta.

ZA: kljub preprostosti kar domiselno dodelan in tudi igralen set, precej uporabnih kock

PROTI: nalepke čez več kock

Končna ocena: 9/10

Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Apr 2012, 21:03 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Brez nalepk bi bil 3x slabši model. Meni je všeč, avtomobilček je tudi super. Prvi enoprostorec!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Maj 2012, 08:24 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Kraj: Ljubljana
Če me spomin ne vara je LEGO izdal kar nekaj podobnih konceptov ladij v takšnem merilu.
Zanimivo, kot razstavni eksponat, pa tudi set zgleda trden in s tem bolj igralen.
LPG

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za: