Številka in ime seta: 1548 Stena Line trajekt
Leto izdaje: 1991 (Bricklink in Peeron sicer navajata leto 1992)
Število kock: 174
Starostna skupina: od 6 let
Cena: 45-95 EUR (rabljen), 200-319 EUR (MISB). Jaz sem zanj dal okoli 120 SEK (v redni prodaji).
Stena Line je švedski ladijski prevoznik, ki se uvršča med največje tudi v svetovnem merilu. Njihovi trajekti plujejo med skandinavskimi deželami, v Severnem morju, Baltiku ter med Veliko Britanijo in Irsko.
Vsebina seta. Sliko škatle lahko najdete na spletu, zato sem tu jo namenoma slikal z zadnje strani, kjer je v maniri tedanjega časa prikazanih še nekaj stvari, ki jih lahko sestavimo s kockami iz seta. Katalog je bil takrat priložen takorekoč vsakemu setu, tukaj dobimo zraven skandinavski katalog, v katerem pa so - zanimivo - predstavljene samo system tematike (pirati, gradovi, mesto, ladje, 9V vlaki - novost leta, vesolje in model team) ter nekaj malega technica. Zraven je še list z nalepkami in pa seveda najpomembnejše - kocke.
Zasnova ladje je zelo preprosta. Na osnovi iz plošč gradimo iz kock obod ladje. Ta je tako po vsej višini popolnoma votla do najvišje palube, s čimer nastane v notranjosti prostor za vozila.
Končni izdelek. Ladja meri 44 čepkov v dolžino in 6 čepkov (trup) oziroma 8 čepkov (poveljniški most) v širino, najvišja točka pa doseže 10 kock višine. Kljub microscale merilu so lepo prikazani detajli, kot so poveljniški most, rešilni čolni in dimnik. K realističnemu končnemu videzu prispevajo tudi "okna", ki so dejansko potiskani 1x8 bricki. Od nalepk manjka največja Stena Line, ki je nisem lepil na trup, saj pride čez dve kocki.
Trajekt se zadaj odpre, tako da lahko vanj zapelje mini vozilo.
Na spodnji strani so gladke ploščice, zato ladja lepo drsi po podlagi, kar pripomore k večji igralnosti. Seveda pa ne pluje.
List z nalepkami. Za razliko od večine setov dobimo tu ogromno nalepk (tudi rezervnih), kar nam daje veliko možnosti za poimenovanje ladje. Po informacijah na Peeronu in Bricklinku je obstajala tudi alternativna verzija nalepk z napisi v modri barvi.
Napis na škatli, ki dokazuje, da je set res izšel že leta 1991, in pa namen izdaje seta.
ZA: kljub preprostosti kar domiselno dodelan in tudi igralen set, precej uporabnih kock
Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31 Prispevkov: 2500 Kraj: Ljubljana
Če me spomin ne vara je LEGO izdal kar nekaj podobnih konceptov ladij v takšnem merilu.
Zanimivo, kot razstavni eksponat, pa tudi set zgleda trden in s tem bolj igralen.
LPG
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu