Še čestitke vsem, ki ste sodelovali s moje strani. Lahko rečem da tale KF zgleda zelo dobro že samo na slikah, najbolj sem navdušena nad mestno dioramo (modularci ), DUPLO dioramo in frendicami (bo kamlu še kakšen MOD ali kreacija od tega tim-a? ). Pa tudi VIDova mini diorama mi je zelo všeč, predvsem zaradi barvne kombinacije, saj se na ostalo ne spoznam Bravo in kapo dol vsem ustvarjalcem, mi je (znova ) žal da nisem mogla priti.
_________________ Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up.(Pablo Picasso)
Hvala vsem za povabilo, pohvale in vsem ki ste prišli in tudi vsem, ki niste mogli in ste nas podpirali. Jaz sem sedaj prvič razstavljal in občutek, ko vidiš naključne obiskovalce, kako gledajo tvoje delo je res lep!
KF mi bo ostal tudi v spominu zaradi Gradu Snežnik, ki ga je Subix res odlično izdelal. In Seti piratov so me v mislih preselil v otroštvo, ko sem imel načrt zbrati vse Nepričakovano všeč sta mi bili diorama Duplo in Friends. Mesto je bilo itak posebna liga, prav tako "soseda" z vesoljsko dioramo Super izkušnja, odlični prijatelji in upam, da se bo to še ponovilo!
Še z moje strani:
- pohvale organizatorjem, ki so ponovno organizirali super KockeFest
- in novim 'razstavljalcem', ki so obogatili razstavo s svojimi kreacijami.
Moji vtisi:
- mesto (ki mi je najljubše) je bilo ponovno super videti,
- ob gusarjih je bilo impresivno uganjevati, koliko videnih setov je doma (veliko manj kot razstavljenih), mi je pa morda manjkal (premalo viden) podatek, da so to vsi piratski seti, kar še dodatno preseneti,
- Snežnik je bil od blizu poln zanimivih podrobnosti,
- pri technicu me je pritegnila gondola,
- železniška postaja je tudi v živo bila navdušujoča,
- najbolj pa so me presenetile Frendice - v izvedbi dua Anja in Nika - ki sta uspešno pokazali, da se tudi s takimi manjšimi seti lahko z dodatkom nekaj kock sestavi nadvse simpatično dioramo.
Na tokratnem KFju sem bil v vlogi prodajne pomoči pri kocke.si pultu. Naredil pa sem tudi tistega robotka, ki "premika žogici". Moj splošni vtis je:
- da je bila zbirka setov na temo Piratov bombastična. Ljudje je niso mogli zaobseči, ker je bilo toliko setov. Škoda da ni bilo več prostora na voljo.
- Lego mesto: nov pristop z manjšimi otoki povezani v celoto. Nič mu ni "falilo". Kot ideja mi je bila nesreča letala zelo všeč, pa tudi povezava dveh tem mesta z mostom, je delovala zelo dobro (končno smo imeli most v mestu).
- DUPLO je bil na visokem nivoju. Če bo šlo tako naprej, bo DUPLO mesto rabilo občutno več prostora, da bo razvil ves svoj potencial.
- NXT & Technic: obilica setov, ki jih je bilo kar težko umestiti na pravo mesto zaradi pomanjkanja prostora. Res škoda.
- igralnica: Zgleda, da je ta igralnica res zelo velik hit med mlajšo populacijo obiskovalcev. Ker pri nas doma nimamo nobenih LEGO kock (a seveda...) , pa tudi barvice in svinčnike ne premoremo (a ham...), sta se otroka igrala vsak dan po slabi dve uri. Pohvalno za izvedbo.
- Frendice: "Sem brez besed, ker sva s hčerko padla v njih in so naju komaj povlekli ven iz njih." Pohvalno za mladi ustvarjalki.
- Mini železniška postaja in vesolje :: Čestitam novo pečenima udeležencema za preboj med ustvarjalce KFja.
Sem bil drugič na kocke festu in razstava mi je bila zelo všeč. Pri mestu mi je bila najbolj všeč železniška postaja in custom mestna hiša - ta velika. Tudi LEGO mestno hišo je bilo zanimivo videti v živo, most pa je bil sploh super ideja.
Zelo lepo je bilo tudi videti vse pirate, a kljub temu da sem bolj pristaš piratov / vitezov, mi je najboljša bila diorama od Blacktrone. Zelo zanimivo plovilo, ki kljub uporabi novih kock zaradi barvne kombinacije in izvedbe daje zelo nostalgičen občutek. Tudi kombiniranje z alieni in ostalimi minifigi je Blacktrone popeljalo še nivo višje ... edino malo se mi zdijo prazni gole plošče povezane z 2x2 ali 2x4 ploščicami. Veam pa da je skoraj utopično pričakovati, da bi nekdo imel toliko panelov, da bi lahko izdelal relief na tolikšni površini.
Tudi grad je bil videti super in komaj čakam, da bom nekoč imel toliko kock, da sestavim kaj podobnega. Za enkrat samo pridno nabiram
Naj še jaz pristavim svoj lonček.
Že peti kockefest, ki sem ga videl v živo, je bil z eno besedo fenomenalen. Predvsem me je navdušil nov koncept mesta v dveh delih, povezanih z mostom, in pa pirati v izvedbi "the complete works". Seveda so bile tudi ostale zadeve vrhunske, tako da je bilo lepo videti, da je kljub manjši razstavni površini kvaliteta celotne postavitve ostala na izjemno visokem nivoju. Glede na to, da sem tokrat prvič tudi aktivno sodeloval pri izvedbi, se zahvaljujem vodstvu, da so mi to omogočili in me sprejeli medse. In tu se tudi povsem strinjam z VIDom - ni samo užitek, ko vidiš, kako obiskovalci občudujejo tvojo stvaritev, ampak je to tudi izjemna motivacija za nadaljnje delo. Tako da upam, da jeseni ponovno združimo moči.
Ja, lepo je bilo videti vse te kreacije in diorame, ter predstavitve in sveda tudi trgovino. Zadovoljstvo je sodelovati pri tem velikem dogodku!
Naj svoje vtise ilustriram z utrinkom iz sobotnega dopoldneva: Mize z NXT-ji so bile nameščene med dioramo DUPLO, ki je bila na desni na tleh, sicer ločena z nižjo steno in na levi s technic kreacijami.
Mamica s hčerkico med 4 in 6 let, si ogledujeta DUPLO in sta vzhičeni nad vlakom, hišami, živalicami, skratka pestrim dogajanjem na diorami. Po podrobnem ogledu in komentarju stopita korak naprej, kjer se je sprehajal eden od robotov in mamica presenečeno vpraša:
"A to je tudi LEGO ?" Tako da ja , ljudje delamo prave stvari!
In menim da NXT kotiček ne bi smel manjkati na nobenem KF-ju več!
Ker me je kar nekaj članov foruma prosilo nej objavim opis robotov predstavljenih na 8. KF, je kratek opis s sliko v podforumu "Mindstorms" na tej povezavi:
(da ni potrebno vsako sliko posebej klikati, da jo vidite večjo, kliknite na prvo in ko se odpre okno stisnile na tipkovnici gumb L. Slika se vam odpre na temni podlagi. Nad sliko imate pušici za levo in desno - newer and older, s katerimi odpirate naslednje oz prejšnje slike)
Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27 Prispevkov: 1706 Kraj: Ljubljana
@Ai
Sem te gledal, kako se zviraš okoli kreacij ter slikaš in ni bilo zaman. Po moje si (skoraj) edina, ki je videla vse podrobnosti vseh MOCev. Jaz sem spregledal spako v špici strehe mestne hiše.
Vrhunske slike na KF strani in s strani @Ai. Vidim, da je dogodek potekal v čudovitem vzdušju svežih kreacij in lepih predstavitev novitet.
Škoda, da nisem mogel obiskati KF. Upam na naslednjega.
Pohvale vsem razstavljalcem in ostalim pomožnim delavcem na KF-ju. Vse skupaj je videti odlično, verjamem pa, da je v živo bilo še lepše.
Ja res, čudovite slike. Detajli mesta in del piratov so s takšne perspektive, kot bi sam hodil po ulicah "Legoburga", kot ga je imenoval legofrik, ali bil udeleženec piratskih bojev. Res si lahko dogajanje predstavljajo tudi tisti, ki si niso mogli ogledati stvari v živo, kakor tudi mi, ki smo bili tam, pa se nismo mogli tako sklanjati in iskati različnih pogledov na razstavljeno. Res SUPER!
_________________ To STA ZARES mindstorms NXT 1 in2!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu