Že nekaj časa razmišljam, da bi naredil moc na temo temačnega Londona (Jack the Ripper, Sherlock Holmes) pa mi zgradbe iz tega viktorijanskega obdobja predstavljajo prevelik izziv. V mislih sem imel površino plošče kar 48x48.
Zato vam zaenkrat predstavljam samo kočijo iz tega obdobja. Brougham, lahka kočija iz 19. stoletja, ki sta jo običajno vlekla dva konja, včasih pa tudi štirje. Po njej pa so obliko dobili tudi začetni avtomobili.
Ni čista kopija originala, mojo vleče samo en konj, je večja od originala, sprednji konec je precej dolg, zato ima tudi zadnji del daljši in je bolj kockaste oblike, mislim pa, da ima še vedno tisto razpoznavno obliko.
Naredil sem tudi ''hansom cab'' pa ob priliki še njega objavim. Čeprav trenutno nisem čisto zadovoljen z njegovim izgledom.
Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27 Prispevkov: 1706 Kraj: Ljubljana
Dobra kočija, samo res bi ji prav prišel še en konj. Zgleda 'pretežka' samo za enega.
In še dioramica je zaključena celota, ni samo kočija.
Sicer je vse skupaj turobno, ampak tako je takrat res bilo.
Zadnjič spremenil subix, dne 14 Mar 2012, 08:58, skupaj popravljeno 1 krat.
@subix: se strinjam ja, da bi bil potreben še kakšen konj. Lahko bi nametal še kakšne škatle, dodal psa ali kaj podobnega, ampak nisem želel nepotrebno smetiti. Tako kot si rekel, časi so bili drugačni.
Čeprav se ne spoznam na kočije, si upam napisati, da je tale enkratna. Da jo vleče samo en konj, mi izgleda čisto v redu. Všeč mi je, da si uporabil različno velika kolesa in srebrno kljuko na vratih. Se pa strinjam z Jediboyem, čeprav sem pristaš rumenih glav, je kreacija s 'flesh' glavami videti enkratna. Kot celota je super narejena in ustvarja pravi občutek tistega časa.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu