Kocke klub - www.kocke.si
     Kocke klub - s svojo lego.

Danes je 19 Jun 2013, 03:52

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 10 Feb 2012, 20:13 
Odsoten
Duplo
Duplo

Kraj: ljubljana
Oj!

Nekje na netu sem enkrat videl nekaj podobnega, pa me je zanimalo, kako se taka zadeva kaj pelje, pa sem sprobal...

Slika

Zadeva deluje na 2 M motorčka, vsak poganja en "krog", oziroma eno narobe obrnjeno gosenico. Pogon se prenaša preko večjih izmed koles (to so kolesa od seta lego 8292), majnša kolesa pa so tam za oporo, da se gosenice ne "posedejo".
Preden sem dal gor manjša kolesa, se je vozil le malo časa, potem pa se je slej ko prej začela ena gosenica posedat in s časoma se je prevrnil. Zdaj so krogi dovolj močni, da ga držijo pokonci. Pelje se precej počasi in guncajoče, saj malo spleza in se nato prevali. Vrti se pa zelo hitro zaradi majhne razdalje med kolesi. Splošna vožnja je kot sem pričakoval. Lepo gre po ravnem, zabavno izgleda, se pa prevrne že ob zelo majhnih ovirah.

Stvar, ki sem jo opazil pri sestavljanju krogov je, da obstajata dve vrsti "členkov" za gosenice. Zaradi tega je potrebno paziti, da so vsi členki enaki. Na BL sta delčka označena z isto številko, ne vem v katerem setu sem dobil katere.
Razlika je pa taka (povezava na Bricklink).

Še dve slikci malo "slečenega" hrčka:
Slika

Slika

Več slik tukaj
LP, Jan

Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Feb 2012, 20:34 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Dobro narejeno. Če bi dal vse skupaj še na podlago-valje, bi se zadeva vrtela na mestu in bi imel še eno 'neuporabno' kreacijo.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Feb 2012, 22:05 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Zelo zanimivio! Dobr si sestavu tole ''čudo'' :) Sam že nekaj časa premišljujem o nečem podobnem, samo da bi bil pogon na zgornji strani. Pri večji hitrosti bi se vrjetno peljal normalno?! Če se prav spomnem, je imela prva serija te členke brez vmesnih podaljškov, imel jih je dozer. Druga serija členkov pa je iz rdečga bagerja, so bolj dodelani. Razlika med njimi je tud v tem, da če jih enako narobe obrneš in spojiš, kot si naredil to ti, dobiš različno velike kroge.
Še maš to sestavljeno? Bi se ti dal kak video nardit? :)

LP

Keep it simple ;)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Feb 2012, 22:37 
Odsoten
Duplo
Duplo

@subix - haha, bom naredil in posnel

@Skandinavc FH - Sem posnel video. Zdaj bom pa še obrnil zobnike, da bo hiter (me zanima, kako bo). ko še tisto posnamem, pa subixovo idejo, bom pa objavil. Nič pa ne obljubim, kdaj bo to, ker v editanju videov nisem ravno mojster in rabim čas, da se sprravim to narest :D Kako si pa mislil imeti pogon od zgoraj? Da bi avtomobilček visel? Si zihr, da se ne bi obrnil, ko bi začel peljat? to bi mu moral težišče zelo nizko dat, pol je pa že skoraj vseeno če je pritrjen kar spodaj...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Feb 2012, 21:27 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Ne ne, v bistvu še nisem pršu do realizacije, zaenkrat svojo domišljijo zlivam na papir, ker je idej o futurističnih vozil preveč, da bi ''kr sestavljal''. Vse ob svojem času :wink:

LP

Keep it simple ;)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Feb 2012, 10:53 
Odsoten
Duplo
Duplo

@Skandinavc FH - Sem probal naredit hitrejšega, ampak se žal ne premakne, so prešvohni motorčki. To razmerje zobnikov je ravno prav. Bi rabil malo drugačno konstrukcijo - predvsem manj trenja (zdej je gosenica mal stisnjena med kolesa, ravno zato, da je trenja več).

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na: