Kocke klub - www.kocke.si
     Kocke klub - s svojo lego.

Danes je 21 Maj 2013, 14:11

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Forum zaklenjen Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.  [ 22 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: ARHIV 07. KF - vtisi
OdgovorObjavljeno: 17 Okt 2011, 22:42 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Ne vem, če smem .... odpreti to temo, ampak enostavno ne zdržim. :P

Pri nas so otroci kar nestrpno pričakovali KF, sploh večja dva, ki sta na enem že neznansko uživala. Večja je še par dni pred KF navdušeno razlagala, kako je bil lani njen srečni dan, ko je lahko videla grad (Predjamski), v nedeljo pa je prilezla iz postelje več kot uro prej kot ponavadi in me vrgla iz spanca: "Mami, a si pozabila. Na razstavo kock moramo." :x Grr, le kdo je otroke navdušil nad to kockasto plastiko, da me budijo ob nečloveških urah.

Zares me je ob vhodu zbudil šele Medex, ki je prav zagnano prodajal srečke.

Starejšo je letos na KF najbolj navdušil nogomet z roboti, tudi fantinu je bilo všeč, da je lahko nerodno preizkušal daljinca. Sicer je pogrešal krokodila (NXT), a je prvo mesto podelil razstavljenim avtomobilom.
Priznam, da si tudi jaz nisem predstavljala, da so to take gromozanske zverine.

Miz(ic)a z božičnimi seti je bila luštna, zato sem si v mislih že slikala december naslednjega leta, ko mi najmlajša morda ne bosta več razdirala sestavljenih kock in si bomo lahko omislili eno nekoliko bolj obstojno zimsko sceno.

V mestu me je v kotu najprej očaral stadion, potem sem navdušeno prepoznavala kreacije, ki so bile predstavljene na forumu in so v mestu šele zares zaživele. Zgradbe v mestu čudovite, poleg znanih, se mi zdi da je bilo veliko novih. Odkrili smo tudi gospo, ki stepa preprogo.

Najbolj pa me je vleklo k morskemu delu. Velikanski hotel je bil res nekaj posebnega, mali pa je občudoval helikopter na strehi, ki se je meni zdel zanimiv šele, ko sem izvedela, da je pravzaprav narejen iz letala.
Barvite hiške ob morju so bile krasne. Solta je razložil, kje je našel navdih za kreacijo, potem pa smo se igrali igrico: Poiščite dva parkirana motorja.

Res, podrobnosti v mestu in okolici je bilo veliko preveč, da bi vse opazili.
Hi, hi, ste vsi videli robota, ki se je "priklopil" vlaku in ninjo, ki je lezla na drugega? :ninja:

V DUPLO mestu je mene letos navdušila proga, ki je potekala po stopnicah. MedVedek sicer trdi, da kaj takega ni težko naštudirati, a se meni vseeno zdi dovolj komplicirano.
Starejša hči je najbolj opazovala zdravstveni dom, sine pa helikopter (ker ju še nista dobila za rojstni dan :wink: ).
Žal mi je, da nisem imela dovolj časa, da bi za mesto prispevala kak MOC več in kak MOD manj.

Všeč so jim bile tudi pobarvanke, v ustvarjalnem kotičku pa smo letos zdržali manj časa. Vsekakor so otroci uživali, jaz pa sem na koncu dneva, ko sem kocke pritovorila po stopnicah do vhoda, sanjala samo še posteljo. KF je bil očitno čudovito utrudljiv ali pa utrudljivo čudovit. :)

Se že veselimo naslednjega.

Dodajam link do uradnih slik: http://www.kocke.si/kockefest/15_10_2011.php
LPG

Zadnjič spremenil mary poppins, dne 17 Okt 2011, 23:49, skupaj popravljeno 1 krat.

Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Okt 2011, 22:58 
Odsoten
Primo
Primo
Uporabniški avatar

Kraj: LJUBLJANA
Jaz pa bi čestital vsem organizatorjem za zares lepo popestritev sončnega vikenda. Bil sem navdušen jaz, pa itak tudi otroci.

Letošnja morska scena je res super. Sploh, ko v njej vidiš kreacije s foruma, čoln, jahte in jadrnice. Imitacija morja z valovi in valovčki je bila res super.

Čeprav sem že videl Predjamski grad na prejšnjem KF-ju, ga je potrebno še enkrat pohvalit. Sploh za dolgotrajni trud in pristonost replike.

Še enkrat bravo vsem, ki ste se potrudili.

Naslednjič spet pridem.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Okt 2011, 23:35 
Odsoten
System
System

Kraj: Ljubljana
Če ste že načeli temo...

KF se mi je tokrat zelo dopadel. Posebno technics avtomobili, kjer ste predstavili razvoj super avtomobila skozi leta. Posebej pohvalni so bili podatki o vsakem setu. Vsaj jaz vedno več časa namenim preučitvi predstavljene stvari, če je zraven še tekstovni opis. No, pa za Erazma sem tudi izvedel, da so ga fental na sekr... (WCju). Se človek na KF še kaj nauči, tudi o zgodovinskih dogodkih!

Večino ostalega pa nebi ponavljal za svojima predhodnikoma. Morda to, da se mi je izjemno dopadla mnogonivojska duplo proga! Pri mestu pa osebno nič več ne iščem detajlov, ker jih je enostavno preveč. Super je bila morska obala, več kot odličen je bil tudi stadion (naš ta večji je edino pripomnil, da ni zvočnikov). Uč se mi je pa tudi ustavil na hopper vagonih, ki jim je nekdo naredil prav lepo nakladalno hišo.

Ta mala dva sta pa strašno uživala v igralnici - kot da doma nimamo kock. Tista punca s kamero je bila pa tudi pridna. A bo to kje bolj javno predstavljeno, ali je snemala samo za potrebe KK?

Na vrh

Naslov prispevka: KF 7
OdgovorObjavljeno: 18 Okt 2011, 06:14 
Odsoten
Primo
Primo
Uporabniški avatar

Živjo!

Tu je že filmček s sobotnega dogajanja.

http://www.youtube.com/watch?v=Hsk8x-8GA6A

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Okt 2011, 08:16 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

mary poppins, nič ni narobe. :)

Dodajam še nekaj slik, uraden album tokom tega tedna.
http://www.dkpictures.si/kockefest2011/

Video posnetek dnevnika v nedeljo ob 17:00.
http://tvslo.si/predvajaj/porocila-ob-1 ... 118552380/
Glejte od 5min in 42 sek dalje.

Reportaža z RTV-jevskega portala za otroke.
www.bansi.si/novica/3285

LPG

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Okt 2011, 08:25 
Odsoten
Primo
Primo
Uporabniški avatar

Na KF bila prvič in impresionirana.
Najbolj se mi je vtisnila izjava neke prikupne deklice, ki je z rokami "objela" razstavljeno mesto in rekla očiju z občudovanjem: jaz bi za vse to dala 1000 evrov!!! Oči se je samo nasmehnil in rekel: Tole je pa vredno malo več kot 1000 evrov. In je mala dejala: Koliko pa potem? Milijardo? :D

Tak nekako je bil občutek, videti vse tiste male detajle, ki navdušujejo. Neprecenljivo. Obmorske pisane hiške so bile zame najlepši del mesta, ker so bile preproste, drugačne, dizajnrske. Nekaj, kar pri Legu zelo pogrešam. Čestitke avtorju oz. avtorjem! Da ne omenim bolhce s prikolico! Ali pa gradbišče s streho v delu in zalivanjem betonske plate. Res fantastično! Veliko detajlčkov s smislom za humor, ponazorjeno akcijo, prava paša za oči. Moj se je seveda bolj zataknil pri Technic kreacijah, kjer je cedil sline nad tistimi modeli, ki jih še nima in nad tistim ta oranžnim, ki ga mora še sestavit.

Edino kar sem si sama želela je kakšna malo bolj ekzotična ponudba Lego setov za kupit, zavedam pa se, da je slovenski trg majhen in moje želje neostavno prevelike. :oops:

Vse pohvale organizatorjem in sestavljalcem, človek ne more kaj, da vas ne bi občudoval!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Okt 2011, 22:14 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kocke Fest je bil ponovno odličen!
Vsa čast dekleta in fantje, kolegice in kolegi, ki ste vse to vodili in postavljali!

Veliko mi je pomenilo, da sem vas prišel pogledat, pozdravit in poklepetat z nekaterimi od vas. Obožujem občutek, ko že dolgo nisem nič sestavil in potem se pogovarjam z vsemi navdušenimi MOCarji ki potem ves zanos prenesejo še name :)

Odlična trgovina, odlične diorame. Prevzeli so me detalji, še posebej obiranje češenj, smučanje na vodi, predjama, prehitevanje tovornjaka, itd.
Če bi bil pa minifig, bi pa oženil tisto pridno punco, ki sama od sebe stepa preprogo :D

:rockon:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2011, 21:02 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kraj: Tržič
Šel samo nahitro mimo (iskal Cwetqa zaradi USB ključa) in glede na to, da sem moral avto pustiti na cesti je bilo očitno veliko obiska.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2011, 19:55 
Odsoten
Duplo
Duplo
Uporabniški avatar

Sam se bil nad KF 7 zelo navdušen.

Mestna diorama je bila res popolna, vse kar vanjo spada, pa še malo več.

Končno sem videl Predjamski grad v živo in tudi ostale stvari so bile lepo razstavljene.

Le tako naprej, vse pohvale!!!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2011, 22:09 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kraj: Vrhnika
:D

Mesto je vsako leto VEČJE in BOLJŠE. Poleg nekaterih stalnic ,ki so že skoraj obveza oz. zančilnost v mestni diorami, sem bil prdvsem navdušen nad novimi pridobitvami kot so , nogometno igišče, hotel, zameti blokovskega naselja, hiter razvoj kmetiskega zemljišča v industrijsko :D :P , na drugi strani pa polno zanimivosti na rajski plaži (tu moram povdariti, da mi :gusar: duh ne da miru, kje je bil morski pes?!? ), v glavnem spet kapo dol ustvarjalcem.

Tehnik zgodovina me je pa zelo presenetila, saj po pravici povedano, nikoli nisem posvečal preveč pozornosti tej veji lega, tokrat pa sem celo bral :D .

Duplo je pa nova modna muha v naši hiši, tako da je moral očka malce "učke napast", kaj si bo sinko želel za rojstni dan .... muhahahahahaha :oops:

Poleg vsega ostalega dogajanja pa sta se mi zdela izredno dobrodošla in po obisku sodeč uspešna risarski in igralni kotiček.

Vse skupaj = KF7 ZAKON.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2011, 22:12 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kraj: Kranj
Izjemna izkušnja, definitivno drugi najboljši dan leta (najbolje ej bilo v nemškem LegoLandu, ko sem si kupil par kil kock za slabih 300 eurov), čeprav sem ga precenjeval. Naslednji festival bo večji, saj bom tudi sam razstavljal! Nakup je bil epski in ljudje tudi. Poseben trenutek je bil pogovor s Subixom, bila mi je velika čast.

Bil sem tudi udeležen v pogovoru o bionicle diorami in upam, da bo kaj iz tega ratalo...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Okt 2011, 10:23 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Kot član produkcijske ekipe KF7 so me navduševale podrobnosti v mestu. Dva dni sem gledal vanj in vsakič našel kakšno podrobnost. Fascinantno!! Po moje za enega obiskovalca kar preveč podrobnosti, da bi jih vse pregledal.

Še vedno me čudi Predjamski grad. Kar mi je pri tem gradu največja vrednost je njegovo verno povzetje pravega gradu. Da pa samo zidovje ni preveč puščobno, pa nadomesti prikaz dogajanja ob gradu.

Technics del sem si z zanimanjem ogledal. A to zvrst dirkalnih avtomobilov, ki je bila prikazana na KFju nisem dobro poznal. Z zanimanjem sem pregledal razvoj modelov skozi čas.

Tudi odločitev, da se igralnica pomakne v ozadje je dobra ideja, saj se je sprostil prostor spredaj. Je pa res, da jo je sedaj potrebno "najti" kar pa se mi zdi, da glede na obisk v njej ni bilo težko ...

Na splošno naj dodam, da je bilo upravičena odločitev o dvodnevnem dogodku, saj je bila nedelja prav tako polna, čeprav je bil dogodek prvič v nedeljo. Za zamudnike pač ...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Okt 2011, 11:44 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Še uradne slike: http://www.kocke.si/kockefest/15_10_2011.php
LPG

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Okt 2011, 12:39 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Lepe slike. Človeka kar vrne nazaj v tisti čas (beri: vikend), ko se je ta KF dogajal. Drugače je pa res tole mesto kar velik zalogaj za organizacijo, da na koncu tako izpade. Tudi Technic je izpadel mega. Pa Duplo tudi. In grad je zopet zablestel v svoji veličini. SW plovilo je bilo zanimivo predstavljeno. Igralnica je lepo delovala. Skratka, vse je bilo mega.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Okt 2011, 13:06 
Prisoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Meni je tudi všeč. Dobre (ne, odlične) slike in prav tako mesto. Kot vedno sem tudi tukaj marsikak detalj opazil šele na slikah.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Okt 2011, 14:11 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kraj: Vrhnika
Super slike. Opazil sem celo nekaj podrobnosti, ki jih med KF sploh nisem ujel. :oops: :D

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Okt 2011, 15:01 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Res dobre slike odličnega dogodka (dobro blago samo sebe hvali :P).
Meni je bilo všeč vse kot celota, od pokazanega do igralnic. In da smo uspeli raztegniti na dva dneva, kar je za nas organizatorje še bolj zahtevno.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 25 Okt 2011, 19:13 
Odsoten
Primo
Primo

Pozdrav,

čestitke za lep dogodek,

Med slikami sem zasledil MOC seta 8052, pa me zanima kdo je kreator tega izdelka?

Lp
Pzdv

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 25 Okt 2011, 19:37 
Prisoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Anakin.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 25 Okt 2011, 21:08 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Slike so res krasne. Sama bi si jih morala ogledati še najmanj dva takšna kupčka, da bi zares videla, kaj vse sem gledala na KF.

Danes smo si z legomulci privoščili virtualni obisk KockeFesta. S svojim navdušenjem so dodali še par krepkih decibelov k hrupa polnemu dnevu. Z rokami sem jim morala kazati, koliko približno so bile velike največje kreacije. Mesto je bilo "oh in ah krasno", grad tudi (čeprav smo si ga že dolgo nazaj ogledali na fotografijah), fantje pa so še bolj glasno vzklikali ob avtomobilih, falconu in stadionu (le kdo je avtor?).

Na koncu sem morala na skupinski fotografiji pokazati, kdo so avtorji kreacij, ki so jim bile najbolj všeč.

Ja, očitno je KF odličen tako v živo kot na fotografijah. :D

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Forum zaklenjen Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.  [ 22 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na: