Ker se skoraj vsak večer prepiramo, kdo bo pospravil kocke, je po zgledu kreacije JohnNXT nastal naš JohnDUPLO - pospravljalec kock.
Takole se ogreva, preden se loti pobiranja kock.
Poseben senzor zazna prvo nepospravljeno kocko in robot jo dvigne z raztegljivo roko s kavljem.
Kocko prenese iz ene roke v drugo, ki je primerna za stesanje tovora v škatlo.
Na poti k škatli s kockami.
Kocko samo še strese v škatlo.
Sprednjemu spodnjemu delu robota lahko nataknemo še podstavek za prevoz občutljivega tovora (npr. princesk) ...
... ali manjših kreacij.
Jasno, robot deluje na daljinca.
Tako, pa zvečer ne bo več težav s pospravljanjem. Če verjamete. Vsekakor pa je kreacija igralna in tako zanimiva, da sta se najmlajša celo stepla zaradi nje.
Noro. Kako dobro zgleda ta robot. Totalna kopija JohnNXT od OBJECTOR-ja. In to v Duplo merilu. Prav vsak detajl je dodelan in vsaka stvar na njemu je lepo zamišljena in izvedena.
Enkratno, ni čudno, da so se otroci stepli zanj. Zmaga pa vsekakor tisti nori daljinec.
Tudi meni se zdi robot super narejen in vsekakor primeren za pospravljanje. Mi je všeč to, da si ponazorila zelo veliko ''robotskih'' podrobnosti z bolj običajnimi kockami (npr. antene oz. ključi, lopata od delovnih strojev kot košara za tovor, pa če se ne motim kolesa kot oči). Pika na i je pa tudi ekološki daljinec, ki ne troši baterij.
Sama sem si sicer želela narediti še boljšega robota, a sem morala hiteti, ker se je fantin najprej zelo razburjal, ko je ugotovila, da sem mu razmontirala bager.
Želela sem si tudi enako levo in desno roko, a sta dve različni vsaj zanimivi zaradi različnih funkcij.
Marsičesa od kock nisem mogla stakniti skupaj tako, kot bi si zaradi oblike želela. No, tudi v tem je poseben čar ustvarjanja.
Še najbolj sem bila navdušena, da se da podvozje bagra uporabiti še kako drugače, kot za bager.
Na zgornjem delu ima namreč čepke, ki pri samem bagru ne igrajo nobene vloge, a pridejo prav pri MOC-anju.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu