Kocke klub - www.kocke.si
     Kocke klub - s svojo lego.

Danes je 25 Maj 2013, 22:50

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 15 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: MOC LIC S-21 Blackbird
OdgovorObjavljeno: 21 Jul 2010, 00:59 
Odsoten
System
System

Kraj: Ljubljana
M-9 Interceptor je tip lahkega prestreznika, ki ga najbolj številčno uporabljajo za obrambo flote. Za to nalogo so s svojo okretnostjo in oborožitvijo odlični, kombinacija para projektilnih in para energetskih orožij se je namreč izkazala za izjemno učinkovito. Prestreznike pilotirajo dovršeni droidi, ki v boju še niso zatajili ali storili napake, ki se sicer dogajajo ljudem. Najpogosteje delujejo v skupinah po 3.

Slika
Slika

Slabost tega plovila je njegov kratek doseg, zato za bazo operacij potrebuje zemeljsko oporišče ali oskrbovalno ladjo. Ena od tovrstnih je tudi ladja S-21 Blackbird iz razreda LIC ( Light Interceptor Carrier).
Slika

Na daljše razdalje lahko nosi skupino treh prestreznikov, ki so stalni pripravljenosti za skok v akcijo.
Slika
Slika
Slika
Slika

Droidi upravljajo tudi vsa orožja na ladji - topa na krilih in topovsko kupolo na zadku, ki pokriva celoten prostor za ladjo.
Slika

Daleč od udobja in tehnične dovršenosti Albatrosa se na tem starem modelu dva člana posadke drenjata v majhnem cockpitu in izmenjujeta v dokaj neudobni postelji.
Slika

Tudi ponudba okrepčil ni zavidljiva. Na voljo jima je le konzervirana pripravljena hrana in pijača, ki jo lahko pogrejeta v priročni pečici v kotičku pod premično lestvijo.
Slika

Prva ideja je bila narediti ladjo s hangarjem za manjše ladje, ampak so najprej nastali prestrezniki in jih nisem želel spreminjati. Hangar za tako velike ladje bi bil ogromen, vsaj za moj nabor kock, zato sem se jih odločil priklopiti na površino. Vesel sem, da mi je spodnji SNOT del kar dobro uspel, saj je konstrukcija zelo trdna. Bolj krhki so edino konci kril s težkimi motorji, zato ga malemu ravno ne dajem preveč v igranje. :) Tudi prestrezniki niso posebej trdni, mali ga je prvič zelo hitro razstavil. Topovi na krilih so dokaj nerealistični, ampak brez njih mi je nekaj manjkalo in sem jih pustil za popestritev.

Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Jul 2010, 08:12 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Odlično!
Prestrezniki so prav posrečeni. Exo force roboti super pašejo poleg. Če se ne motim so tako oni, kot zelena krila in še marsikaj iz seta 7707 Striking Venom.
Oskrbovalna ladja zgleda brez prestreznikov malce prazna, z njimi pa prava mrcina.
Všečna kupola na repu ladje.
Malce pa me motijo rjavi škafi zadaj na krilih. Stvar okusa, pač. ;)
Me pa zanima, čemu si uporabil PF motorje? Se kaj vrti?
LPG

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Jul 2010, 08:38 
Odsoten
System
System

Jup, 7707 sem vzel kaki dve leti nazaj, ko je bila že tako znižana za 40%, na to pa je bil še nek dodaten popust in sem jo dobil praktično zastonj. Na njej je kar nekaj uporabnih zadeva tako za technic kot space.

Ja, tudi meni tista rjava šoba ne paše gor, ampak škafov v drugi barvi nimam. Kakšen manjši round brick bi izpadel premajhen. Motorji so pa motorji, kajne? ;)

Sem opazil, da se spodnjega SNOT dela sploh ne vidi oziroma ga nisem poslikal. :) Bom popoldne še eno sliko gor vrgel.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Jul 2010, 08:43 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Obstajajo svetlo modri škafi, tiste 4x4 okrogle pa daš sive in bi bilo lepše. Samo so škafi te barve dragi, ker so bili samo v nekaj Bellvile setih.
Drugače pa enkraten MOC, sploh ko je vse skupaj zloženo za daljša potovanja.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Jul 2010, 08:55 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Fajn set je ja; veliko uporabnih kock.

Kaj pa če bi dal namesto čebrov take konusne, kot jih imač na PF motorjih?
Aja, nisi napisal, čemu PF motorji? :)
LPG

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Jul 2010, 09:14 
Odsoten
System
System

Imam samo dva konusa, pa še ta sta ob poskusu na XL izpadla premajhna in mi je trenutna izvedba bolj všeč, barvi navkljub. Za motorje sem pa napisal v prejšnjem postu, da so PF motorji pač motorji in zakaj jih ne bi kot take uporabil tudi na vesoljski ladji. :) Vezani niso nikamor in nimajo nobene power funkcije. Saj veš, just imagine. ;)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Jul 2010, 10:23 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Šele sedaj vidim, da so na zadnjih krilih tudi PF motorji. Sem mislil, da so samo na sprednjih krilih. :)
LPG

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Jul 2010, 16:02 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Lepa masivna kreacija z odlično idejo! Dobro si naredil majhne prestreznike M9, res pohvalno lepo si na njih umestil tudi 8 kotno stekelce, ki za direktno pokrivanje kabine ni prav hvaležno.
Kaj pa te je vodilo, da si si za zadnje motorje izbral rjavo barvo?
Super je tudi zadnji turret, ki lahko res strelja v vse smeri in dobro si se znašel s prehranjevanjem posadke. Mikrovalovka je sigurno najpomembnejša naprava na ladji :)

In hvala za omembo Albatrosa, se počutim kar malo pomemben :oops:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Jul 2010, 22:34 
Odsoten
System
System

Evo, da končamo debato glede rjavih škafov. Takih z luknjo za os v drugi barvi sploh ni, sam pa nisem hotel manjših šob na XL motorjih. Sedaj sem se vdal pritisku vrstnikov ;) in dal konusne na XL, na M pa črne 2x2 okrogle s krilci. Eno od zgornjih slik sem nadomestil s posnetkom od spodaj, kjer so vidne tudi nove šobe. Sliko ponavljam še tukaj, da je ne boste zgoraj iskali.

Slika

@ Vid
Albatros je paradni, Blackbird (Kos) pa delovni konj Blacktron II flote. ;)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Jul 2010, 22:55 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Uuuuu... mnogo bolje!
Pa še SNOT podvozje se vidi. ;)
LPG

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 Jul 2010, 00:38 
Odsoten
System
System

Kraj: Turjak
Zelo zanimiva kreacija :D Vsekakor mi pa je sama oblika ladje LIC nenavadna :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 Jul 2010, 10:04 
Odsoten
System
System

Malo :offtopic:. Na BL sem šel pogledat, od kod tale S-21 kocka in ugotovil, da gre za set 354 Police heliport http://www.brickset.com/detail/?set=354-1, torej je kocka precej starejša od mene. :) Zanimivo, da se ga niti malo ne spomnim, imam pa večino ostalih kock, le antene, znaka in baseplate-a ne.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 Jul 2010, 10:28 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Anteno, znak in ploščo brez belih pikic imam mogoče celo nekje na lagarju.

Nazaj h kreaciji.
Zanima me, kako trdno stoji zadnja kupola v določenem položaju?
Ali jo prevaga ali vedno stoji v takšnem položaju, kot jo naštimaš?
LPG

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 Jul 2010, 11:16 
Odsoten
System
System

Hvala glede rezervnih delov, ampak mi niti ni do tega, da bi zadevo skompletiral.

Kupolo kar hitro prevaga. Nekatere kote zdrži, vmesnih vertikalnih ali skrajnih levih in desnih pozicij pa ne. Sem iskal stare črne friction pine, pa ni bilo nekega efekta, je pretežka in ravno zaradi gibljivosti vpeta zelo zadaj. Bom podaljšal ročico premaknil točko vpetja bližje težišču kupole.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 Jul 2010, 09:37 
Odsoten
System
System

Kupola popravljena. Sedaj je uravnotežena in obstane v katerem koli položaju. Slika obnovljena.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 15 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: teflon in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na: