Kocke klub - www.kocke.si
     Kocke klub - s svojo lego.

Danes je 24 Maj 2013, 02:05

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 20 Jul 2010, 19:24 
Odsoten
System
System

Kraj: Trbovlje
Tole je še eden izmed res dobrih setov v space tematiki v začetku 90ih, spada pa pod M:tron frakcijo. Barvna kombinacija je podobna kot pri spyrius-ih(čeprav so bili Mtroni pred spyriusi), z razliko da so vsi transparentni elementi v trans neon green barvi.

za moje pojme je tole eno izmed največjih vozil, ki so jih kdajkoli naredili za navadni space(ne SW), saj se na sliki vidi kako velik je komaj minifig :lol: .
Slika

V kabini je prostora za tri minifige(toliko jih je tudi v setu), vsak ima svoj "delavni prostor", na strani pa sta nosilca kamor lahko odložijo jeklenke z kisikom. kabina se odpira naprej, potem ko odmakneš "radarsko" anteno. na vrhu sta na vsaki strani po en kontejner, od tega je en prazen, v drugem pa se nahaja gasilna oprema in pa francoza(ključa).
Slika

Tik pod dvigalom sta na vsaki strani po dve "spremljevalni vozili"(eno je lebdeče, drugo na kolesih) obe z magneti, da ju lahko naložiš z dvigalom.

Dvigalo je na turntable-u in pa hinge plati, tako da je gibljiv 360 stopinj (okoli svoje osi) in pa gibljiv gor-dol do določene meje. Zadaj je skrito še eno manjše vozilce, lahko pa se prostor uporabi kot večnamensko skladišče.
Slika

Ocena:
+Trdnost konstrukcije
+velikost !
+precejšnja igralnost
+ SPACE-je treba še kaj reči?

-nerodno sestavljanje koles
-neroden sistem za odpiranje kabine
-malce preprosti obe dodatni vozili
-manjka en par koles in dodatna dva kontejnerja(vem ja, subjektivno menje)
- dobavljivost in cena

Tole je eden izmed redkih setov pri meni, ki si ga želim že od ranega otroštva(nekje od vrtca naprej), bo pa kmalu M TRON serija kompletna, le še par setov manjka. Vsem ki ste mi bili pripravljeni pomagati( in ste mi) pri nakupu se zahvaljujem, na KF me pa kar spomnite (sami veste kdo je bil tako prijazen) da se vam oddolžim z :barman: ali dvema.

LP

Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Jul 2010, 21:05 
Odsoten
System
System

Kraj: Turjak
Kaj je hud :slinko: :slinko: :slinko: Jest ga hočem imeti :D Drugače pa po moje maš prav, da je največje vozilo v Space tematiki.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Jul 2010, 15:48 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Res velika stvar, mokre sanje vsakega spejsija :lol:
Jaz bi ga tudi imel, zelo mi potegnejo velika kolesa in tile magnetki s kontejnerji. Upam, da se bo Lego še kdaj spomnil naresti kaj takšnega.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na: