Kocke klub - www.kocke.si
    Kocke klub - s svojo lego.
Prva stran forumaForum   FAQFAQ   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   SkupineSkupine   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil  Zasebna sporočilaZasebna sporočila  PrijavaPrijava 
MOC (Blacktron II) - Albatros
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Kocke klub - za LEGO ljubitelje forumu -> Vesolje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VID
System
System

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 17:53
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 06, 2010 20:04 pm    Naslov sporočila: MOC (Blacktron II) - Albatros Odgovori s citatom

Dolgo se je ideja gnetla v moji glavi in sedaj se je končno uresničila Delamo

Albatros je plovilo srednjega dosega za prevoz informacij z oznako "strogo zaupno" v barvah Lego teme Blacktron II.
Plovilo šteje 7 članov posadke, od tega v kokpitu sedijo navigator, kapetan, pilot in nadzornik sistemov. Albatros je zelo hiter, z močnimi radarji, težke oborožitve pa nima. Prevoz strogo zaupnih informacij in VIP podatkov se opravlja zato, ker je enostavno prenevarno, da se jih pošilja čez internet. Potrebno jih je prenesti ročno v posebno varovanih računalnikih. Ti se nahajajo v zadnjem delu ladje poleg miniuaturne kuhinje.

Albatrosu sem želel dati znotraj noto domačnosti (notranjost je 100% opremljena), saj na dolgih poletih, ko je časa na pretek posadka potrebuje nekaj več domačnosti. Zato se znotraj najde kotiček za sprostitev, kuhinja, stekljenjak z rožami, Tv itd.

Prednji del ladje je zgrajen v SNOT 180 tehniki. Na hrbtu sem vgradil tudi 6 lego luči, ki delujejo na 9V baterijo, slike si lahko pogledate na mojem Flickru, saj sem tukaj svoj bonus 10 slik že porabil. Ladja je težka skoraj 2 kilograma in je tudi dokaj velika, zato slike ne pokažejo vseh detajlev, obrezovanje pa je dokaj težko. Slikanje prav tako, saj moram ladjo držati v roki, če hočem sploh kaj pokazati. Upam, da vam jo bom uspel pokazati tudi v živo...

Več slik: Flickr

Video o Albatrosu in njegova gradnja: Youtube

Albatros:

Nekaj detaljev med gradnjo (kokpit je dokončan):

Nazadnje urejal/a VID Pet Jul 23, 2010 19:22 pm; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Shadow
System
System

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 17:43
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 07, 2010 8:15 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Shocked ,dobro skomponirana oblika(spredaj izgleda sploh dobro), dodelan kokpit, pa še več minifigov gre vanj. Me pazanima, tisti dve "krili" ki ju imaš na vrhu; iz katerega seta sta ali pa vsaj katero številko nosita? Vem da ju dobiš pri SP I, za ostale pa nebi vedel.
legofrik
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen/-a: Pet Mar 2008 15:31

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 07, 2010 8:35 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobri osnutki. Smile
Me že matra, kakšna mrcina bo, ko bo končana.

Shadow,
če misliš na prozoren del je to 30117 - iz serije UFO, če pa črnega je pa tole 58846 iz različnih serij.
LPG
System
System

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 08, 2010 7:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@Legofrik: Hvala! Še sam sem čisto naudušen zaenkrat, nekako dve leti sem imel v glavi dizajn in sedaj se končno uresničuje. Najbolj ponosen sem na kabino. Narejena je v SNOT 180 tehniki, tako da sem 2 delčka 58846 povezal z akslami in nato nadaljeval gradnjo nazaj. Znotraj kabine pa sem kocke ponovno obrnil za 180, da lahko kokpit na srednji sliki normalno stoji. Naslednji teden nadaljujem z delom.

Shadow je napisal/a:
Me pazanima, tisti dve "krili" ki ju imaš na vrhu; iz katerega seta sta ali pa vsaj katero številko nosita?

Kot je rekel Legofrik. Če pa slučajno misliš dva krila čisto na koncu - pa po pravici povedano ne vem, v kateri set bi jih umestil. Bricklink pač Very Happy Hvala za pohvale Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Legolas
System
System

Pridružen/-a: Ned Avg 2009 19:19
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 10, 2010 7:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole pa zgleda zelo obetavno Smile A se bo vzadaj zadeva čisto zožala v motorje, ali imaš namen zadek razširit?
Matko
Duplo
Duplo

Pridružen/-a: Pet Mar 2010 20:31

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 10, 2010 8:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odlično, mislim, da na tem MOCu ni nič , kar ni že zdaj dodelano, me prav zanima kakšen bo, ko bo končan.

Aja, pa napiše se WIP in ne VIP Smile

Matko
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
VID
System
System

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 11, 2010 6:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala Matko. Tudi WIP je popravljen. Čisto avtomatsko sem enojni V dal, sploh ne bi opazil, če mi ti ne bi rekel Laughing

@Legolas: najprej bo malo zožan - tam bo tudi stekleni prehod v zadnji del (tretja slikica), nato pa se vse razširi. Računam, da motorji ne bodo bistvo zadka, čeprav je ladja velika.
Nazaj na vrh
ReD_HeaD
System
System

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:24
Kraj: Turjak

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 11, 2010 9:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Komi čakam, da bo Albatros zgrajen Slinjenje Kabina je res inovativno zgrajena, takšne še nism nikjer videl.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VID
System
System

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 12, 2010 21:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dodajam še dva detalja notranjosti, ki kasneje ne bosta vidna:

Spalni prostori

Kotiček za sprostitev ob dolgih poletih (za pilotsko kabino)
Nazaj na vrh
bar
System
System

Pridružen/-a: Ned Apr 2008 19:41

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 14, 2010 14:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uuuu!!! Vznemirjen Krasno plovilo! Mislim, da bo na naslednjem KF treba imeti razstavo vesoljskih zadevic! Izdelava je odlična, še posebej mi je všeč zares vesoljska polkrožna oblika kabine. Notranjost je pa tudi čudovita, kolikor se jo pač vidi. In krasne slike! Smile

LP, Bar.
Nazaj na vrh
Shadow
System
System

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 17:43
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 17, 2010 14:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@bar
Space mislim, da je že potrjen za naslednji KF(sam prinesem par stvari, verjetno pa daleč od unikatnosti te stvaritve), ker se trenutno povečuje zanimanje za SPACE Slinjenje .

@VID
Ko sm prvič ugledal sliko, na kateri tvoj minifig spi mi je prvo skočilo v glavo da si "mi ukradel idejo", saj imam nekaj podobnega sam v planu. Drugače pa res pohvalno, za precej dodelan način izgradnje(pilotska kabina, spalnica, prostor za preživljanje prostega časa...), me pa zanima če bo za kakega mojega M:trona prostora na krovu, plačam v cyber kreditih ob vstopu Laughing
VID
System
System

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 20, 2010 11:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še nekaj iz Albatrosove notranjosti:

Stekljenjak in član posadke, ki je lačen. Sveža zelenjava in svež kisik nista nikoli odveč. Zadaj se vidi koridor, ki vodi proti prednjemu delu Albatrosa. In ladijski maček seveda Smile

Miniaturna kuhinja (z lepim razgledom na vesolje), računalniki za shranjevanje podatkov, nekaj orožja za vsak primer.
Nazaj na vrh
subix
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 8:27

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 20, 2010 11:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nobl tole. Kje pa je akvarij za sveže ribe? Ali so kašna instant varianta, vzameš ploščato in zrolano ribo, jo odrolaš, nekaj vode da se napihne in je kot ta prava?
System
System

Pridružen/-a: Pet Avg 2009 11:45

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 3:01 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

subix, Laughing

VID, ti si pa res mislil na vse. Le kaj bi posadka brez mačka. Very Happy
Zelenjavni vrt in priprava ribe za malico sta pa sploh posrečena.
Nazaj na vrh
VID
System
System

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 5:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@subix: hehe. Akvarija ni, lahko bi bile spravljene na način, kot ga predlagaš ali pa enostavno zmrznjene v shrambi. Sicer pa ima tvoj predlog za vesoljske misije glede shranjevanja beljakovin v prihodnosti prihodnosti kar velik potencial Very Happy

@mary poppins: mačka na krovu ladje prinaša srečo mar ne Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Kocke klub - za LEGO ljubitelje forumu -> Vesolje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu