Kocke klub - www.kocke.si
     Kocke klub - s svojo lego.

Danes je 25 Maj 2013, 21:20

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 2 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: OBB - 8085 Freeco Speeder
OdgovorObjavljeno: 13 Jun 2010, 10:31 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Predstavljam set iz klonskih vojn Freeco Speeder.
Kupil sem si ga predvsem zaradi lepe oblike in množice redkih kock. Set glede na ceno ni neka velika zadeva, morda hoče biti nekoliko bolj ekskluziven.

Leto: December 2009
Število kosov: 177
Število figuric: 2: Anakin Skywalker (Parka iz Klonskih Vojn) in Thi Sen
Cena: Spar-29€, Muller-26,99€, Tuš (v akciji)-malenkost več kot 26€

Čeprav Clone Wars niso ne vem kako popularne, pa so vozilca in rakete prikazane notri prav lepe in zanimive oblike. Tudi Freeco Speeder ni izjema. Dolg nos, lepa linija in lepo zaključen zadek delujejo zelo aerodinamično. Lego se je pri tem setu res potrudil, a še zmeraj ne dovolj. Glede na velikost je vključenih zgledno število delčkov. Grajen je zelo trdno, predvsem sprednji del ladje je zelo domiseln. Izgleda, da je designerju pričelo zmanjkovati idej pri zadnjem delu, kjer kabina, motorji in "prtljažni prostor" stojijo na beli površini in delujejo zelo osamljeno sredi množice belih čepkov. Slaba vtis pustijo tudi nalepke, ker omejijo nadaljno uporabo kock in dajo setu pridih otroškosti, čeprav to noče biti.

Škatla:
Slika
Kocke se dobi v dveh vrečkah. Navodila so natisnjena na 50 straneh.
Slika
Med sestavljenjem. Predvsem prvi del sestavljanja je zelo prijeten, ker ima set veliko detaljev, ki jih končne kocke prekrijejo.
Slika
Freeco Speeder brez nalepk.
Slika
Freeco Speeder z nalepkami (na mojem ne bojo dolgo :) ) V prtljažnik se lahko spravi daljnogled, svetlobnega meča pa ne.
Slika
Minifigi so dobri, lepo narejeni. Anakin ima dva obraza, Thi Sen znotraj nima glave. Celoten njegov trup je siv (light blurish gray) in zato primeren za kakšne kipe iz castle tematike :wink:
Slika
Detalji, ki zelo razočarajo: pokrov kabine se ne prilega s pokrovom prtljažnega prostora, Anakin ne more držati krmila v rokah. Ostalo je prav nasprotno.
Slika
Zadnji del ladje je preveč pust. Manjka kakšen grill, slope ali dodaten tile, ki bi razgibal zaključek in ga dejansko zaključil...sedaj izgleda, kot da je vse skupaj nedokončano.
Slika
Skladna celota.
Slika
Spodnji del je prav tako dodelan. Dobro so uporabljeni cepini za dodaten miniaturen par smuči.
Slika

+ Oblika
+ Veliko število redkih kock
+ Domiselna uporaba nekaterih kock (cepini za smuči, kladiva za motorje ...)
+ Dobri minifigi
+ Trdna gradnja
+ Skladnost

- Kabina se ne prilega tako kot bi se lahko
- Anakin ne more držati krmila
- Anakin ne more nikamor pospraviti svetlobnega meča
- Prtljažni prostor se ne odpira
- Nedodelan zadek
- Cena
- Nalepke

Moja ocena:
8/10

Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Jun 2010, 11:29 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Lep opis!

Mene set ni nikoli pritegnil, čepra imam sicer večino SW setov iz tega cenovnega območja. Speederja niti ne poznam (CW sem gledal samo par delov), predvsem pa me moti da sta samo dva minifiga. V primerjavi z recimo Landspeederjem ali podobno velikim setom ki jih imata po pet to delju res nekam škrto.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 2 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na: