Kocke klub - www.kocke.si
     Kocke klub - s svojo lego.

Danes je 26 Maj 2013, 03:10

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Forum zaklenjen Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.  [ 32 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 27 Mar 2010, 14:03 
Odsoten
Primo
Primo

:slinko: :slinko: :plosk: :party: :plosk: :slinko: Odlično,vsak KF je boljšji od prejšnjega.Bravo in hvala vsem ki se trudite.

Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Mar 2010, 15:01 
Odsoten
System
System

Kraj: Ljubljana
To je bil moj prvi KF, zadeva je super! Kreacije so res impresivne, celotna space postavitev z monorailom in blacktron bazo je neverjetna. Je OOB/MOD ali MOC, na ta del se ne spoznam?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Mar 2010, 18:56 
Odsoten
Primo
Primo
Uporabniški avatar

Tudi meni je bilo zelo všeč lepo je bila idelana diorama vesolja. :superca: :excited: :car: :plosk:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Mar 2010, 20:14 
Odsoten
System
System

Kraj: Poljane nad Škofjo Loko
:plosk: Super! Peskovnik mi je bil res všeč, pa 4-v-vrsto je bil zakon!
Šele danes sem na teletextu opazil reklamo za KF4 :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Mar 2010, 20:57 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Kraj: MB / MS
Moj prvi KF. :slinko: :slinko: :slinko: :slinko:

Bilo je fantastično, res da smo zaradi hčerke bili bolj "leteči", ampak skupno smo pa bili tam sigurno 4 urce.

Kje naj začnem.
- mesto: fantastično, polno "življenja", res super stavbe, avtomobili, v detaile porihtano. Najbolj so mi v oči padli pralni stroji.

- pirati, gradovi: wow, določene stvari so že na forumu zgledale super, v živo pa kapo dol.

- vesolje: če bi bil 25 let mlajši, bi tam verjetno preživel 6.5h (pol ure bi vseeno namenil ostalim temam). Blactron me je res prestavil v otroštvo, sploh pa monoraili, ki sem si jih vedno želel, a nikoli dobil.

- duplo: mislim, da je bilo 1/2 kreacij od Mary Poppins (hvala, da si me "pocukala za rokav", te je bilo fajn spoznat), ki smo jo že tako spoznali kot Duplo kraljico. Lepo zamišljeno, škoda da je bilo odmaknjeno v kot - je pa bilo vsaj bolj varno pred malimi nadobudneži (sploh moja ta mala je naenkrat bila na drugi strani traku - drugo leto rabite še 1 trak na polovični višini zaradi manjših ljudi - beri 18-mesečnikov)

- belville, powerminers itd... - meni osebno manj zanimive teme, ampak zelo lepo predstavljeno.

Drugače pa skupna ocena? 15 / 10. (ne, ni 11 ali pa 12 / 10, kar lepo 15 bo, ker je preseglo pričakovanja za ogromnokrat).

Imam pa 2 pripombi:

- Srečelov - (po SSKJ srečolov ne obstaja, vsaj našel ga nisem) - to bi bilo dobro za naslednje plakate spremenit.
- "nametags" za forumaše (z uporabniškim imenom, po želji še s pravim). Meni kot novejšemu članu, ki ostalih ne pozna na videz, pa tudi po imenih ne, bi bilo res pripravno.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Mar 2010, 21:25 
Odsoten
System
System

Uf, Duplo kotička sploh opazil nisem. Je bil na vrhu stopnic na levi? Kadar sem šel mimo, so ravno odrasli blokirali tisti del in sploh nisem videl, da bi bilo kaj tam. Tudi jaz sem bil cel dan varuška in sem z malim lahko samo na hitro obletel vse razstave. Mali je bil najbolj navdušen nad vlaki, monorailom in bagrom (tako kot v RL), za tovornjak se je komaj zmenil. Kot sem že v prvem vtisu povedal, najbolj sta me presenetila space in mesto, zadevi sta bili ogromni! Bravo vsem!!!

Glede srečolova sem tudi jaz že parkrat hotel biti nazi, potem pa sem v online sskj našel tole:

srečelòv -óva m (ȍ ọ̄) igra na srečo z oštevilčenimi dobitki v blagu: prirediti srečelov; veselica s srečelovom ♪
srečolòv -óva m (ȍ ọ̄) igra na srečo z oštevilčenimi dobitki v blagu: prirediti srečolov; ples s srečolovom ♪

:nicjasno:

Se mi pa zdi, da je prostor vseeno premajhen. Sploh zjutraj se je ljudi kar trlo, med space dioramo in stojnicami so stalno nastajali zastoji.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Mar 2010, 21:45 
Odsoten
Duplo
Duplo

Kraj: Dutovlje
Se pridružujem zgornjim pohvalam. No comments. :car: :superca: :plosk: :plosk: :plosk:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Mar 2010, 22:05 
Odsoten
System
System

Meni se je najbolj dopadel "štiri v vrsto", privesku pa, kot običajno, peskokop z bagerjem in kamionom.

Še malo graje:
Pogrešal sem predstavitev (predvsem technics) novih setov (samo traktor s prikolico je bil sestavljen). Pravtako ni bilo zaslediti kakšnih starejših technics OOB-jev in MOC-ov, ki jih je bilo kar nekaj predstavljenih na preteklih KF-jih. Spomnim se tistih impozantnih žerjavov, ki si jih zares lahko občudoval. Slaba je bila tudi postavitev sprehajališča na maketi mesta na način, da so bile najlepše LEGO hiše s čudovitimi detajli očem običajnih obiskovalcev (če si opazoval izza traku) slabo vidne oziroma celo skrite. Pri posameznih kreacijah bi bili morda dobrodošli tudi kakšni podatki (število kock, čas izdelave, cena, ... ), ki bi bili navedeni na panoju ob maketi mesta (velja seveda tudi za ostale tematike). Tako bi obiskovalci lahko bolje spoznali pravo vrednost kreacij.

Poživitev pa je bila vsekakor proga z avtomobilčki (na prejšnjem KF-ju je ni bilo ali se motim?), saj za obiskovalce ni lepšega, kot da lahko zadevo sami preizkusijo. Škoda, ker niso bili na voljo TT-ji za vozit, ker bi se še sam lotil vožnje!

Pohvale organizatorjem, ki so tudi tokrat opravili dobro delo, so že drugi izrazili; jaz se seveda pridružujem.

Glede na cwetqo-v odgovor (v nadaljevanju) glede technics modelov je rešitev samo ena - večji prostor!!

Zadnjič spremenil abnormal, dne 27 Mar 2010, 22:45, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Mar 2010, 22:12 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Kraj: MB / MS
Črtajte moje predloge:
- očitno je srečolov tudi pravilno
- "nametagi" pa so baje tudi bili (ne vem kam sem gledal).

:oops:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Mar 2010, 22:36 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Glede technics modelov: na voljo je praktično vse kar je lego do sedaj izdelal, a ker ni prostora za vse se je klub odločil da bodo predstavljani samo polni MOC modeli, pa še to samo tisti ki so polno motorizirani.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Mar 2010, 23:27 
Odsoten
Duplo
Duplo

Kraj: koper
Meni je bilo tudi zelo lepo....vsi so bili prijazni kar me je še najbolj razveselilo. Zelo me je navdušil "classic space" kotiček,...prav sem dobil občutek, da sem v vesolju. Gradovi so bili tudi špica tako notranjost kot zunanjost. Edino ena stvar me je malo zmotla in sicer pri town "kotičku" so bile določene stavbe "skrite" in si jih težko videl v celoti. Morem tudi pohvalit duplo kotiček, res "sweet", prav svaka čast. Pohvale vsem moc-karjem in organizatorjem in vsem, ki ste sodelovali pri tem.
Lp, pericmaster

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Mar 2010, 23:43 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Razstava 1A, Space diorama je bila zelo navdušujoča. Nasploh vse je bilo super, edino prostor bi moral biti večji, da bi lahko še kak SW dodal, Castle razširili,...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Mar 2010, 23:46 
Odsoten
System
System

Kraj: Trbovlje
Še pohvala z moje strani; Dobro organizirano, nametagi so še meni prišli prav(ker itak ne poznam vseh KK forumašv), diorame mesta in space-a so bile pa itak razred zase. Mogoče bi samo drugič dali gradove na malce večji prostor(na žalost je zmanjkalo prostora za cedricov grad, tako da je bil tam na robu)? Bakhovova Blacktron baza je bila po moje največja atrakcija celega KF-ja, saj so vsi spraševali če je naprodaj (isto za vse space kreacije), dočim so moja dva "aliena" skoraj odtujili (očitno se jim ne da pobrskati po netu za navodili :P ), drugače pa brez pripomb.

@wittman
Sicer je najboljše da vprašaš bakh-a za informacije a mislim, da je bila cela njegova kreacija MOC. Pa da ne pozabim legolasov "missile Silo", ki je kopija vsem "pc igralcem" znanega red alert 2 izstrelišča jederskih raket :excited: .
Vsem pohvale za izvrstno izpeljan KF, pa upam, da se vidimo na naslednjem.
LP

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 28 Mar 2010, 08:33 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Kaj naj rečem drugega kot, da ste odlično pripravili vse skupaj. :party:

Sama sem zaradi določenih pripetij pred KF zadnje dni preživljala malce stresno, ampak konec dober, vse dobro. :) V petek sem vstopila avlo s precej treme, pa me je legofrikov pozdrav takoj pomiril, potem sem pa itak spoznala še par prijaznih članov KK .
Tamalo so v petek navdušile 'princeske', ki jih je postavljal subix in nama pokazal kar nekaj zanimivih drobnarij, ki jih je vlekel iz škatle. Subix, ti bi moral biti kar obvezni 'del' razstavljenega, tako zanimivo si pripovedoval, da sem ob čisto dekliških kockah stala veliko dlje kot bi sicer.

V soboto si vsega žal nisem mogla ogledati kot sem si želela. Potep po razstavi v gneči z malima otrokoma je bil za naju z možem kar naporen; mlajši bi vse prijel: "Lahko to sposodim?", sta se pa tudi naša dva v trenutku znašla na v DUPLO kotičku na drugi stani traku - po moje jima ni bilo čisto jasno, zakaj se z našimi kockami ne bi smela igrati.

Najbolj vesela sem, da sem uspela spoznati še precej tistih, katerih kreacije me ne forumu navdušujejo; nasmejanega pirata, čudežnega 'technik dečka' in mlajšega DUPLO strokovnjaka, ki je naravnost iz Celja pripeljal žirafo za DUPLO ZOO in me na koncu 'zmerjal' z gospo. :wink:
Kar na parkirišču pa sem tik pred odhodom doživela še izredno prijazno predstavitev delovanja bpavšičevega "Štiri v vrsto", ki sem jo na razstavi zamudila.
Na koncu me je s pomočjo pri prenašnju razveselil še werther.

Na KF bi se, če bi bila tam sama, gotovo najdlje zadržala ob mestu. Čudovite zgradbe, mesto polno življenja .. uf, kako z užitkom bi si dolgo, dolgo, dolgo ogledovala vse podrobnosti. :excited:
Z otrokoma pa smo bili zelo hiteči, smo se pa vsaj nekaj časa zadržali ob vlakih (tudi monorailu), krokodilu, ki se je podil kar pod nogami obiskovalcev, bagru in tovornjaku, pa progi z avtomobilčki. Med DUPLO kockami pa je tudi navdušil vlak, ki ga sami nimamo.

Gneča je bila nora; bi res prišel prav kak večji prostor, čeprav je ta po drugi strani super, ker si lahko mesto ogledaš tudi z višine.
Pohvalila bi še jediboyevo trgovino; fant obvlada posel kot je treba.
Zelo so mi bili všeč napisi z imeni (forumskimi), da sem tako lahko koga 'cukala za rokav' ali pa samo prečekirala, kateri so ostali, ki jih nisem upala ogovoriti. :wink: Zagotovo sem pozabila pohvaliti še kaj, ampak kaj, ko je bilo toliko lepega. :)

Odlično ste organizirani; že v petek sem videla, da vsak točno ve, kaj je njegovo delo in vse teče kot namazano. Legofrik, čestitke, tole odlično držiš skupaj. :plosk:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 28 Mar 2010, 09:18 
Odsoten
Primo
Primo

Kraj: kranj
:) Res hvala vsem ki ste vložili trud v 4.KF.Vse je bilo zelo dobro,sam sem pogrešov SW.

Res :superca: vsem. :D :cool2: :plosk:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 28 Mar 2010, 09:55 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Sicer sam nisem utegnil priti :cry: , vendar komaj čakam fotografije ali kakšen filmček.

:)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 28 Mar 2010, 10:17 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Vsem bi se prav lepo zahvalil za soudeležbo na KFju. Hvala tudi vsem obiskovalcem, ki ste si vzeli čas in prišli pogledat naše stvaritve.

Za nergače (itak se boste vedno našli, ne glede na to, če se raztrgamo na pol) pa samo tole.
Organizirajte svoj KF, pa da vas vidimo. Saj se spomnete: "LE ČEVLJE SODI NAJ KOPITAR!" Pa naj to ne bo vodilo v brezplodno debato ali kup ZS-jev.
Hvala.
LPG

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 28 Mar 2010, 11:03 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kraj: Mežica
Kocka fest je bil fenomenalno organiziran. Mesto je bilo fantastično, :shock: samo technika ni bilo kaj dosti, no seveda peskovin je bil, ampak proti prejšnemu je bilo res manj.
Bil je pa res ta najbolje organiziran do zdaj!!

Slika

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 28 Mar 2010, 11:40 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kraj: Slovenska Bistrica
Če bo šlo tako naprej, bomo prav kmalu lahko primerjali KF s svetovnimi LEGO razstavami :D. Vse je bilo super, nimam pripomb, enkratne kreacije, prijazen folk, kapo dol. :) .

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 28 Mar 2010, 12:20 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kraj: Novo mesto
Še moj komentar

Bil sem zelo zadovoljen, priznam, da nisem uspel iti čez celotno postavitev, je pa res vse hvale vredno.
Organizacija super, postavitev prav tako, obisk pa tudi fantastičen.

Le tako naprej! :rockon:

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Forum zaklenjen Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.  [ 32 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na: