Predtsvljam vam zasnovo za gasilsko postajo, ki bo v mojem mestu nadomestila gasilsko postajo iz te teme.
Stavba gasilske postaje na pred letom 1890, ko je bilo ustanovljeno gasilsko društvo služila kot manjše pristaniško skladišče. Po obnovi leta 1930, je stavba dobila današnjo podobo. Ob 110 letnici društva, pa so na stavbi uredili novo fasado in zamenjali garažna vrata.
V stavbi je skupno (brez detailov notranjosti) 3059 kock.
Pa da ne bom preveč dolgovezil pojdimo k slikam:
Stranski pogled na gasilsko postajo
Sprednja stran; glavni vhod in 4 garaže
Stranski pogled
Zadnja stran stavbe
Pogled iz ptičje prespektive
Vsi komentarji in ideje za izbolšanje detailov in modela so dobrodošli.
_________________ LEGO is not a hobby! It is a way of life!
Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27 Prispevkov: 1706 Kraj: Ljubljana
Zakaj ne narediš modularne, če je za v mesto? Ali pa tako veliko, da paše v mesto kot 4 vogalna stavba, torej po novih internih standardih (ki še niso dorečeni), da jo pripneš na ceste v mestu.
Glede na to, da je zgradba cela, bi ji lahko dodal žleb okoli strehe in odtok žleba v tla. Precej doda k realističnosti.
Drugače je pa lepa, verjetno bo v živo bolj podobna gasilski postaji, ko bodo okoli avtomobili in minifigi.
Stolp imajo vse gasilske zgradbe samo zato, da se notri cevi obesi, da se posušijo. Če je takoj pod stolpom garaža ali skladišče ali pisarna, ne more služiti osnovni funciji. Zato stolpi praviloma nimajo nikoli oken, le zračnike nekje pri vrhu, da gre vlaga ven.
Zadeva namenoma ni modularna ker mislim narediti tudi nemodularne dele mesta. Stolp vem kakšno funkcijo ima in na stolpu našega društva so tudi okna, če ne druga zato da vidiš kje hodiš, ker je razsvetljava bolj slaba.
Razmišljal sem tudi v žlebu in verjetno ga bom dodal. V vsako nadstropje moram tako in tako dodat še en plate višine, kjer bodo tileti, da se bo zadeva odprla.
Kar se pa barv tiče je pa tako, najprej sem mislil naredit belo rdečo kombinacijo, vendar sem zdajle poskusil tudi svetlo-sivo - rdečo in prav lepo pride, moram edino preverit če so vse kocke navoljo v tej barvi.
Višji stolp pa pride malce čudno, tko da mislim da bo ostal tak kakršen je.
Ma tale stolp mi preveč deluje na cerkev. Sploh če bi bil na koncu.
Glede modularnosti pa ne vem, se mi zdi bol primeren kot samostonja zgradba. še nisem videl modularnega gasilskega (v Real Life). Sploh ker ima vsak veliko "fraj" prostora za vaje itd.
Naprimer v Krškem so poklicni gasilci zraven stare celuloze (tovarna papirja), v Ljubljani pa so bli med bloki z velikim dvoriščem (tam okoli GZS)..
V Mariboru pa so eni gasilci kt modularci sam nimajo nč označeno da sploh so kaki gasilci tam kje..
Je to bl ameriški način pomojem.
Ha nora ideja, v dobrem smislu Saj piše, da je bilo to skladišče in pozneje spremenjeno v dom, osnovna oblika je podobna skladišču, ko pa so jo prevzeli gasilci so dozidali turn, ker pa v društvu ni nikoli denarja, so pač malo za silo naredili na sredi turn.
Bo pa ogromno kock tukaj notri
Všeč mi je. Še posebej večkapna streha. Tudi barvna kombinacija je posrečena. Še kakšen petelinček na vrhu turna, pa kakšen dimnik ali zračnik na strehi, pa bo še bliže popolnosti.
Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31 Prispevkov: 2463 Kraj: Ljubljana
Žeki, kaj pa če bi turn toliko povišal, da se okno s predne strani vidi?
Sedaj je namreč zakrito s streho.
Bolj ko gledam to streho, bolj se mi zdi prevelika (previsoka). V proporcu je visoka za skoraj obe spodnji nadstropji.
Kaj pa če bi za prvi dve vrsti strehe uporabil 33% stopinjske strešnike ali pa zgornje 4 vrste odbil in jih zravnal v teraso? S tem bi moral potem oba strešna okna znižati.
@Legofrik Če uporabim 33 stopinjske strešnike ne morem narediti lepo strehe pri oknih ker ni notranjih kotov za 33 stopinjsko streho. V primeru da jo pa znižam pa spet odpadejo strešna okna ker pride streha prenizka. Verjetno bom dvignil turn da bo bolj viden.
@Werther Petelinček je dobra ideja, verjetno ga bom dal na vrh strehe, dimnike pa zmiraj pozabim naredil
Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27 Prispevkov: 1706 Kraj: Ljubljana
Sem še malo gledal tole kreacijo in imam vprašanje. Tam kjer steha seka turn pri spodnjem oboku brez okna. Ali so rdeče kocke en čepek bolj notri kot bel obok? S čim je napolnjen prazen prostor, če sploh je poln?
Žeki, še enkrat. Samo PRVI DVE vrsti bi dal 33 stopinjske.
Kateri sta prvi dve vrsti? Zgornji ali spodnji? Zidaš od vrha dol ali od spodaj navzgor? LPG
Hehe... dobra fora, tale besedna igra. No, da ne bova Žekija čist zbegala.
Skratka govorim o prvih dveh vrstah gledano od spodaj navzgor - kot npr. tale bajta.
LPG
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu