Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31 Prispevkov: 2535 Kraj: Ljubljana
Tokrat vam predstavljam vozilo Fiat 126P in Brako prikolico.
Kdo se ne spomni legendarnga poljskega fijata, ki je imel številna ponarodela imena; bolha, bolhca, peglezen, peglica, pejek, pičipoki,... ? Z njimi so turisti vzhodnega bloka (predvsem iz Poljske in takratne Češkoslovaške) prihajali k nam (v takratno Jugoslavijo) na dopust. Na strehi vozila je bil velik prtljažnik, zadaj pa pripeta Brako prikolica, ki se je (hip, hip, hip, strašni trik) spremenila v ležišče in ogrodje oz. podest, kamor si postavil/pripel šotor. Priznamo pa lahko, da si je bolhco "privoščila" tudi marsikatera slovenska družina. Avto je bil ekonomičen, majčken in idealen za drugi avto ali za mladino, da smo se lahko samostojno prevažali do diskačev (Le kaj je to diskač? )
Kreaciji nista moj navdih, saj sem si pri izdelavi vozila pomagal s slikami z neta, prikolico pa je kreiral že bpavsic - jaz sem jo le skopiral s slike in malce predrugačil zadek, ker mi manjka še ena takšna rumena polkrožna kocka.
Jaroslav pred svojo novo bolhco, strupeno rdeče barve z litimi platišči.
Stranski pogled.
Pogled od zadaj na pokrov motorja in priklop.
Brako prikolica z jeklenko.
Pogled od zadaj. Vem, moram zamenjati sredinski del.
zelo lep fiat. Meni se zelo dopadejo vse te malenkosti, od rezervarja, litih platišč, do zadnjega pokrova za motor. Avto pa je tudi majhen, kar se mi zdi zelo dobro. Prikolica je tudi lepa. Se mi pa ne zdi, da bi moral zamenjati zadnji srednji del. Drugače pa je ta kreacija res popolna.
Oh, končno poživitev. Kopija 126P je res odlična. Sprednje luči kot na originalu. Silhueta celotnega vozila popolnoma podobna originalu. In še minifig gre notri... superca. Res je lep.
Brako prikolica je tudi lepa in zelo podobna originalu. Bom poskusil narediti prav tako, le da bom dodal še kaj funkcionalnega zraven. Bomo videli.
Haha, samo levo ogledalo To pa so detajli, ki se jih ponavadi ne spomniš, sploh tisti mlajši verjetno sploh ne vedo, da avtomobili včasih niso imeli sovoznikovega ogledala
Nisem pa vedel, da lahko prikolico priklopiš na tisto dvojno "clip" kocko.
Me pa veseli, da si sestavil prikolico, da ni samo v LDDju ostala, luštkano zgleda "v živo".
Noro lep fiat!!!! res si ga super sestavil in res lepo zadel obliko. Sam se kaj takega nikoli nebi spomnil. Tudi prikolica se lepo poda zraven avta. Mogoče manjka edino prtlažnik na strehi z vso možno kramo
Bolha je zadetek v polno. Malo sem že pozabila, kako zgleda, ampak takoj, ko sem jo videla še od zadaj, sem jo lahko priklicala v spomin.
Pa Brako prikolica. Super! Je bila družina na "vasi" kar frajerska, ko se je z njo odpeljala na morje. Svetovna stvar za tiste čase. Se pa spomnim samo belih, tako da je ta rumena res videti iz "inozemstva".
Pridružen: 15 Nov 2011, 11:24 Prispevkov: 82 Kraj: Ankaran/Ljubljana
Legendarni Fiat, tako kot je že kamion povedal, se na primorskem ali vsaj v mojem primeru na obali reče Kalimero Zvok izpuha je bil kot mičken traktorček:) Izpuh pa je bil tak bolj stisnjen na koncu in ne okrogel.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu