Kocke klub - www.kocke.si
    Kocke klub - s svojo lego.
Prva stran forumaForum   FAQFAQ   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   SkupineSkupine   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil  Zasebna sporočilaZasebna sporočila  PrijavaPrijava 
Srečanje offroaderjev

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Kocke klub - za LEGO ljubitelje forumu -> TT - Tekmovanje Terencev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Zblj
Gost

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 20, 2009 18:43 pm    Naslov sporočila: Srečanje offroaderjev Odgovori s citatom

Glede na to, da je piknik odpadel, pa da ima kar nekaj od vas narejene terence, sva s Skandinavcem razmišljala da bi imeli eno malo dirko. Nič fancy, gremo nekam malo v naravo, postavimo zastavice tam kjer najdemo dober teren in potem tekmujemo.

Dogovorili smo se, da bo tekmovanje v četrtek 25.6.2009 ob 15:00 uri v Velenjskem parku.

Ko pripeljete v Velenje, na glavnem krožnem križišču zavijete na prvo desno in peljete naprej do Spara. Tam zavijete levo in peljete naravnost, dokler ne pridete do manjšega krožnega križišča. Sedaj ste pri parku. Zaovinkate desno in parkirate na levi strani ceste, kjer je manjše parkirišče.

Pravila tekmovanja so:
- Tovarnjak mora biti 100% iz nemodificiranih Lego kock
- Tovarnjak mora biti motoriziran
- Širina celotnega tovarnjaka naj ne presega 25 studov
- Pogon na vsa kolesa
- Zastavice sem mislil dati na širini okoli 30 studov
Pri tekmovanju ne gre toliko za čim hitrejši čas, kot pa natančnost in spretnost v krmiljenju modela. Sem razmišljal, da bi vzeli nekaj palčk (magar od ražničev) in označili progo, po kateri bi peljali, tako kot ta pravi. Vsak dotik palčke pa da minus točke. Ampak za prvič ne bomo preveč komplicirali.
Nekaj takega: http://www.youtube.com/watch?v=9upqAZ34LNQ

Trenutno so prijavljeni:
- Zblj
- Skandinavc FH
- rainworm
- Subix

Nazadnje urejal/a Zblj Ned Feb 28, 2010 20:38 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Zblj
Gost

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 23, 2009 12:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dogovorili smo se, da bo tekmovanje v četrtek 25.6.2009 ob 15:00 uri v Velenjskem parku.

V primeru slabega vremena, bomo imeli tekmovanje v skupnih prostorih našega bloka! Danes grem po deske palce, skale pa tako, da sestavim poligon. Vseeno se dobimo pri parku.

Nazadnje urejal/a Zblj Ned Feb 28, 2010 20:48 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
subix
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 8:27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 24, 2009 21:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem sestavil dva modula z ovirami, pripeljem s sabo.
Sta iz odpadnega materijala, grozno za pogledat, ampak so zanimive ovire, tudi take, da ne pridem s svojim 4x4 čez.
Pa malo sem experimentiral z materijali, da bomo sprobali različne, kako se obnesejo.
Gost

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 25, 2009 21:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej tekmovanje je zaključeno Smile Z moje strani je bila to zelo dobra dogodivščina, res smo se zabavali. Vozili smo malo po Subixovih ploščah (katere so bile kar težke in zelo domisleno narejene), glavni izziv pa je bil breg, ki je vodil na peš pot visoko 3-4 metre. Skratko uživali smo, prav tako smo dobili veliko idej, kako izboljšati naše mašinice.

Moje slikice:

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=389402
Nazaj na vrh
subix
Mindstorms
Mindstorms

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 25, 2009 22:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole srečanje je bilo res zabavno in poučno.

Zblj je našel super lokacijo, da smo bili pod streho, ko je malo deževalo.
Klanec je bil komaj premagan, ampak smo vsi gor zlezli. Po drugi strani dol je bilo malo bolj destruktivno, moj TT je naredil vsaj tri salte in se 4 metre niže razletel. Zlomil sem tudi en zobčenik, nasploh je po TTjih veliko škrtalo in pokalo, ker smo jih gnali preko vseh meja. TTji so sami sebe razdirali od navorov in obremenitev.

Na koncu so bili TTji malo blatni, zobčeniki zeleni, ker so mleli travo, mi pa vsi veseli in zadovoljni.
Srečanje se je končalo z nekaj karamboli Zbljevega Infernusa na parkirišču in zagotovilom, da srečanje ponovimo, ko dodelamo TTje.

Moje in Coacheve slike so na:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=389433

Ena za vzorec:

Zblj, pozabil sem ti vrniti en 12 zobčenik.
Technic
Technic

Pridružen/-a: Pon Apr 2008 19:24

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 28, 2009 14:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še moje slikce in filmček z Jernejevo tatro.

Blo je ful zanimivo in zabavno Smile Sploh vožnja v hrib skozi ovire se mi je ful dopadla. Moj kamion je bil sicer počasn, ampak je pa prlezu do vrha Razz Treba definitivno ponovit v bolj uradni verziji, z ocenjevanjem in nagradami Wink
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen/-a: Pet Mar 2008 15:31

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 28, 2009 16:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se bo zadeva nadljevala, torej, če bo še kdaj kakšno takšno tekmovanje, razmišljam o svoji rubriki na spletni strani (pod zavihkom Kockefest) in na Zblj-evo prošnjo tudi o svojem podforumu. Napišite malce kdo prevzame organizacijo takih tekmovanj (najbrž kar Zblj), kolikokrat je zadeva predvidena letno, v kakšnem razmahu bi bila itd., da ne bomo na veliko pisali tukaj, bi prosil idejo na mejl.
Več o tem pa itak, ko pridem z dopusta 5.7.
Bi pa prosil tudi, če nekdo od vas do takrat naredi reportažico z 10. ali 15. slikami (800x600 pix) v tem stilu, kot je ta tukaj in ne bi bilo slabo, da bi imeli tudi angleški prevod - vse skupaj naj pošlje na mejl.
Hvala.
LPG
Mindstorms
Mindstorms

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2009 10:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlagam, da offroad in sumo damo pod eno kapo, tekme pa organiziramo ali skupaj (samo potem moraš imeti dovolj kock za dve vozili, kdor bi sodeloval v obeh razredih) ali pa izmenično, da lahko narediš oba stroja iz kock za enega.
Samo dvomim, da nam bo uspelo toliko tekmovanj skupaj spraviti. Kdor nima dovolj kock ima verjetno problem s PF deli, ne s kockami, pa lahko tako naredi, da ni problem PF delov dati iz enega v drugega na licu mesta.

EDIT:
@Rainworm: Zakaj ne enega pozimi, pa jih po snegu zapodimo? Namesto gum damo gor kakšne izume s pini in naredimo 'žebljarce'

Nazadnje urejal/a subix Pon Jun 29, 2009 10:29 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zblj
Gost

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 07, 2009 20:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj prvi zrezan filmček:

http://www.youtube.com/watch?v=2oJqi8TLZdg
Nazaj na vrh
Medex
System
System

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 15:05
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 08, 2009 7:15 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Very Happy Lep filmček. Pa super podlaga. Very Happy

A ste kej razmišljali o tem, da bi na KF3 en mal bolj konkreten poligon naredil, in mel eno tako mini tekmo?
subix
Mindstorms
Mindstorms

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 08, 2009 7:21 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MOj plan je narediti še kakšen modul z ovirami in predvsem polepšati obstoječa modula. Kje jih bomo prabili je pa stvar trenutnega navdiha in planiranja eventov.
Mindstorms
Mindstorms

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 08, 2009 7:33 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Medex.
KF3 je zafilan, mogoče na KF4, a dvomim, ker ja zadeva zanimiva za zunaj na "naraven" poligon ali pa mogoče notr nekje, kjer je več prostora.

Drugače me pa zanima, kako kaže s poročilom za katerega sem prosil?
LPG
Gost

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 08, 2009 12:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobiš kmalu, šele pred dnevom sem dobil DVD-je in včeraj sem cel dan porabil za video. Bom poskusil danes, samo bo težka.
Nazaj na vrh
legofrik
Mindstorms
Mindstorms

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 16, 2009 8:26 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slike in reportažica na: http://www.kocke.si/kockefest/25_6_2009.php
Hvala Zblj % Co. Wink
LPG
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Kocke klub - za LEGO ljubitelje forumu -> TT - Tekmovanje Terencev Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu