Kocke klub - www.kocke.si
     Kocke klub - s svojo lego.

Danes je 19 Jun 2013, 04:20

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 2 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 01 Jul 2008, 22:30 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
http://picasaweb.google.com/SubixV/LEGOLandWindsor2005

Končno našel na Webu prostor za 230 slik iz omenjenega Legolanda.
Samo jih je Pixasa auto resizala na še vedno uporabnih 1600*1200.

Torej z letalom v London, podzemna do Victoria Station, kupi paket prevoz in vstopnina (ki stane manj kot samo vstopnica na vhodu :cry: ).
45 minut z vlakom, 5 minut z busom in si na vhodu.
Notri se ti itak strga, ker je vsega preveč. :cool2: So pa od 2005 do 2008 naredili še enih 10 novih atrakcij in predvsem ultra povečali trgovino s kockami na komad. :car: Vse je dražje kot v Nemčiji, tako da za nakupe ni terna, je pa vsebina parka drugačna od druhih in zato zanimivo za pogledat. Z nemškim težko primerjam, ker tam nisem bil, tisti na Danskem je pa 5x manjši, vsaj bil je deset let nazaj, ko sem bil tam.

Edino kar sem kupil so bili 2*4*1 kocke z magneti (v 15 različnih barvah), da listke na hladilnik pritrjujemo in set DORA explorer, ena punčka z Duplo studi ampak večja od Duplo minifigov. Dora je drugače lik iz risank in je raziskovalka, zelo primerno za otroke do 5-6 let, ampak ker ni sinhronizirano je neuporabno za naše tržišče in zato tudi setov pri nas skoraj ne najdeš. :tuhtam:

Jaz sem prišel tja v rahlem dežju, se vsedel v tisto rumeno drčo (skupaj s prijateljem od 110 kg) in sva bila podmornica, ker se je gumenjak pod nama dobesedno potopil. Pač zadeva je za otroke in ne za nas očije. Na eni sliki se vidi posledica poplave v gumenjaku, štala, do 16:00 sem se sušil in vsi so naju gledali, kot da sva polulana. Torej osebe nad 40kg ne v tisto reč, razen sredi poletja in s kopalkami. Za finale je pa na cilju ena betonska ploščad, zelo nedolžna, brez vseh opozoril, samo nekaj luknjic v tleh. In ko stopiš kor te iz luknjic našprica (ampak močno, to so 1 cm debeli curki 3m visoko nese). Ker je deževalo so bila tla mokra in se ni videlo, kaj te čaka, ljudi pa nikjer nobenih, ker sva bila prva na vratih, prva na drči in prva na ploščadi. Rolercoasterja sta dva, Technics je kar dober, zeleni zmaj pa bolj za otroke. Miniland je velik in poln detajlov, vse se vozi, premika, pluje. najbolj so me fascinirale prave rastline med objekti, ki so bile majhne v merilu z objekti, samo bonsaji. Castle je velik, znotraj njega hodiš po nadstropjih, sobah, hodnikih, vse polno figur iz kock. Safari lep, živali velike in različne. nekaj je dinozavrov razmetanih povsod. Labirint iz žive meje ni trivialen, tako da majhne otroke ne notri same spuščat, je pa zraven ena ploščad od kjer se vidi v cel labirint, da navigiraš izgubljene. Ven greš skozi slap in si spet moker. Kaj je potrebno delati v gasilskih avtomobilih mi ni uspelo ugotoviti,verjetno špricaš tarčo in z vsakim zadetkom si bližje cilju. kdor bolje cilja zmaga?
Imajo še avtošolo za otroke, kinodvorano, kjer predvajajo Bionicle filme, kup trgovin, fastfoode, piknik prostor,.....sigurno sem kaj pozabil, sicer pa popglejte na http://www.legoland.co.uk/, ker je veliko novega.

Imajo technics delavnico (in system), vsi dobijo enake kocke, uro pred zaprtjem določijo naj-oh-sploh kreacijo in zmagovalec svojo nese domov za 0€. :D Se nisem udeležil, ker sem moral prej nazaj. :(

Za zraven si lahko ogledate še Windsorski grad, ki je na želežniški postaji, kjer prestopiš na bus. Nekaj slikic na koncu, sam grad je gigantski :predal: , kar se vidi iz panoramske slike, ki prikazje semo eno steno (od seveda štirih).

Seveda na koncu zapustil prizorišče poln vtisov, slik, premražen in nepotešenih želja. Z malo sreče sem to jesen spet tam (in seveda sledi nova reportaža).

Zadnjič spremenil subix, dne 08 Sep 2010, 18:25, skupaj popravljeno 3 krat.

Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Jul 2008, 23:25 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Kraj: Ljubljana
Link dela... :excited:
Reportaža kratka, a saj slike veliko povedo. ;)

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 2 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na: