Takole gre razlaga - tovorniki so bili pridni in podjetni ljudje, več na poti kot doma (kakor Ribničani in Kočevarji, krošnjarji s suho robo), vino, sol in ostale dobrine so prenašali na konjih in jih prodajali včasih za denar, navadno pa v zameno za dobro žito. Nakupovali so jo v Trstu, Kopru ali na trgu v Cerknici, jo nato tovorili čez Bloke ter jo prodajali po Dolenjskem, včasih pa so jo tovorili celo na Štajersko. V Laščah je bila celo stalna tovorniška postojanka v gostilni pri Drakslerici, kjer so se še v Levstikovih mladih letih zbirali nekdanji tovorniki, tedaj že sivolasi možje, in pesnik jih je slišal govoriti o starih časih, kako so nosili sol iz obmorskih mest in tovorili vino. Tam naj bi dobil idejo o zgodbi Martin Krpan.
Pa sem si rekel, da bom bakrorez upodobil v manjši diorami:
Zadnjič spremenil VID, dne 13 Mar 2018, 11:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Luštno in dobro narejeno. Ideja, da upodobiš bakrorez, mi je zelo zanimiva. Včasih dejansko ni potrebno veliko za navdih. Všeč mi je, da si dodal črn rob okrog kreacije. Sicer pa takole po eni sliki težko komentiram. Veliko več podrobnosti se je dalo videti v živo iz različnih zornih kotov.
Hvala vam vsem za tole super podporo! Res je lepo brati! Bom probal še kaj podobnega zgraditi v prihodnje Kivi mi je na KF dal odličen predlog, da bi bil okvir v jarku, kjer teče voda odprt. Se mi zdi kar dobra ideja...
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu