Kocke klub - www.kocke.si
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije

Danes je 05 Jun 2020, 19:54


Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 25 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 23 Sep 2017, 03:19 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2107
Kraj: Ajdovščina
"Zapelji se po neurejenem terenu s super trpežnim vlečnim terencem 6x6 na daljinsko krmiljenje. Podrobno izdelan model LEGO® Technic 2-v-1 je zasnovan v živomodro-rdeče-rumeno-črno barvni kombinaciji in je opremljen z izjemnim naborom avtentičnih funkcij: ogromnimi trpežnimi pnevmatikami, močno sprednjo prečko z verigo in kljuko, premičnimi žarometi in podrobno izdelano kabino za voznika, ki ji je mogoče odpreti vrata. Aktiviraj funkcije napajanja za motorje in uporabi daljinski krmilnik za zavijanje, vožnjo naprej in nazaj, iztezanje podpornih nog, vrtenje, dviganje in spuščanje roke žerjava, ter dviganje in spuščanje vitla. Ko boš pripravljen na nov sestavljalski izziv, namesto terenca sestavi raziskovalno vozilo."

Zgoraj takole uradni prevod opisa vabi k nakupu "vsemogočne" zveri iz ABS-a, takole spodaj pa notranjost pokrova na privlačni škatli...

Slika

Treba je priznati - imamo kaj videti, v enem samem primeru žal celo preveč. Pa poglejmo...

OSNOVNI PODATKI
LEGO Technic 42070: 6x6 All Terrain Tow truck (Vlečni Terenec 6x6)
LETNICA IZIDA: 2017
ŠTEVILO KOCK: 1862
PRIPOROČENA MALOPRODAJNA CENA: 279,99 € (0,150 € na kocko)
MASA ŠKATLE: približno 4 kg
DIMENZIJE ŠKATLE: 58,0 cm x 47,7 cm x 11,9 cm
DIMENZIJE MODELA (A): v/š/d = 26/20/63 cm (s spuščeno roko in zloženimi podporami)

ŠKATLA IN VSEBINA
Že sama velikost škatle sporoča, da je set 42070 t.i. zastavonoša letnika 2017. Oblikovanje škatle je načeloma podobno kot pri predhodnih "Flagshipih" - odpiranje s strani, ter velika prednja stran škatle, ki se odpre, pod seboj pa skriva res lep prikaz modela v "naravnem" okolju in prikaz funkcij modela. Letos so se pri LEGU odločili, da opis posameznih funkcij napišejo kar v osmih jezikih, vse skupaj pa je še uokvirjeno v velike bele pravokotnike, ki po mojem mnenju preveč izstopajo, količina teksta pa krade prostor sicer zelo lepem prikazu detajlov modela.

Slika

Po novem so kocke razporejene v neoštevilčene vrečke, česar smo se v preteklosti kar navadili. Ker so vrečke neoštevilčene, je potrebno odpreti vse takoj na začetku, kar zavzame kar precej več prostora, v kolikor nočemo z rokami broditi po kupu mešanih kock. Vsekakor priporočam malo sortiranja, saj je tako gradnja prijetnejša.

Škatla vsebuje 18 neoštevilčenih vrečk s kockami (nekatere vsebujejo še manjše vrečkice z drobnimi delčki), 6 velikih terenskih gum (prvič so se pojavile v zdaj že živi legendi 42054 Claas Xerion 5000 Trac VC iz lanskega leta), ter ena velika knjiga z navodili in pola z nalepkami.

Celoten nabor kock si lahko ogledate tukaj, v nadaljevanju pa vam predstavim (po mojem mnenju) najbolj zanimiv del inventarja...

KNJIGA Z NAVODILI
Kot se za tak set spodobi so navodila v veliki, dobro vezani knjigi, ki je debela 12 mm in ima skupaj s platnicami 404 strani. Do cilja nas vodi v nič manj kot 590 korakih, od katerih jih ima kar nekaj manjših podkorakov. Prvič po daljšem času sem moral med gradnjo kar precej bolj napenjati oči, saj v marsikaterem koraku ni na prvi pogled jasno v katero luknje gre kateri pin ali sklop. In ker ponavadi "vem en list več kot knjiga" in nimam navade, da bi si za vsak korak pripravil kocke, ki so lepo navedene v kosovnici posameznega koraka, se mi je zgodilo, da sem v 285. koraku ugotovil, da sem v koraku št. 30 pozabil vgraditi enega od konektorjev... na srečo sem se izvlekel brez pretiranega podiranja :-)

Slika

LEGO POWER FUNCTIONS KOMPONENTE

Glede na predhodnje letnike v LEGO Technic seriji, vsaki dve leti na trg pride "zastavonoša", ki naj bi bil popolnoma daljinsko voden z LEGO Power Functions komponentami. 42070 sledi tej tradiciji s tokrat triletnim korakom. Poimenovanje "popolnoma daljinsko voden" je pa sicer bolj ohlapna definicija nas ljubiteljev in ne TLG-ja.
42070 vsebuje 1x PF XL motor, 1x PF M motor, 1x PF sprejemnik, 1x PF oddajnik in 1x veliko PF baterijsko škatlo. Njegov daljinsko vodeni predhodnik izpred 3 let - 42030 Volvo L350F Wheel Loader je, za primerjavo, k omenjenemu naboru dodal še PF servo motor in PF L motor...

Slika

LINEARNI AKTUATORJI

Slika

KONEKTORJI V NOVIH BARVAH

Kar nekaj konektorjev dobiva v zadnjem času novo barvno preobleko. Zlasti so mi všeč tile v rdeči barvi, ne razumem pa potrebe po rjavih, ki sta edini kocki v tej barvi v setu.

Slika

OKVIRJI
V setu je kar lep nabor 5x7 in 5x11 okvirjev, t.i. "H" okvir pa se prvič pojavi v rdeči barvi (prej na voljo le v svetlo sivi - LBG)

Slika

DIFERENCIAL 24/16 V NOVI BARVI IN Z RAHLO SPREMEMBO KALUPA
T.i. "stari" diferencial se prvič pojavi v rdeči barvi (prej le temno siva - DBG), menda pa gre tudi za spremembo/izboljšavo kalupa: V primerjavi s starim naj bi luknja oz. "cev" ob malemu zobniku bila rahlo daljša. To sicer drži, a je treba res dobro pogledati. Vzrok za spremembo je verjetno manj trenja ob vrtenju diferenciala.

Slika

ZOBATI TELESKOPSKI ELEMENTI
Do letos so bili tile na voljo le v zastavonoši izpred treh let -
42043 Mercedes-Benz Arocs 3245, letošnji seti pa so precej bolj radodarni s tema dvema kockama. V enem od setov je zunanji element na voljo tudi v svetli sivi barvi. 42070 vsebuje 4 komplete.

Slika

1 VELIK "TURNTABLE in 4 MALI
Velika "vrtilna mizica" se logično koristi za žerjav, 4 male pa za izvedbo nerealnega "kvazi" vzmetenja zadnjih dveh osovin - vzmetenje imitira nihajna izvedba zadnjih dveh prem. O dejnaskih vzmeteh žal ne duha ne sluha.

Slika

ELEMENTI ZA IZGRADNJO PORTALNIH OSI
Kot se za LEGO "Terenca" spodobi so vse osi izvedenw s portalnimi priključki za kolesa s katerimi se doseže večji odmik podvozja tovornjaka od tal.

Slika

UKRIVLJENI 3x13 PANELI V ČRNI BARVI
Set vsebuje kar 6 ukrivljenih panelov v novi - črni barvi, ki se mi zdi zelo uporaben dodatek k asortimanu črnih tehnik kock. Uporabljene so seveda za blatnike.

Slika

TRANSPARENTEN 3x6x3 UKRIVLJEN PANEL
Za masko luči sta v setu na voljo kar dva transparentna (ne prozorna) ukrivljena panela - do sedaj je le enega vseboval zgolj BMWjev motocikel iz letošnje 1. polovice leta.

Slika

UKRIVLJENI 2x3x7 PANELI
Tile paneli so se prvič pojavili v zloglasnem Porsche-ju v oranžni barvi, sedaj pa počasi prihajajo tudi v ostale sete. Tu so uporabljeni za izgradnjo rezervoarjev za gorivo in za masko 4 valjnega in-line motorja, ki se skriva pod pokrovom tovornjaka.

Slika

NOV TIP LEGO VRVICE in... MEEEEEDOOOO
Nova vrvica se zdi debeljša in s svojo barvo spominja na pravo jeklenico. Dolga je 150 cm. Medo pa pazi, da se ne zavozla :-)

Slika

XERIONOVE GUME - 6 KOS!!!
Odkar so se prvič pojavile lani v Claasovem Xerionu 5000, se bolj ali manj vsakemu pravemu tehničarju pocedijo sline, ko jih vidi - s šestimi kosi je vsakemu na voljo dobro izhodišče za gradnjo svojega divjega terenca. Gumam pripada veliko rumeno "racing" platišče, ki pa je na končanem modelu prekrito s črnim "krožnikom", tako da lepo izstopa ozek rumen rob platišča, kar daje tovornjaku dodaten draž.

Slika

NOVA BARVA KOCK - TEMNO AZURNA (DARK AZURE)
Leta in leta smo ljubitelji LEGO kock nergali o dolgočasnem ponavljanju Technic kock v rdeči, rumeni, črni in nazadnje tudi beli barvi. No, LEGO nas je uslišal in nas zadnjih nekaj let pridno zasuva z novimi odtenki, še posebej pa eksprimentira z različnimi verzijami modre - če se ne motim je v Technic asortimanu to že četrti odtenek modre barve. Ker imam na voljo za primerjavo le klasično modro žal ostalih ne morem komentirati. Priznam - v živo mi je temno azurna veliko bolj všeč kot pa na slikah in samo upam lahko, da bodo razširili nabor kock v tej barvi. Sicer podpiram uvajanje novih barv, bi si pa verjetno vsi želeli popolnih naborov kock v novih barvah. Na spodnjih slikah lahko vidite kaj ponuja v temno azurni barvi ta velika mrcina, ki še vedno hodi okoli s plišastim medvedkom.

Slika

Slika

Primerjava s klasično modro barvo...

Slika

NALEPKE
Mnenja o veliki količini nalepk so in vedno bodo deljena, drži pa, da le-te set, ki ga imamo trenutno v zobeh, lepo popestrijo. Seveda bi tudi brez nalepk ne izgledal nič manj mogočno.

Slika

Pohvalil bi tudi dobro barvno ujemanje nalepk s temno azurnimi kockami.

Slika

B MODEL
Na spletu so na voljo navodila za izgradnjo B modela, ki predstavlja neke vrste raziskovalno vozilo, ki pa nima veliko povezav s kakšnim obstoječim strojem - zavija na primer na zadnji osi, kot kak viličar. Na žalost težko najdem kaj lepih besed za tale...no ja... zmazek.

Slika

GRADNJA VLEČNEGA TERENCA 6X6
Za začetek priporočam sortiranje kock po posameznih tipih ali barvah za hitrejši napredek med koraki saj je 1800+ pomešanih kock precej zajeten kup za iskanje prave.

Gradnja se začne z "drobovjem" tovornjaka. Osrednji del predstavlja zobniški sklop - menjalnik, ki iz zgolj 2 motorjev s pomočjo dveh prestavnih ročic izvleče kar 6 motoriziranih in daljinsko upravljanih funkcij!

Slika

Slika

Po dokončanju osrednjega dela prej omenjenega menjalnika pričnemo z gradnjo osi - prem. Na spodnji sliki se vam bo morda zdelo, da gre za eno samo barvno zmešnjavo. T.i. "color vomit" je v bistvu zelo premišljeno barvno kodiranje. Npr. nosilno ogrodje menjalnika bazira pretežno na rumeni barvi, osnovni okvir - šasija je svetlo sive barve, še najbolj pa je zanimiva izbira barv za izgradnjo posameznih polosi na premah. Na levi strani se gradi z rdečimi kockami, na desni pa s sivimi. Na ta način je avtor poskušal preprečiti napake pri vgradnji posameznih osi (napačno obrnjeni diferenciali).

Slika

Slika

Vso to očitno, a urejeno pisanost pa na koncu solidno prekrije karoserija.

Slika

Preveč odprt in luknjast ostane na žalost del pod žerjavom, kjer bi lahko bila večja odlagalna površina, kar bi še izboljšalo igralnost. Žerjav je zgrajen direktno na vrtilno mizo in se ga ne da sneti brez večjih gradbenih posegov. Kljub previtki žerjavni roki v primerjavi z "glomaznostjo" tovornjaka je nosilnost kar solidna.

Slika

Končna podoba tovornjaka je dovolj pompozna, kljub prej omenjenemu "piškavemu" kesonu in rahlo anoreksičnemu dvigalu. Rahlo utesnjena se zdi tudi kabina. Sicer pa velikanske terenske gume, žareča temno azurna barva in drobni detajli kot npr. verige in zdaj že slavni medvedek ter seveda dober nabor kock bosta verjetno marsikoga prepričala v nakup.

Slika

Slika

Slika

Še obvezni pogled od spodaj...

Slika

... in zver v svojem naravnem okolju.

Slika

No, taki mrcini bi bolj pristajalo kako skalovje ali blato, a gibanja tod ne priporočam, kajti...

FUNKCIJE

Kot sem že omenil, je tovornjak daljinsko voden, a ne povsem. Za preklop med posameznimi funkcijami se moramo posluževati dveh menjalnih ročic, ki sta postavljeni na vsak bok kabine po ena.

Slika

Na levi strani je glavna ročica, ki odloča ali bomo tovornjak vozili, ali pa z daljinčkom upravljali preostale funkcije.
S položajem navzdol je izbrana funkcija vožnje, navzgor pa upravljanje žerjava in bočnih ter zadnjih opornih tačk. V nevtralni (horizontalni) in zgornji legi je tovornjak mogoče prosto porivati, ker pa žal nima vgrajenega t.i. HOG (hand of god - božja roka) zavijanja na strehi, je potrebno gume premikati z rokami. Z nekaj malega modifikacije bi se dalo doseči tudi to. Mojemu najmlajšemu LEGO ljubitelju je bilo namreč najbolj všeč ravno ročno manevriranje s tovornjakom.

Desna ročica preklaplja med iztegom podpornih tačk in dvigom roke žerjava (položaj navzdol) ter med obračanjem žerjava in navijanjem dvižne kljuke (položaj navzgor).

VOŽNJA
Res je, da tako izgled kot ime trdita, da gre za terenca, kar tale tovornjak do neke mere tudi je, vsekakor pa ga ne gre za zamenjati za plezalca, kot jih uporabljamo na primer na dirki Kocke terenci. Vzrok za to je v diferencialih, ki so vgrajeni v vsako od treh osi, poleg tega pa je med prednjo in zadnji dve osi vgrajen še centralni diferencial, ki sicer močno zmanjša obremenitve pogonskega sklopa, a na žalost botruje tudi zaustavitvi tovornjaka v trenutku, ko je eno kolo dvignjeno od tal, kar pa je pri grobem terenu zelo hitro. Fiktivno vzmetenje z nihajnima zadnjima dvema osema sicer omogoča nekaj prilagajanja terenu a ne dovolj za čez "drn in strn". Kot boste lahko videli v videu pa se XL motor kljub vsemu dobro kosa z visoko travo, za katero TT (truck trial) vozniki vemo, da kar dobro požira moč LEGO vozilom. Vožnja preko manjših ovir ni problematična.

Za lažjo predstavo si delovanje funkcij poglejte v kratkem videu spodaj.ZAKLJUČEK
Kaj reči za konec? Na začetku sem napisal, da je v tem setu veliko za videti, nečesa pa tudi preveč. Žal se je nemogoče izogniti resnično visoki ceni, ki je za večino glavni vir razočaranja nad sicer solidnim modelom. Drži pa tudi, da se ga da marsikje dobiti precej ugodneje od s strani TLG-ja priporočene prodajne cene. ZA nakup v kakšni solidni akciji, zdaj ob zaključku leta, vsekakor govori zanimiv nabor delčkov, komplet Power Functions komponent za brezžično vodenje, 6 ogromnih terenskih gum in (vsaj meni) zelo všečna temno azurna barva karoserije, pa medo seveda :cool2:

Upam, da vam je bila predstavitev všeč in da ste zdržali do konca.
Lep pozdrav vsem,
Miha

VABILO
42070 Vlečni terenec 6x6 bomo Kockeklubovci predstavili tudi na Technic razstavnem prostoru prihajajočega 19. Kockefesta. Tokrat bomo dirko Junior kocketerenci izpeljali prav s tem tovornjakom, kar pomeni, da ga bo moč preizkusiti tudi v živo! Vabljeni!

ZAHVALA
V imenu Kocke Kluba se zahvaljujem trgovini Baby Center, ki je omogočila zgornjo predstavitev in prav tako predstavitev v živo na prihajajočem 19. Kockefestu. HVALA! :car:

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 23 Sep 2017, 08:42 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27
Prispevkov: 3697
Kraj: Ljubljana
Meni je model oblikovno, barvno in funkcionalno všečen. Nabor kock je izjemen, če so v pravih barvah bo vsak za sebe vedel.
Odlična predstavitev seveda naredi svoje, res si se potrudil.
Ogled v živo na KF bo pripomogel h končni odločitvi o nakupu.

B model zgleda strupeno nabildan :)

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 23 Sep 2017, 08:59 
Odsoten
System
System

Pridružen: 20 Feb 2015, 10:16
Prispevkov: 134
Resnično zelo dobra predstavitev za po mojem mnenju ne tako odličen avtek. Tudi video je zelo dobro všečen in urejen. Verjamem, da je za takšne predstavitve potrebnega ogromno časa in volje, zato tudi kapo dol za ves tvoj trud.
Moje mnenje, predvsem kaj se tiče oblike modela, nebi raje komentiral. Če bi napisal kar si mislim, bi me sigurno izbrisali iz tega foruma za vse večne čase. Daj poglej samo prednje luči. Celotna silhueta. Eh pa nebom več no.
Kar se tiče tehničnega področja, pa tud ne moram prav komentirat, saj še ga nisem imel priložnosti izprobat. Po moje ni niti tako slabo. Že samo da 1 xl motorček poganja celotno zadevo, ne mora biti slabo skonstruirano.
Nakup pri meni ne pride v poštev. Predrag za to kaj nudi.
Morda pa pridem na KF in si ustvarim drugačno mnenje.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 23 Sep 2017, 09:00 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Jan 2010, 12:42
Prispevkov: 1418
Kraj: Domžale
Tole je pa super predstavitev velikega seta. Set mi izgleda zanimiv, tudi igralen z veliko funkcijami. Cena in nabor kock sta res bolj specifična za posameznika (kakšne kocke in barvi si želimo). Glede na PF komponente tudi veliko ponudi, sploh za tiste, ki še nimajo veliko Technic nabora. Oblikovno pa mi je terenec všeč, predvsem zaradi barvne sheme (temno azurna nikakor ni klasična barva in model lepo poživi). :cool2:
Za konec pa še enkrat pohvale za tako celovito in popolno predstavitev. Slike so zelo dobre, video naredi piko na i, besedilo pa se lepo in razumljivo bere tudi za nas, ki ne razumemo Technic jezika.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 23 Sep 2017, 09:17 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 13 Okt 2010, 18:24
Prispevkov: 295
Pohvale za tako odlično in izčrpno predstavitev seta, ki si jo je, prava mrcina, nedvomno zaslužil. Set mi je res všeč, navdušuje me izbira barv in predvsem nabor kock. Cela množica raznoraznih tehničnih elementov je sigurno doborodošel dodatek v zbirko vsakega Technic navdušenca, menim, da so glavni adut tega tovronjaka prav gume, v manjši meri pa tudi PF komponente.

Skratka, model res ponuja veliko, če je vreden denarja, ki ga zanj zahtevajo, pa si bo moral vsak sam odgovoriti.

_________________
Če je LEGO, je dobro.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 23 Sep 2017, 09:26 
Odsoten
Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2009, 15:09
Prispevkov: 1818
Kraj: MB / MS
Osebno me pri teh technic flagshipih najbolj fascinira drobovje, torej menjalniki in vsi prenosi od motorja do funkcionalnosti. Da vse te osi, zobnike, menjalnike itd.. zapakiraš v tako majhen prostor, pri čemer upoštevaš še nosilno konstrukcijo... kapo dol!
Zunanji izgled je načeloma vedno subjektiven, nekomu bo všeč, drugemu ne, ker pa so to LEGO kocke, si lahko seveda vsak naredi svoj MOD.
Glede cene pa je tako. Tisti, ki ga bo želel, ga bo itak kupil. Če ljudje ne bi kupovali takih setov, jih Lego ne bi izdeloval oz. postavljal takih cen.

Miha, super predstavitev!

_________________
Don't give up on your dreams. Keep sleeping.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 23 Sep 2017, 12:03 
Odsoten
Technic
Technic

Pridružen: 18 Apr 2008, 14:17
Prispevkov: 906
Miha, po mojem moraš dobiti nagrado za najbolj všečno predstavitev tega modela. Opazi se, da si se potrudil in zelo objektivno ocenil flagship. Slike so fenomenalne, ostre, da še v mojih očeh, ki že malo slabše vidijo, zacvrči od barve. Tale modra sploh ni napačna, a kaj ko imam cele predale navadne modre in temno modre. Poleg tega še ni vseh technic delov v tej barvi.

Dobro si predstavil tudi nove in zanimive dele ter dele v novi barvi. Pravzaprav je set kar soliden nabor zanimivih delov. Nisi omenil 4x axle connector #3 v rdeči barvi, ki na BL dosegajo 7.5€ po kosu.

Skratka, delo si opravil z 5+. Še mene je zaščemela denarnica.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 23 Sep 2017, 15:18 
Odsoten
System
System

Pridružen: 04 Jun 2009, 21:47
Prispevkov: 252
Kraj: Ljubljana
Odlična predstavitev osupljivega seta! Nad barvno kombinacijo sem zelo navdušen, temno azurna omili 'pošastnost' vozila in ga naredi lepega ter 'bad-ass' hkrati! Nisem nek Technic navdušenec, ampak drobovje tega seta me je res pritegnilo.

Kot LSW fan se pa nad ceno ne bi pretirano pritoževal. :wink:


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 23 Sep 2017, 18:01 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 07 Apr 2008, 20:24
Prispevkov: 1842
Kraj: Ljubljana
Vse pohvale za odlično predstavitev! Res si se potrudil, res si pravi čarodej. Dolgočasen set si naredil tako zanimiv in lepo, da sem moral vztrajat do konca :twisted:

Resno, set vzbuja mešane občutke, nabor kock je lep, gume so itak najboljše, no pa MEEEEDOOOO tudi. Končni produkt pa..........ne vem kam bi ga uvrstil, res ne vem. Kot kamionđiji mi je oblikovno kr neki :? Vsaj azurna barva mi je zelo všeč in upam, da se bo nabor kock v tej barvi še naprej večal. Če ga bom našel kje v dobri akciji, ga bom seveda kupil, drugače pa žal ne. Samo gume in medvedek niso vredne tega denarja. Raje kupim še dva Xeriona.

MeđiklSpeđikl, :superca: za predstavitev!

_________________
Slika

Keep it simple ;)


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 23 Sep 2017, 23:09 
Odsoten
Technic
Technic

Pridružen: 10 Apr 2009, 00:19
Prispevkov: 561
Kraj: Ljubljana
Zanimivo, pohvale za izjemen prispevek vsekakor prevladajo nad pohvalami za sam predmet predstavitve. Evo, zares dobra predstavitev. Brez skrbi, pri takšni predstavitvi jaz sigurno vztrajam do konca.
Kar se modela tiče, meni je oblikovno všeč, še posebno v tej barvi. Funkcionalnost pa močno šepa, posebno za ta denar. Kot sem gledal druge predstavitve, so vozne lastnosti daleč od "terenske". Žerjav je pa tudi kar nekaj. Meni bi bil vsekakor ljubši še z dvema M motorjema brez tistih ročic na kabini.
Če bo kakšen pameten skonto, bo pri meni doma, drugače bomo pa tole preskočili.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 24 Sep 2017, 13:12 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2107
Kraj: Ajdovščina
Hvala vsem za pohvale, res odtehtajo vložen trud :-)

Me veseli, da so vam slike všeč (no, vsaj tistim, ki ste jih pač izpostavili) - ker sem precej "picajzlast" okoli tega, sam z njimi nisem ravno zadovoljen. Fotkal sem s telefonom (SG S7) potem pa ustvarjal s PS. Sem namreč tako škrt, da si ne kupim dodatnega objektiva za DSLR (ki ga imam na praktično trajno izposojo), ki bi lahko vase spravil tako velike modele z razdalje 1 m, kolikor imam na voljo ob delovni mizi. V izposojo je bil namreč vključen le 50 mm objektiv, ki dela odlično, a žal terja večji studio, ki pa se mi ga ne ljubi vsakič ustvarjat s premetavanjem pohištva v dnevni sobi... Ampak ja, s prejšnjim telefonom sene bi približal zgornjim slikam niti na kilometer, tako da sem s tole sedmičko kar "kontent".

Glede seta pa...vsake oči imajo svojega malarja in verjamem, da z njim ne bodo šli v minus :-)

Hvala še enkrat in LP.

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 24 Sep 2017, 15:42 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 05 Jul 2016, 12:27
Prispevkov: 133
Res dobra predstavitev!! Če bi bile vse take, bi pa res bilo nekaj posebnega. Res občudovanja vredno!
Glede modela je pa to. Da so veliko bolj vredni lasni MOC-i, saj je res ''najlažje'' kupiti set in sestaviti po navodilih in imaš model, ki ga ima na tisoče ljudi ali pa da sestaviš lasten MOC, ki ga imaš samo ti.
Lp
Tomo

_________________
Vse je prototip, ker se vedno da nekaj nadgraditi.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 24 Sep 2017, 17:02 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 07 Jul 2008, 10:43
Prispevkov: 361
Kraj: Mežica
Dobro si se potrudil, odlična predstavitev! Fotografije so odlične sploh če so bile posnete s telefonom. :)

Glede seta, zdi se mi da kolesa naredijo pravo "off road" vozilo, res dobro sedejo na ta set. Te felne so enako velike kot iz seta Unimoga oz. Volvona?
Barvami se tudi lepo poda zraven, prav tako so funkcije dobre. Edino mogoče pogrešam razteg roke, ter kakšno panelo gor da bi ga malo zakrila. Sedaj mi deluje tako preveč osnovno dvigalo, kot ga bi kakšen začetnik sestavil, ampak verjetno je dizajner že imel razlog za to (verjetno zaradi nosilnosti).

Tudi nabor kock kot si že sam omenil mi je zanimiv še posebej zaradi koles ter teh novih rok, ki bi kar dobro prišle pri moc-anju.

_________________
Lego kocke so zakon, zaj pa rč ka hoč! ;)
Slika
Youtube


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 24 Sep 2017, 17:53 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 05 Jul 2016, 12:27
Prispevkov: 133
@blaz62: Ali poznaš ta set: 42038 Arctic Truck?
Pri njem je ista zgodba. Cel set je kar solidno narejen, a roka je prav ''kr neki'' :roll: .
Če te pa tok mot, pa sam nared bolš :wink: :P
Lp
Tomo

_________________
Vse je prototip, ker se vedno da nekaj nadgraditi.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 24 Sep 2017, 17:59 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2107
Kraj: Ajdovščina
@blaz62: Ja, platišča so "racing medium", to rej ista velikost kot na Unimogu.

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 24 Sep 2017, 18:39 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Sep 2009, 15:23
Prispevkov: 702
Kraj: Lucija
@MajklSpajkl: Kaj B model bo tudi mogoče videt ali bo predstavljen kasneje? Zanima me za to, ker bi ga rad naredil v svoji barvni kombinaciji in bi potreboval nabor kock za njega. :)

_________________
Lego: najboljša kreativna igrača
Wanted
Moji seti
Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 24 Sep 2017, 18:45 
Odsoten
System
System

Pridružen: 20 Feb 2015, 10:16
Prispevkov: 134
Gledam zadnji aksi. Portalno vpetje je v višini 3L na dolžino 4L. Upam da razumeš kaj mislim. Se to kaj zvija pod pritiskom. Nekako pomanjklivo mi vse to deluje. Kadar jaz kaj takšnega nardim, vse skupaj stoji kot stara katrca. Tukaj očitno ne. Kakšna finta, ki sem jo spregledal.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 24 Sep 2017, 20:22 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2107
Kraj: Ajdovščina
@Strojnik: Ne, B modela ne bo mogoče videti, o njem sem že preveč povedal v prispevku :-P Sploh pa potrebujem A model za predstavitev na KFju, morda celo še na 20. za Junior kocketerence, tako da se z B modelom vsekakor ne bom ukvarjal.
Poskusi s temle:


@9fingers:
Če prav razumem, te zanima zvijanje posamezne preme v prečni smeri. Ja, prihaja do tega. Vsaka polovica preme je namreč vpeta v okvir 5x7 v katerem je diferencial. Zadaj je uvijanje osi manj očitno, ker je tovornjak tam lažji, prednja os pa malo bolj ječi. Torej, ja, gume so malo razširjene spodaj, ampak ni tako očitno, da bi to ne vem kako izpostavljal.

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 24 Sep 2017, 22:36 
Odsoten
Technic
Technic

Pridružen: 15 Nov 2014, 01:41
Prispevkov: 500
Čestitam za super predstavitev. Pri terencu so mi všeč funkcije in pa barva.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 25 Sep 2017, 15:21 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 18 Apr 2008, 22:52
Prispevkov: 422
Kraj: Ljubljana
Če je mašinca tako dobra, kot predstavitev, potem bo deležna samih pohval.

Vsekakor mi je zanimiva barvna kombinacija in velika izbira kock.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 25 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group