Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17 Prispevkov: 2092 Kraj: Ajdovščina
Pozdravljeni, za mestno dioramo na 18. Kockefestu sem modificiral oziroma "ozaljšal" meni zelo ljub set iz otroštva - 6369 Auto Workshop iz leta 1985. Originalna garaža je za lažje igranje precej odprta in enostavna, tole, ki jo vidite na spodnjih slikah, pa sem zaprl z vseh strani, dodal šaro in popeglal od zunaj in v notranjosti. Priznam, da mi je sedaj veliko bolj všeč, je pa res, da ni več tako igralna.
Original:
In predelava:
Razlog, da precejšen del osnovne plošče ni obdelan, je umestitev garaže na notranjo stran tirov v krivini.
To je to, upam, da jo je sploh kdo opazil na KFju - no Slavc se je že pofočkal LP, miha
_________________ It's not me, it's my alter LEGO!
Ena tabolš zadev na KF, najbolj padla v uč. Se mi je zdelo da je bil to v starih časih uraden set. Sem nekako čutil na dvanajsterniku. Da si pa ti avtor stric spajkl? Nič se nisi pohvalil. Vidim da ti gredo tudi city zadeve odlično od rok ne samo kroglice. Bi mogel malo na inštrukcije k tebi.
Tisti majster bi moral malo do okulista ali pa je to delavnica "a je to" kolo od voza na avto.. hahaha
Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17 Prispevkov: 2092 Kraj: Ajdovščina
Hvala vsem Se mi je zdelo, da za tehničarja bi pa že moralo biti ok
@teflon: Je bila res kar prijetna deviacija... kroglice pa definitivno gredo za nekaj časa na "podstrešje". @Hanzy: Za kocke niso potrebne inštrukcije - samo vzet jih je treba v roke. Leseno kolo pa je motiv iz parodije filmov Rambo - Hot shots 2, ko Topper Harley/Rambo menja Ferrariju gumo z enim podobnim rezljanim izdelkom LP
_________________ It's not me, it's my alter LEGO!
Tako majhna kreacija, da jo v mestu z lahkoto spregledaš, še posebno, če nisi ekspert za te zadeve. Drugače pa enak komentar, kot ga je že subix podal - mislim tisto s tehničarjem. Kolo od voza je pa dobra pogruntavščina; nekako v smislu menjave gume na avtobusu v filmu "Ko to tamo pjeva", da A je to klasike niti ne omenjam. Primerjava original izdelka (1985) in modifikacije (2017) dejansko pokaže razvoj kock in s tem zmožnost izdelati zanimivejšo in bolj všečno kreacijo.
Super predelava, detajli so res izvrstni. Tako na sami garaži in v njeni notranjosti, kot tudi okoli nje - sploh tisto skladišče delov zadaj je zelo tipično za takšne mini delavnice.
Tole je pa prav simpatična nadgradnja starega seta. Samostojno izgleda povsem primeren model za relansiranje na trgu (seveda z višjo ceno), pa še lepo se zlije z mestom. Sicer mi je pa najbolj všeč ideja "ozaljšanja" seta iz otroštva - mi poraja nove zamisli o meni ljubih setih iz otroštva. Morda pa bo to jesenski projekt.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu