Ta angleški biser si prisvajajo Američani kot enega njihovih legendarnih avtomobilov iz skupine "muscle cars". Dejansko je nastal v 60-ih letih prejšnjega stoletja v angleškem podjetju AC Cars in je imel motor znamke Bristol, narejen po vzoru BMW-jevih 6-valjnikov. Pravzaprav je dizajniral ta motor nemški inženir, ki so ga angleži pripeljali v Bristol v povojnem času. Kasneje so ta zastareli motor zamenjali s Fordovim V8 motorjem. Cobre so sestavljali v Angliji pri AC Cars in v ZDA v tovarni blizu Los Angeles-a. Američan Carroll Shelby je tisti avtomobilski dizajner, ki je dal temu vozilu poseben pečat in ga s premišljenimi potezami izstrelil med zaželena športna vozila.
Zadosti zgodovine, pridimo na slike:
Še v družbi dveh ameriških "muscle car"-ov:
Zadnjič spremenil solta, dne 01 Feb 2017, 14:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27 Prispevkov: 3585 Kraj: Ljubljana
Od vseh treh mi je najboljši, so pa vsi enkratni! Tako Kobro imel bi tudi jaz.
Mal za hec: En moj sodelavec jo je sestavil sam iz kit modela. Zanimivo koliko delov 'modernih' avtov paše v Cobro. Recimo deli od Fordove Sierre itd. Tako da sploh ni bil drag špas, samo v letih je meril izdelavo. Če koga zanima rezultat (na FB):
@subix Svaka čast temu tvojemu sodelavcu, da se je lotil takšne zadeve. Rezultat je fantastičen.
@Diablo Kaj pa vem, sem si sprintal Cobro z vseh pogledov in pri stranskem se vidi, da je rit v takšnem razmerju. No ja, mogoče bi pa lahko skrajšal rit za pol ali kar cel čepek.
@ZFA Ja, črte so pravzaprav bela nalepka, široka 6mm.
Super avto. Takoj prepoznaven. Blatnik na nosu je odlična rešitev. Edino se mi zdi, da bi morala biti v modri barvi z belimi črtami. Si vedno ob tem imenu najprej prikličem modro-belo barvno kombinacijo.
_________________ Sam da je TDI pa da je kesl poln ! ! !
Pridružen: 27 Maj 2011, 19:38 Prispevkov: 1095 Kraj: Koper / Ljubljana
No, pa sem dočakal tudi enega od meni najlepših klasičnih angleških roadsterjev (poleg morganov). Hudo dobra izvedba, odlično si zadel vse linije in predvsem masko. Zadek je mogoče res nekoliko daljši kot pri originalu, ampak v tem merilu ni niti najmanj moteče.
solta, ja imaš prav, mogoče pa je medosna malo dolga, glede na velikost kolesa.
Subix: tudi en znanec se je s kolegom lotil tega projekta. Donacijski avto so res povečini kar sierre, motor pa sta našla V8 od roverja. Mislim da je bilo tako, pišem po spomino. Zabila noter kupe denarja in še več časa. Potem sta se trudila to prodajat za nek pameten denar, pa ni šlo, več let. Če še zadevo imata pa ne vem.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu