Moj zadnji modularni ''podvig'' so bile tri modularne hiške v kompletu. Nekateri ste lahko njihovo nastajanje v bolj podrobnih korakih že spremljali na blogu BrickHamster, kjer je sedaj objavljen tudi vodič, kako se lotiti gradnje modularnih hiš. Za vse ostale pa je tu nekaj slik s kratkimi opisi.
Gre za komplet ene vogalne, ene 32 čepkov široke in ene 16 čepkov široke stavbe, ki sem jih sestavljala vzporedno in jih zato tudi predstavljam skupaj.
V vogalni hiši je v pritličju kavarna, kjer prodajajo tople napitke in slaščice.
Zgornji nadstropji v tej hiši sta prazni, a so novi stanovalci že začeli seliti prvo pohištvo.
V 32 čepkov široki hiši je v pritličju prodajalna s hrano. Nudi vse, kar je potrebno za preživetje (sadje, zelenjava, mlečni izdelki, marmelade, kosmiči in svež kruh).
V zgornjih nadstropjih je urejeno stanovanje. V srednji etaži so dnevni prostori, kuhinja, jedilnica in dnevna soba.
Na podstrešju je urejena velika spalnica s priključeno kopalnico.
Tretja hiša je najmanjša po tlorisu in najvišja po višini. Je običajna stanovanjska hiša. V pritličju je kuhinja s teraso.
V srednjem nadstropju je dnevna soba z veliki panoramskimi okni.
V zgornjem nadstropju sta spalnica in kopalnica, sicer pa je prostor enak srednji etaži. Namenoma sem uporabila velika okna, da se lahko kakšno podrobnost vidi tudi od zunaj.
Ko so bile hiške gotove, sem se še malo igrala s postavitvijo in preizkusila različne kombinacije. Tale mi je bila druga najbolj všečna (najljubša mi je zgornja postavitev).
Tiste bolj radovedne, ki si želite pogledati kakšno podrobnost bolj natančno, pa vabim na BrickHamster, kjer je slik veliko več.
Enkraten trojček. Fasade zelo razgibane in polno raznih detajlov, prav tako okolica. Notranjost je super. Všeč mi je stilsko pohištvo, uporaba prozornih kock za stopnice in stene v kopalnicah, ob cik-cak podnu v taveliki spalnici pa sem se zamislil, kako bi bilo, če bi ga obrnila za 45° (kot tapravi parket). Drugač pa hvala, ker si se potrudila sestaviti vodič za modularce. Zeloooooooo uporabno.
Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27 Prispevkov: 3584 Kraj: Ljubljana
Jaz sem tudi spremljal na BH. Je trajalo kar nekaj časa vendar se je splačalo čakati. Fasade so lepe, dodelane. Notranja oprema je na tvojem standardno visokem nivoju.
Kar me vedno navduši je čistost notranjih sten. Moje hiše so od znotraj kot mavrični škrbasti krokodilji gobec. Vseh barv, ker šparam kocke za zunaj in znotraj dajem kocke neuporabnih barv (praviloma rumene in rdeče), vse štrli notri, ker namesto 1x1 dam tudi 1x6. Itak ne škoduje, se lažje sprime na kakšno drugo in doda k trdnosti.
Sem tudi spremljala na BH, celoten projekt je res enkraten. Predvsem mi je všeč mini "green grocer" in ostali detajli kot so pohištvo in drugače uporabljene nalepke. Komaj čakam na tvoj naslednji podvig sestavljanja novih modularcev.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu